Protestele de pe Facebook

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Politică / 3 februarie 2017

Protestele de pe Facebook

Protestele împotriva amnistiei şi graţierii nu au loc doar în stradă, ci şi în mediul online, care abundă de informaţii revoltătoare despre anumiţi politicieni şi de mesaje, multe din ele sarcastice, despre situaţia din ultimele zile.

Facebook-ul este plin de poze, de imagini vechi updatate la situaţia actuală, de filmuleţe mai noi sau de epocă, dar extrem de actuale, de poveşti, de replici prin care se face haz de necaz, însă toate emană indignarea oamenilor.

Relatăm mai jos câteva exemple, luate de pe Facebook, care legitimează indignarea.

Parlamentar: "Am încercat şi eu să mă culc. Crezi că am putut? A trebuit să ascult ţipetele ălora din piaţă"

Un coleg din presă a relatat, ieri, o scurtă discuţie la care spune că a asistat, dintre doi deputaţi ieşiţi la cafea, pe holul Parlamentului. Se pare că unul dintre ei este destul de deranjat de protestele de stradă împotriva graţierii şi amnistiei şi se plânge colegului său: "Şi ce crezi? Am acum un apartament chiar în Victoriei. Mare greşeală. Nu am cum să traversez strada. Ieri am încercat prin subteran. Nu aveam pe unde să calc de ăştia. Erau peste tot. Nu-ţi mai zic ce urlete, ce strigăte. Am încercat şi eu să mă culc. Crezi că am putut? A trebuit să ascult ţipetele ălora din piaţă...".

Pe scurt, dacă relatarea este corectă, "bietul" deputat nu poate dormi din cauza strigătelor pe care cei care l-au ales să-i reprezinte le scot în faţa Guvernului, cerându-şi drepturile.

Consilier judeţean: "Poate imi spuneţi şi mie care este munca voastră şi cu ce cotizaţi voi la stat, ăştia care vă duceţi de la 9 dimineaţa la proteste? Putorilor!"

Tot profund deranjată de mişcările de stradă, Sabrina Maria Nedelcu, consilier judeţean PSD la Constanţa, a scris, ieri, pe pagina sa de Facebook: "Practic, România nu este de acord ca, atunci când furi, să fii graţiat şi să poţi returna banii. România vrea să plătească 2.000 de RON pe lună pentru acela care a furat 20.000 de RON. Da tare deştepţi sunteti sclipitorilor! Şi poate îmi spuneţi şi mie care este munca voastră şi cu ce cotizaţi voi la stat, ăştia care vă duceţi de la 9 dimineaţa la proteste? Putorilor!".

Aşadar, această tânără îi întreabă pe cei care au ieşit în stradă - câteva sute de mii de antreprenorii şi corporatişti, în general - unde lucrează şi cu ce contribuie la buget. Mai exact, domnia sa se interesează de sursa salariilor pe care le încasează din impozitele plătite de aceşti oameni ca să îi servească din poziţia de consilier judeţean, după care îi face putori.

Revenirea ulterioară pe pagina de socializare prin care încearcă să se scuze nu corespunde cu realitatea.

Parlamentarul a scris: "Nu este un punct de vedere din funcţia mea de consilier judeţean şi nici un punct de vedere al PSD. A fost publicat pe pagina mea privată de Facebook. Nu este o pagină oficială. Îmi cer scuze public dacă cineva s-a simţit lezat sau ofensat. Singurul motiv pentru care am folosit termenul de putori a fost pentru că am fost informată că sunt prezente nenumărate galerii care doresc să ducă în alte direcţii manifestele. Eu nu sunt de acord şi nu promovez niciodată protestele violente. Nu doresc decât ca oamenii să îşi exprime liber şi paşnic opiniile, ne dorim o ţară civilizată. Asta cerem: vrem o ţară europeană. Îmi cer scuze doar dacă se simte cineva lezat".

Dar galeriile nu au venit la ora "9.00 dimineaţa" la protest şi nici nu au cerut oprirea ordonanţelor, doar au reuşit să-i trimită acasă pe adevăraţii protestatari.

Două mesaje, fără alte comentarii

Dintre mesajele postate, ieri, pe Facebook, mai redăm două, fără alte comentarii:

1. "La rugămintea Guvernului, patriarhul Daniel va modifica porunca numarul 8 din «Să nu furi» în «Să nu furi mai mult de 200.000 de RON»".

2. "Ce vor scanda la mitingurile PSD: «Ordonanţa şi corupţia/Ne salvează naţia»; «Dragnea, nu uita, mustaţă ca a ta nu mai are nimenea!»; «Mai vrem o sută!»; «Corupţia nu ucide»; «PSD, macul roşu al ţării»; «Soroş, nu uita, asta nu e ţara ta»??"

e-jobs caută "candidatul ideal"

Solidaridându-se cu oamenii din stradă, platforma e-jobs a postat, ieri, un anunţ prin care caută "candidatul ideal". Acesta sună în felul următor:

"Căutăm colegi corecţi, integri, convinşi că pot schimba lucrurile şi care:

- nu se tem să se facă auziţi;

- se implică în cele mai tensionate situaţii;

- au curajul să acţioneze, pentru că nu vor să regrete peste cinci ani;

- pot să lucreze în condiţii dificile - temperaturi extreme, ture de noapte, program prelungit;

- nu-şi părăsesc colegii pe timp de criză;

- au o capacitate ridicată de a compune rime şi de a memora sloganuri.

Descrierea jobului

Responsabilităţi:

Ne propunem să devenim ceea ce ne dorim să fim, pentru liniştea generaţiilor următoare. Aşadar, ne-ar plăcea să:

- îţi foloseşti experienţa ca motor pentru acţiunile echipei tale;

- pui pasiune în tot ceea ce faci şi să transmiţi mai departe rezultatele tale şi ale colegilor;

- creşti gradul de fericire în cadrul organizaţiei;

- să mergi mai des pe teren, ca să iei pulsul pieţei;

- îţi spui constant că meriţi mai mult;

- îi insipiri pe alţii să te urmeze;

- îţi păstrezi calmul în «şedinţe», chiar dacă în sală sunt peste 200.000 de oameni;

- nu treci la altă întrebare până nu ai încercat, din toate puterile, să oferi răspunsul solicitat.

Beneficii:

Toată implicarea ta va fi răsplătită cu:

- schimbări pozitive în ţara în care trăieşti tu sau în care se află rudele şi prietenii tăi;

- transformarea imaginii organizaţiei, atât la nivel naţional, cât şi internaţional;

- vise care devin realitate;

- certitudinea unui viitor mai luminos.

Descrierea companiei

Suntem o ţară experimentată, cu tradiţii puternice şi o istorie interesantă. Nu suntem o mână de oameni, ci avem vreo 20 de milioane de colegi. Iar în afara graniţelor noastre mai există câteva milioane de coechipieri. Oameni de seamă din toată ţara au transmis, de-a lungul istoriei, misiunea şi valorile noastre".

Liderul PSD Vaslui: "Fac parte din aripa talibană a PSD şi nu mă interesează 100.000 de răgălii adunate de undeva".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Phaiii, saraca Filomela consumatoarea oprimata in chf. Si ea tot la Piata Victoriei si-a luat apartament ca tot romanul de rand, numai bogatasii isi cumpara in Titan sau Aparatori. Saraca de ea si oprimata de banci si nelasata sa doarma.

    1. Filomela? Ea e o artista, i se cuvine. Bucura-te ca nu a cerut direct o vila in centrul New York pe care sa o plateasca romanii obisnuiti. Pai dansa face chiar si lucrari pro-bono pentru biserici. Bine, cam de rahat daca m-ai intreba pe mine dar eu nu sm simt artistic ca Filooooo.

      Vaaaaiiiiii, dar cum? Vrei sa spui ca femeia cu 2 capete, cioara cu coada-n jos sau barbatul rosu cracanat pe un pat albastru, nu ti-au pus in vibratie fiinta la nivel intrinsec?

      Dar are iepurasul de craciun co bradul de pasti la acest articol

      Una peste alta sunt curios daca doamna Olescu o sa mai preia cu sarg toate ineptiile postate pe pagina GCCC avand in vedere ca unii dintre oamenii ultrasului mustacios au cerut masuri drastice impotriva tinerilor din Piata Victoriei, de la batai, tunuri de apa si pana la imputarea pe cale civila a pierderilor suferite de "eroi" odata cu cresterea cursului CHF, vezi Doamne din cauza protestelor!

      Ai un comentariu total pe langa, nu are nicio legatura cu articolul!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb