O sumă de 230,2 miliarde de dolari, respectiv o proporţie de 94% din totalul de 246,1 miliarde de dolari, cât reprezintă banii puşi deoparte de compania americană de tehnologie "Apple" se află în conturi din afara Statelor Unite ale Americii, informează CNN Money, citându-l pe Luca Maestri, directorul financiar al gigantului.
Compania americană a înregistrat o creştere anuală de aproximativ 10 miliarde de dolari a acestei averi în ultimul trimestru financiar, încheiat în 31 decembrie 2016. Suma de 246,1 miliarde de dolari, pe care "Apple" o deţine în numerar şi investiţii, reprezintă un record pentru companiile nefinanciare.
Compania americană a raportat, în această săptămâna, prima creştere trimestrială a vânzărilor sale de telefoane inteligente - iPhone - din ultimul an, datorită succesului celei mai recente versiuni - iPhone 7. În trimestrul încheiat la 31 decembrie 2016, "Apple" a vândut 78,29 milioane telefoane iPhone, faţă de 74,78 milioane în perioada similară a lui 2015 şi peste cele 77,42 milioane unităţi prognozate de analiştii de la FactSet StreetAccount, relatează publicaţia Fortune.
Preşedintele american Donald Trump a propus o reducere a taxelor pentru încurajarea repatrierii banilor pe care întreprinderile mari îi au în conturi din străinătate. Giganţii tehnologici Microsoft, Alphabet, Cisco şi Oracle au o parte semnificativă din banii pe care îi deţin în afara SUA.
Potrivit CNN, Trump speră ca "Apple" şi alţi giganţi din domeniul tehnologiei să poată folosi aceşti bani ca să angajeze mai mulţi lucrători americani. Totuşi, scepticii susţin că societăţile vor fi mai tentate să răscumpere acţiuni sau să facă preluări de companii.
Deşi propunerea lui Donald Trump este favorabilă pentru "Apple", tensiunea dintre preşedintele SUA şi producătorul iPhone este în creştere. Tim Cook, CEO-ul Apple, a declarat că producătorul de tehnologie are în vedere luarea unor măsuri legale cu privire la ordinul executiv al lui Trump de a interzice intrarea în SUA a cetăţenilor din Siria, Sudan, Somalia, Irak, Iran, Libia şi Yemen, care a afectat sute de angajaţi ai Apple, conform The Wall Street Journal.
"Apple" este una dintre companiile de tehnologie care s-au exprimat împotriva ordinului administraţiei SUA, care a provocat haos şi confuzie în întreaga lume şi a declanşat proteste în mai multe aeroporturi.
Tim Cook a nu a oferit detalii cu privire la ce va face compania pe care o conduce.