Deutsche Bank: Bilanţul tranzacţiilor suspecte din Rusia a atins 10 miliarde de dolari

Ioana Dogaru
Bănci-Asigurări / 22 decembrie 2015

Deutsche Bank a identificat noi tranzacţii suspecte în operaţiunile din Rusia, în valoare de până la 4 miliarde de dolari, pe lângă aşa-numitele operaţiuni în oglindă pe care le investighează, de 6 miliarde de dolari, au declarat mai multe persoane apropiate situaţiei, transmite Bloomberg.

Astfel, cea mai mare bancă germană a identificat tranzacţii de până la 10 miliarde de dolari care nu ar fi fost verificate pentru prevenirea spălării banilor, atunci când clienţii au transferat bani din Rusia, informează Bloomberg.

Deutsche Bank a comunicat autorităţilor internaţionale neregulile identificate, în septembrie, potrivit surselor, precizează sursa citată.

Anterior au apărut informaţii potrivit cărora procuratura din Statele Unite investighează dacă operaţiunile Deutsche Bank au încălcat reglementările americane în domeniul prevenirii spălării banilor, a relatat Bloomberg.

Autorităţile americane au avut cunoştinţă şi despre noile tranzacţii suspecte ale băncii germane, au precizat sursele.

Banca centrală din Rusia a impus Deutsche Bank o amendă mică, după ce a analizat tranzacţiile băncii, dar investigaţia Departamentului de Justiţie din SUA continuă, scrie Bloomberg.

Ancheta internă a Deutsche Bank, care a avut loc în ultimul an, a survenit pe fondul altor activităţi ale băncii care au atras atenţia autorităţilor de reglementare la nivel internaţional, notează sursa citată.

În această perioadă, Deutsche Bank a plătit circa 2,75 de miliarde de dolari pentru închiderea unei investigaţii în SUA legată de încălcarea legislaţiei în domeniul sancţiunilor. Alte investigaţii din SUA şi Marea Britanie se referă la manipularea dobânzilor interbancare. Banca a recunoscut comportamentul incorect în ambele cazuri, mai scrie Bloomberg.

Deutsche Bank a admis totodată că este investigată în Statele Unite şi pentru posibila manipulare a pieţei valutare şi a preţurilor metalelor, transmite sursa citată.

Primele informaţii legate de faptul că banca anchetează operaţiunile din Rusia au apărut în luna iunie. Persoane apropiate situaţiei au spus atunci că Deutsche Bank analizează tranzacţii în oglindă, de circa 6 miliarde de dolari, care au avut loc pe parcursul mai multor ani, în care clienţii au cumpărat acţiuni în Rusia şi au vândut simultan aceleaşi acţiuni în valută, începând din 2012, mai scrie Bloomberg.

În timpul anchetei interne, Deutsche Bank a identificat alte tranzacţii suspecte, de 4 miliarde de dolari, unele legate de aceleaşi conturi care au beneficiat de tranzacţiile în oglindă, au precizat sursele.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb