Creşteri salariale pentru profesori

O.D.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 3 februarie 2017

Salariile profesorilor cresc de la 1 ianuarie în medie cu 15%, iar pentru personalul nedidactic cu aproximativ 20%, a anunţat, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat din ministerul Educaţiei, Liviu Pop.

Conform lui Liviu Pop banii necesari acestor creşteri sunt cuprinşi în proiectul de buget: "Salariile profesorilor cresc cu 15% în medie pe totalul cheltuielilor de personal, avem alocaţi aceşti bani, sunt cuprinşi în proiectul de buget în aşa fel încât de la 1 ianuarie toţi profesorii din România să aibă o creştere medie de 15%, iar pentru cei din zona nedidactică în baza OUG 2 creşterea asigurată este de 20% la pachet cu tot ce înseamnă funcţii din administraţia locală. (...) Sunt alocaţi peste 6 miliarde de lei pe exerciţiul 2017 - 2020 pe două componente foarte importante din programul nostru de guvernare. Una este legată de construcţia a 2.500 de creşe şi grădiniţe. Aşa cum bine ştiţi, MEN alături de Banca Mondială a cartografiat toată reţeaua şcolară din România şi, în funcţie de acest studiu şi această analiză, am înaintat Ministerului Dezvoltării criteriile care stau la baza construcţiei celor 2.500 de creşe şi grădiniţe în toate unităţile administrativ teritoriale. Tot în cei 6 miliarde de lei am asigurat finanţarea pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare pentru cel puţin 2.000 de unităţi şcolare. Astăzi, reţeaua şcolară, la nivelul grădiniţelor este alcătuită din 7.870 de clădiri. La nivelul şcolilor este alcătuită din 13.239 de clădiri, la nivelul liceelor - din 6.101 clădiri. (...) Pe zona de securitate la incendiu avem în jur de 30% unităţi şi clădiri autorizate. 70% nu sunt autorizate, iar pe zona autorizaţiilor sanitare aproape 80% dintre clădiri sunt autorizate, 20% nu sunt autorizate sanitar".

De asemenea, Pop a precizat că a crescut şi costul standard per elev cu 20%: "Am asigurat prin acest cost standard o majorare a sumelor cu peste 20% pentru educaţia copiilor din România, acest cost standard fiind pe două categorii: cel legat de salariile profesorilor şi cel legat de dotările şi utilităţile din unităţile de învăţământ preuniversitar. Faţă de anul şcolar trecut, anul acesta avem un cost standard cu 20% mai mare. Este pentru prima dată în istoria învăţământului din România când pentru toţi elevii care sunt şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particulare se acordă finanţare".

Conform ministerului, 28.000 de de elevi din sistemul de învăţământ particular autorizat beneficiază de finanţare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb