ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2018: Adeplast, cifră de afaceri de 77 milioane lei

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 4 mai 2018

Adeplast, cifră de afaceri de 77 milioane lei

AdePlast, producător autohton de materiale de construcţii, a înregistrat, în primele trei luni ale acestui an, o creştere de 10%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atingând o cifră de afaceri de 77 milioa­ne de lei, după cum ne-au transmis reprezentanţii societăţii.

Daniel Stăncescu, CEO AdePlast, a declarat, într-un comunicat: "Cifra de afaceri înregistrată în primul trimestru 2018 a crescut cu 10% faţă de primul trimestru al anului precedent. Cu aceas­tă dezvoltare, ne încadrăm în strategia proiectată anul trecut, evoluţiile pozitive realizându-se conform aşteptărilor".

Domnia sa a adăugat: "Întreaga piaţă s-a confruntat cu un început de an mai neobişnuit datorită condiţiilor meteo. A fost un prim trimestru atipic pentru piaţa construcţiilor, pentru că vânzările au stat sub auspiciile condiţiilor meteo din martie, care, în mod tradiţional, e o lună de «dezmorţire». Însă, în perioada aceasta piaţa recuperează masiv întârzierile din martie cauzate de vremea nefavorabilă. Din punct de vedere al acoperirii pieţei, înregistrăm rezultate excelente în zona rezidenţială, pe proiecte mari. Şi asta pentru că dezvoltatorii şi constructorii au înţeles avantajele unui termosistem integrat, certificat şi realizat de un singur producător, faţă de achiziţionarea componentelor individuale ale acestuia".

Potrivit companiei, în intervalul menţionat, Adeplast a obţinut rezultate semnificative din vânzări la export, provenite în mare parte din comercializarea materialelor de construcţii în Ungaria şi Bulgaria. Totodată, datele companiei mai arată că cifrele au crescut şi graţie certificărilor europene de calitate ETAG 004 şi, mai nou, BBA (The British Board of Agrements din Marea Britanie).

CEO-ul Adeplast a menţionat: "Exportul a atins o pondere de 10,5% în vânzările noastre, marcând o creştere cu 1.5 puncte procentuale faţă de perioada similară a anului precedent. Ne aşteptăm în continuare la o dezvoltare însemnată pe pieţele din Ungaria şi Bulgaria şi ne consolidăm în Republica Moldova. De asemenea, înregistrăm creşteri consistente a vânzărilor pe pieţe occidentale ca Aus­tria sau Marea Britanie, unde presiunea pe calitate este foarte mare".

Compania va deschide o nouă platformă industrială la Işalniţa, în apropiere de oraşul Craiova: "Suntem în grafic cu lucrările la Işalniţa, care avansează într-un ritm extrem de rapid. Acolo vom implementa cele mai noi tehnologii la nivel european pentru producţia mortarelor uscate şi a adezivilor, precum şi a polistirenului expandat. Pe lângă tehonologii, vom amenaja, în premieră pentru România, o suprafaţă de 1800 mp pentru maturarea blocurilor de polistiren", a mai spus Daniel Stăncescu.

Cele două fabrici se desfăşoară pe o suprafaţă de 20 de hectare, aici urmând să se producă 450.000 de tone de mortare uscate şi 700.00 de metri cubi de polistiren. Platforma industrială a necesitat un aport investiţional de 22 milioane euro. Investiţia s-a făcut cu scopul de a deservi partea de sud a ţării, Bulgaria, Serbia, precum şi celelalte ţări din fosta Iugoslavie.

Potrivit companiei, noua facilitate de producţie de la Işalniţa, va funcţiona, la final de an, cu peste 400 de angajaţi pe platformele industriale de la Oradea, Ploieşti, Roman şi Craiova.

"În prezent, operăm cu 370 de angajaţi pe cele trei platforme industriale (Oradea, Ploieşti şi Roman), iar din acest an vom mai primi în echipa Adeplast încă 70 de specialişti", precizează Daniel Stăncescu.

Adeplast deţine şi alte trei platforme industriale:

- La Oradea, o capacitate de producţie de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone/an vopsele şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă şi capacitatea de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF;

- La Ploieşti - pe platforma indus­trială se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an, o fabrică de polis­tiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o linie de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone/an;

- La Roman, AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb