ZIARUL BURSA

03 februarie 2017
Ediţia din 15.08.2024
Doi ţapi pe-o punte-ngustă: Dragnea şi Iohannis

Doi ţapi pe-o punte-ngustă: Dragnea şi Iohannis

MAKEPolitică / 3 februarie 2017

Ordonanţa graţierii pe care se opintesc preşedintele României Klaus Iohannis şi preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a îngustat ca o bârnă deasupra hăului, după masivele proteste de stradă, drumul înainte trece prin celălalt, pentru fiecare - niciunul nu are decât alternativa să cadă în gol.

Klaus Iohannis s-a simţit ameninţat cu suspendarea încă din primul moment când PSD a câştigat alegerile şi continuând alianţa cu ALDE, şi-a asigurat majoritatea în Parlament.

Rezultatul dezastruos obţinut de liberali la parlamentare, pleoştiţi de artificiul prin care şi-l-au tras drept lider pe Dacian Cioloş (el însuşi, o dezamăgire ca premier, deşi a fost "premierul preşedintelui"), l-au lipsit pe Iohannis de susţinere în legislativ.

Vladimir Putin: "Ungaria este o verigă strategică sigură în tranzitul gazului rusesc spre Europa"

VIZITĂ ISTORICĂ A LUI VLADIMIR PUTIN LA BUDAPESTA  Vladimir Putin: "Ungaria este o verigă strategică sigură în tranzitul gazului rusesc spre Europa"

A.S. Internaţional / 3 februarie 2017

Investiţiile ruseşti în sectorul atomo-energetic al Ungariei vor atinge cifra de 12 miliarde de dolari, ceea ce-i va permite acestei ţări să-şi acopere aproape integral necesarul de electricitate prin capacităţile de producere proprii, potrivit Sputnik Moldova, în urma vizitei preşedintelui rus Vladimir Putin în Ungaria.

Fed nu-şi modifică, deocamdată, politica monetară

Fed nu-şi modifică, deocamdată, politica monetară

A.V.Internaţional / 3 februarie 2017

Banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) a decis, în şedinţa de politică monetară din această săptămână, să lase nemodificată dobânda-cheie şi, totodată, nu a dat semne că îşi va modifica ritmul de majorare a costului creditului, ceea ce a generat declinul dolarului.

Antena 3 trebuie să acorde drept la replică CSM şi DNA

CNA A HOTĂRÂT: Antena 3 trebuie să acorde drept la replică CSM şi DNA

Media-Advertising / 3 februarie 2017

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a hotărât, ieri, că postul de televiziune Antena 3 trebuie să acorde drept la replică Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ceea ce consideră cele două instituţii a fi "acte de dezinformare" comise în ediţii ale emisiunii "Sinteza zilei" şi "Esenţial", ce au fost reclamate la forul audiovizual. Dorina Rusu, membru în CNA, a spus că va cere rediscutarea deciziei.

Protestele de pe Facebook

Protestele de pe Facebook

EMILIA OLESCUPolitică / 3 februarie 2017

Protestele împotriva amnistiei şi graţierii nu au loc doar în stradă, ci şi în mediul online, care abundă de informaţii revoltătoare despre anumiţi politicieni şi de mesaje, multe din ele sarcastice, despre situaţia din ultimele zile.

94% din averea "Apple", ţinută în afara Statelor Unite

94% din averea "Apple", ţinută în afara Statelor Unite

ADI IACOBCompanii / 3 februarie 2017

O sumă de 230,2 miliarde de dolari, respectiv o proporţie de 94% din totalul de 246,1 miliarde de dolari, cât reprezintă banii puşi deoparte de compania americană de tehnologie "Apple" se află în conturi din afara Statelor Unite ale Americii, informează CNN Money, citându-l pe Luca Maestri, directorul financiar al gigantului.

Directorul Deutsche Börse, anchetat

Directorul Deutsche Börse, anchetat

A.V.Internaţional / 3 februarie 2017

Procuratura germană îl investighează pe directorul executiv al Deutsche Börse, Carsten Kengeter, pentru o posibilă infracţiune de "insider trading" (tranzacţii în baza unor date confidenţiale), autorităţile dorind să afle cât de avansate erau discuţiile referitoare la fuziunea dintre operatorul bursier de la Frankfurt şi London Stock Exchange (LSE) în momentul în care Kengeter a cumpărat acţiuni în valoare de 4,5 milioane de euro la compania pe care o conduce.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

OMV a reluat producţia în Libia

Companii / 3 februarie 2017

Grupul austriac OMV, proprietarul Petrom, a reluat producţia la zăcămintele Sirte şi Sharara din Libia, în urma îmbunătăţirii situaţiei politice şi a securităţii în statul african, informează OMV, într-un comunicat de presă.

Creşteri salariale pentru profesori

O.D.Macroeconomie / 3 februarie 2017

Salariile profesorilor cresc de la 1 ianuarie în medie cu 15%, iar pentru personalul nedidactic cu aproximativ 20%, a anunţat, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat din ministerul Educaţiei, Liviu Pop.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo