Adrian Tănase: "Din perspectiva fondurilor de pensii, dezvoltarea pieţei de capital locale este obligatorie"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 februarie 2017

Dezvoltarea pieţei de capital locale este obligatorie din perspectiva fondurilor de pensii, altfel acestea nu vor avea în ce să investească şi vor plasa banii în afara ţării, a declarat, ieri, Adrian Tănase, CIO NN Pensii România.

"Din perspectiva fondurilor de pensii, dezvoltarea pieţei de capital locale este obligatorie. Altfel, dacă piaţa locală de capital nu se dezvoltă, fondurile de pensii vor investi în afara ţării. Din perspectiva companiei NN Pensii, acesta nu este un deziderat. Dorinţa noastră este să investim banii fondului de pensii pe care îl administrăm cât mai mult în economia locală, iar piaţa de capital este aproape singurul canal prin care facem aceste investiţii", a declarat Adrian Tănase, conform Agerpres.

Acesta a afirmat că anul acesta fondul de pensii împlineşte 10 ani de funcţionare şi 9 ani de când investeşte. Până în prezent, Fondul de Pensii NN a investit pe piaţa locală de capital 500 de milioane de euro.

"Ce se va întâmpla pe viitor? Aş putea zice, extrapolând ceea ce s-a întâmplat până acum, că nevoia de investiţii a Fondului de Pensii NN în următorii nouă ani este cel puţin dublă. Pentru a menţine aceeaşi expunere în acţiunile locale vom avea nevoie de oportunităţi de un miliard de euro în următorii nouă ani", a spus Adrian Tănase.

De asemenea, acesta a precizat că fondul de pensii nu şi-ar dori să investească în aceleaşi acţiuni, ci să îşi diversifice portofoliul, precizând că nici în prezent fondul nu este mulţumit de gradul de diversificare al portofoliului de acţiuni deţinute.

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoarea de aproximativ 31,48 miliarde de lei, la 31 decembrie 2016, în creştere cu 27,53% faţă de nivelul de la 31 decembrie 2015, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 20,35 miliarde de lei, respectiv 64,64%, iar pe locul doi de află acţiunile, cu 5,89 miliarde de lei (18,73%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb