DEŞI PRAGUL NU A FOST PRIMA DATĂ PE AGENDA DEPUTAŢILOR SIF-urile, suspendate în premieră din cauza votului în plen

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 decembrie 2011

SIF-urile, suspendate în premieră din cauza votului în plen

Bursa de Valori Bucureşti a decis, ieri, pentru prima dată, să suspende de la tranzacţionare acţiunile SIF, pe fondul votului în plenul Camerei Deputaţilor asupra proiectului privind ridicarea pragului de deţinere, deşi până acum nu părea să fi remarcat volatilitatea ridicată pe aceste titluri, în momentele în care parlamentarii făceau declaraţii în timpul şedinţelor bursiere.

După ce, la începutul lunii noiembrie, proiectul a primit avizul favorabil al Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, senatorul Ovidiu Marian, iniţiatorul legii, a declarat, chiar în timpul şedinţei de tranzacţionare, că votul în plen urma să aibă loc pe 21 noiembrie, fapt ce a determinat creşteri importante ale cotaţiilor.

Deputaţii au amânat însă votul, de pe 21, pe 28 noiembrie, iar apoi pe 5 decembrie şi, din nou, pentru ieri.

Pe Internet, mai mulţi investitori au ridicat suspiciuni de manipulare a pieţei, însă reprezentanţii Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare ne-au spus că, întrucât agendele şedinţelor deputaţilor sunt publice, astfel de opinii sunt nefondate.

Alin Barbu, directorul interimar al Bursei de Valori Bucureşti, ne-a explicat, ieri dimineaţă, că, până acum, deputaţii nu au ajuns în faza votului şi că, de aceea, acţiunile SIF nu au fost suspendate de la tranzacţionare atunci când proiectul se afla pe agenda Camerei Deputaţilor.

"Pentru menţinerea unei pieţe corecte şi pentru a evita speculaţiile, tranzacţionarea SIF-urilor a trebuit sus­pendată", ne-a declarat Alin Barbu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. d-nl Alin barbu .. mai veniti si cu .. declaratii stupide.. si vb de ,,piata corecta'' . voi manupulati toata piata .. inca ceva .. de unde sa stiut ,ieri , ca se va dezbate 100% progul la sif-uri? deci aici se vede ,,claritatea imagini '' . BVB. va mirati ca pleaca investitori din piata .. ..multa bafta .pe scaunul pufos..

    1. parca nu se manipula piata cu aceste incercari de legiferare...sau nu asa pretindeau autoritatile CNVM, atunci suspendarea de ieri este cnf. legii...abuz de functie!

    acum de ce nu ai lasat piata barbule libera fara sa fie oprita ???aaa nu mai era nevoie pentru ca se facusera milioane de euro pana acum de deputati din manipulare...sa va fie rusine pentru manipularea bursei ,ai o bila neagra barbule pentru ca trebuie sa nu suspenzi sif urile de la tranzactionare cum nici pana acum de 3 ori cand au fost discutii la deputati cu sif urile nu le ai oprit de la tranzactionare...cum avem noi investitorii noroc ca bursa sa fie condusa numai de mamelucu nu stiu..

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb