"Deutsche Bank", acuzată că a înşelat moştenitorii unei familii bogate

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 ianuarie 2017

"Deutsche Bank", acuzată că a înşelat moştenitorii unei familii bogate

Reclamantul, o asociaţie caritablă evreiască, pretinde că banca a reţinut în mod incorect trei miliarde de dolari de la moştenitori

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă germană, a fost acţionată în instanţă săptămâna trecută, în Florida, de o asociaţie caritablă evreiască ce pretinde că instituţia de credit a reţinut în mod incorect trei miliarde de dolari de la moştenitorii unei familii înstărite din Germania, informează Bloomberg.

Conform dosarului, banca refuză să returneze banii care au fost depozitaţi de familia Wertheim, înainte de apariţia naziştilor în Germania, în conturi deschise la banca elveţiană "Credit Suisse". Ulterior, conturile au fost transferate către "Deutsche Bank", potrivit plângerii depuse la curtea federală de Wertheim Jewish Education Trust LLC. Prin acest proces, moşteniorii cer returnarea celor trei miliarde de dolari.

Plângerea arată: "Deutsche Bank a refuzat să coopereze cu moştenitorii averii familiei Wertheim pentru returnarea banilor pe care i-au reţinut de la moştenitorii de drept, respectiv a împiedicat utilizarea fondurilor pentru acţiuni caritabile şi alte scopuri".

Tim-Oliver Ambrosius, purtător de cuvânt al "Deutsche Bank", a declarat că instituţia financiară ia în serios această problemă, dar acuzaţiile aduse sunt "complet nefondate". Acesta a adăugat: "Deutsche Bank neagă acuzaţiile. Toate acţiunile iniţiate împotriva Deutsche Bank în aces caz au fost decise în favoarea băncii".

Asociaţia caritabilă este o moştenire a descendenţilor lui Joseph Wertheim, o familie care şi-a acumulat averea prin construcţia lanţului de magazine "KaDeWe" în Berlin şi a unui imperiu al textilelor în Frankfurt, conform plângerii. Unul dintre descendenţi, Karl Wertheim, şi-a mutat, în anii 1920, afacerile în Spania, unde, în 1931, a deschis un cont la "Credit Suisse". Banca elveţiană a protejat activele familiei până la apariţia naziştilor, în anii 1930, şi pe perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, prin conturi numerotate în mod secret, sub pseudonime, şi prin conturi fiduciare, conform plângerii.

Când Karl Wertheim a decedat, în 1945, moştenirea a trecut la soţia sa, Maria, care a gestionat averea până la începutul anilor 1970, potrivit dosarului din instanţă. Averea includea afacerile cu maşini de cusut şi de scris deţinute de "Hispano Olivetti" SA, conturi şi portofolii de investiţii în băncile elveţiene, terenuri în Europa şi SUA, şi colecţii de artă.

În condiţiile în care starea de sănătate a Mariei Wertheim s-a deteriorat, aceasta s-a adresat lui Ambrosius Wolfgang Bauml pentru sprijin în administrarea activelor. După decesul doamnei Wertheim , în 1976, Bauml a gestionat averea familiei Wertheim până în 1990, când a încetat din viaţă, iar astfel controlul a trecut la familia lui Rudolf Sutor.

Printr-o serie de evenimente, în 1993, activele au fost transferate către "Deutsche Bank", care, potrivit plângerii din instanţă, i-a înşelat ani la rând pe moştenitorii familiei Wertheim cu privire la conturi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. dupa ce a inselat pe toata lumea, inclusiv pe cei care nu au avut in viata lot un cont la Deutsche Bank, acum apare si numele unui renumit Mall din apropierea Francofortului. Poate ca or avea totusi dreptate. De ce nu cauta in Raportul Financiar 2015 DBK...

    Adica DB, o banca infiintata de evrei, le-a dat teapa altor evrei? Serviti va rog, capitalism barbar pe paine: dimineata, la pranz si seara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb