"Deutsche Bank", în al doilea an consecutiv cu pierderi

Ziarul BURSA #Internaţional / 3 februarie 2017

"Deutsche Bank", în al doilea an consecutiv cu pierderi

"Deutsche Bank" a anunţat, ieri, pierderi nete de 1,4 miliarde de euro pentru anul trecut, în condiţiile în care cel mai mare grup bancar german face faţă unor amenzi semnificative la care se adaugă scăderea veniturilor şi costuri de restructurare, informează AFP.

Numai în trimestrul al patrulea din 2016, "Deutsche Bank" a înregistrat pierderi nete de 1,9 miliarde de euro, banca fiind afectată de amenda de 7,2 miliarde de dolari pe care a acceptat să o plătească pentru a pune capăt acuzaţiilor de înşelare a investitorilor în legătură cu vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) înaintea crizei financiare din 2008.

Cifrele comunicate de "Deutsche Bank" sunt mai proaste decât pierderile de 200 de milioane de euro prognozate de analiştii de la FactSet, dar reprezintă totuşi o îmbunătăţire faţă de pierderile de 6,8 miliarde de euro înregistrate în 2015, conform Agerpres.

"Rezultatele noastre pentru anul 2016 au fost afectate semnificativ de acţiunile decisive luate de echipa managerială pentru îmbunătăţirea şi modernizarea băncii, precum şi de turbulenţele de pe piaţă", a comentat directorul general al "Deutsche Bank", John Cryan.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri a "Deutsche Bank", aceasta a scăzut cu 10% în 2016, la aproximativ 30 de miliarde de euro.

Directorul general al băncii, John Cryan, a lansat un plan dur de restructurare care prevede închiderea a 200 de sucursale în Germania şi concedierea a 9.000 din cei aproximativ 100.000 de angajaţi cu program full time. De asemenea, "Deutsche Bank" a decis să reducă în mod semnificativ bonusurile pentru un sfert din angajaţi, în timp ce directorii de top nu vor primi niciun fel de bonusuri pentru al doilea an consecutiv.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb