Doi ţapi pe-o punte-ngustă: Dragnea şi Iohannis

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 3 februarie 2017

Doi ţapi pe-o punte-ngustă: Dragnea şi Iohannis

Ordonanţa graţierii pe care se opintesc preşedintele României Klaus Iohannis şi preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a îngustat ca o bârnă deasupra hăului, după masivele proteste de stradă, drumul înainte trece prin celălalt, pentru fiecare - niciunul nu are decât alternativa să cadă în gol.

Klaus Iohannis s-a simţit ameninţat cu suspendarea încă din primul moment când PSD a câştigat alegerile şi continuând alianţa cu ALDE, şi-a asigurat majoritatea în Parlament.

Rezultatul dezastruos obţinut de liberali la parlamentare, pleoştiţi de artificiul prin care şi-l-au tras drept lider pe Dacian Cioloş (el însuşi, o dezamăgire ca premier, deşi a fost "premierul preşedintelui"), l-au lipsit pe Iohannis de susţinere în legislativ.

Frământările ulterioare din PNL, care nu şi-a mai putut găsi decât şef interimar (Raluca Turcan este o doamnă elegantă, dar evident incapabilă să spumege de mânie în faţa nesimţirii PSD, care i-a scos din ţâţâni pe cetăţenii ieşiţi la proteste), l-au aruncat pe Klaus Iohannis direct în stradă, unde a şi fost văzut, în fruntea manifestanţilor contra Guvernului.

Prin discursul de ieri, în care a justificat protestele şi a cerut socoteală ministrului de interne că nu a prevenit provocările la violenţă, în manifestaţiile paşnice de alaltăieri, preşedintele recunoaşte, implicit, că nu se poate baza prea tare pe liberali şi USR (eventual, pe UDMR, dacă maghiarii ar adulmeca că-i rost de răsturnarea guvernului).

Situaţia nu-i deloc fericită, Klaus Iohannis câştigă în popularitate, într-un moment când cu toţii ne resemnaserăm să-l considerăm o plantă ornamentală, pe holurile Palatului din Cotroceni.

Ba chiar, tocmai când imaginea Uniunii Europeane fusese zdruncinată şi aici de Brexit şi nesfârşita impotenţă contra crizei, speranţa protestatarilor noştri se îndreptă şi spre Bruxelles, unde conflictul de la noi a impus, în Parlamentul european, o sesiune dedicată României, constând în bălăcăreli între parlamentarii noştri, corespunzătoare poziţiilor contrare ale partidelor care i-au trimis acolo.

Liderul PSD Liviu Dragnea a rezistat, ieri, ispitei să-şi accentueze discursul naţionalist, limitându-se să asigure că este preocupat să menţină independenţa justiţiei, pe ambasadorii care şi-au exprimat îngrijorarea că Guvernul limitează cadrul legal al combaterii corupţiei.

Revoltei mulţimii că Guvernul a debutat prin dezincriminarea infractorilor, Liviu Dragnea i-a opus explicaţii asupra detaliilor cazului în care i-a fost întocmit dosar penal, afirmând că este o făcătură bazată pe delaţiunea unei condamnate, dar fără să poată convinge că iniţiativa legislativă nu i-ar fi dedicată lui însuşi.

Mulţimea nu va putea fi convinsă cu detaliile cazului, deoarece sesizează lipsa de justificare a urgenţei ordonanţelor (Dragnea susţine, neconcludent, că graba vine din motive umanitare), dar şi disproporţia între miza relativă a reparării unor nedreptăţi (care bănuim că au existat dintotdeauna) şi riscul enorm la care se expune PSD, încăpăţânându-se să susţină ordonanţele.

Cu alte cuvinte, nimeni nu poate să creadă că PSD este într-atât de altruist, încât îşi riscă guvernarea, numai şi numai ca să repare nedreptăţi.

Pentru că, prin similitudine cu modul cum a căzut Guvernul Ponta (în urma protestelor declanşate de moartea poliţistului zorit de emfaza ministrului de interne de atunci, Gabriel Oprea, iar, ulterior, exaltate de tragedia de la Clubul "Colectiv"), lumea crede că şi Guvernul Grindeanu ar putea să cadă, dacă amploarea protestelor de stradă va continua.

În realitate, nu cred că, prin ele însele, protestele pot conduce la căderea guvernului, pentru că procesul nu este nemijlocit, iar PSD nu pare sensibil la noţiunile comune de onorabilitate şi democraţie.

În cazul lui Ponta, de fapt, guvernul a căzut pentru că-i venise ceasul, premierul de atunci şi-a pierdut susţinerea internă, după ce pierduse preşedinţia spectaculos, în faţa penibilei candidaturi a lui Klaus Iohannis; PSD a aşteptat demisia lui şi pentru că n-a făcut-o, a căutat primul pretext verosimil - protestele de stradă -, ca să-l răstoarne intern (probabil că Dragnea a jucat un rol important în asta).

Ca să prevină repetarea acestei răsturnări în care are experienţa personală, ieri, Liviu Dragnea şi-a convocat şefimea PSD în şedinţă de solidarizare, de unde a ieşit consolidat (l-a şi mazilit, într-o măsură pe aşa-numitul "ministru al Justiţiei", compromis în prestaţia publică din conferinţa de presă de cu o zi în urmă, care şi-a delegat competenţele temporar).

O surpriză a venit de la ministrul tehnocrat al IMM, care şi-a dat demisia, spunând că nu vrea să fie părtaş la ceea ce face Guvernul Grindeanu (asta da demisie de onoare!), simţită de întregul PSD ca şi când i-ar fi fost tras covorul de sub picioare.

Cu toate asigurările, astfel de gesturi ar putea prolifera, totuşi, în cazul că protestele ar continua.

Dar nu este sigur că protestele vor continua, nu este sigur că-şi vor menţine intensitatea şi amploarea şi nu este sigur că vor mai urma demisii.

Opinia Cititorului ( 74 )

  1. Aflam de la dl MAKE, ca dl Ciolos este "el insusi o dezamagire ca premier". Poate, dar dl Ciolos sigur nu este o dezamagire si pentru dl MAKE, pentru simplul motiv ca Dl MAKE l-a tratat pe Ciolos cu flit inainte chiar de a-si incepe munca de premier. Dl MAKE are fler.

    1. Nu ma asteptam la atita memorie, eu insumi uitasem.

      Unii spun ca ar fi ciuma rosie si holera albastra.

      Make, poti sa dai exemple probate cu cifre a faptului ca a fost "o dezamagire de premier" ?

      Make, crezi ca e greu sa conduci un guvern doar cu o sustinere "morala" in parlament ?

      Make, daca esti asa de bun la economie de ce nu te-au ales pe tine premier ? 

      Pui trei intrebari, la care iti raspund in ordine:

      1. Nu, nu ma invrednicesc sa pot cu cifre, ar fi chiar ciudat sa ma ocup cu asta, Ciolos nu-mi este nici macar var de-al treilea. Dar, citeste raspunsul meu de mai jos, la 10.1., unei solicitari asemanatoare. 

      2. Nu am inteles intrebarea, re formuleaz-o, te rog! 

      3. Este o intrebare complexa, necesitind mai multe raspunsuri: 

      -Am declarat vreodata, pe vreundeva, cuiva, ca as fi bun la economie?; nu beau alcool, nu ma droghez, niciodata, nici una, nici alta; fumez Marlboro rosu lung, crezi ca au bagat astia ceva in tutun? 

      - Premierii sint alesi dintre cei mai buni economisti? Cine, Petre Roman? Victor Ciorbea? Adrian Nastase? Emil Boc? Victor Ponta? In aceeasi nota de dezlinare logica, ti-as putea intoarce intrebarea: daca Dacian Ciolos este atit de bun economist, atunci de ce n-a luat Premiul Nobel? 

      - Astia te pun premier, indiferent ca vrei sau ca nu vrei? 

      - Visul oricarui cetatean este sa fie ales premier? 

      - Eu am un ziar, nu sint un golan de pe strada, dintr-un partid sau din structurile administrative care sa vrea sa fie premier.

       

      Maestre MAKE u sint deloc de acord cu doua expresii din textul de mai sus:

      1. Dacian Cioloş (el însuşi, o dezamăgire ca premier ...). Pe bune? Si cam cat de mare? Mai mare decit actualul premier? Sau ai mare decit cel dinaintea lui Dacian? Pe bune? 

      2. ... în faţa penibilei candidaturi a lui Klaus Iohannis. Asta cred ca necesita niscaiva explicatii. De ce anume candidatura unui om respectabil este penibila? Constitutia da dreptul oricarui cetatean sa candideze daca este "curat" dpv juridic. Sau sa o luam altfel. De ce e mai putin penibila candidatura premierului de la acea vreme stiind ca are obiceiul sa nu fie sincer, are studii problematice, probleme de comportament, etc.

      Puteti motiva? 

      ..cu acelasi ..flit..l-a tratat si pe Iohannis

      Coco draga intrebarile sunt de nota 10.

      Raspunsurile lui Make ...lasa de dorit...toate sunt ..."pe langa" La intrebarea 2 ii dau eu raspunsul. .: Da..e foarte greu sa conduci un guvern daca nu ai o sustinere politica..si inplicit tu ca premier nu faci parte din acea clasa ,,politica....cu morala la noi in Romania nu merge...eventual prin tarile nordice 

      Lili, taci, esti penibila si la o litera, iar cu un cuvant ne coplesesti, daramite la ceva ce seamana cu o propozitie!

      1. Prefer un premier bun, decit sa-l aleg pe cel mai putin prost.

      2. In timpul prezidentialelor, am scris cel putin un articol despre penibilul candidaturii lui Klaus Iohannis, cauta-l, te rog! Desigur, prestatia lui Ponta in confruntare directa cu Iohannis a stralucit, dar nu trebuie sa fii vreun geniu pentru asta, cind oponentul rosteste un cuvint la cinci secunde, cu o intonatie de elev care citeste pe roluri - unii sustin ca ar fi bolnav psihic.

      Este indeajuns de demoralizant sa ne legam sperantele de mentinere a moralitatii regimului in care traim, de reactiile unui eventual handicapat, dar asta-i situatia si sintem siliti la asa ceva. Asta nu inseamna sa nu ne dam seama cit de jos am coborit. 

      daca nu intelegi consulta DEX,editia 2016

      Intrebarea 2. nu este " Make, NU crezi ca e greu sa conduci un guvern doar cu o sustinere "morala" in parlament ?", ci a fost formulata fara NU: " Make, crezi ca e greu sa conduci un guvern doar cu o sustinere "morala" in parlament?"

      Eu am vrut sa raspund la intrebare, nu "pe linga", ca tine. 

      Nu am spus ca nu inteleg, am spus ca esti penibila.

      Nu te vezi?!

      Lili, taci! 

      [Mesaj eliminat, conform regulamentului]

      De ce judecam simplist un om?

      Suntem oameni cu temperamente diferite, care ne duc la exprimari diferite. Eu prefer un om care isi masoara, isi cantareste cuvintele si spune ceva, decat unul care turuie vrute si nevrute; Ponta a stralucit - a straluci in prostie!  

    in privinta amplorii protestelor sa vedem sambata, zi nelucratoare si cu vreme buna...in tm au fost 6 proteste, am fost la 3 -aseara o multime de 30 de mii mie mi s-a parut determinata..

    cu demisiile ..hm.sg care e gica ontra e primarul de iasi-poate pt ca peste zece mii au protestat acolo.. 

    1. miercuri au fost 30 .joi 20

      e doar o aparenta retragere  

      oamenii nu au sentimentul infrangsrii si vor veni multi in weekend 

      cati, nu stiu 

      daca in tm suntem doar 50 de mii voi fi dezamagit .spre 100 ma imbat.

      aici ura vs grindeanu e inimaginabila. 

      faptul ca au fost MII de oameni in fiecare din orasele alba iulia, bistrita, bacau, galati, craiova , suceava etc e mai imp. decat 150 mii in buc.

      de ieri s-a vazut clar ca PSD cu conducerea lui, este un partid de PENALI, NU partid SOCIAL ca doar ce s-au intalnit ieri si si-au intarit sustinerea pt derbedeul Dragnea. Asta daca mai avea cineva indoieli; nu sunt doar unu, doi care considera normala hotia, furtul legiferat, ci toti membrii au mentalitatea asta: am castigat, acuma hai sa furam o tara..

      Cifrele reprezinta prezenta maxima la un moment dat, insa in realitate, in toate orasele, au fost mult mai multi oameni care si-au exprimat indignarea (cifrele nu tin cont de cei care plecasera deja sau de cei care au venit ulterior - ca la pelerinaj). Daca la un moment dat sunt x persoane care viziteaza un muzeu, nu inseamna ca in ziua respectiva au fost doar x vizitatori in muzeu (pentru ca au fost si altii, atat inainte cat si dupa momentul respectiv). Indignarea fata de infractorii astia si tupeul lor sfidator la adresa unei intregi natiuni este uriasa in toata tara si in toate familiile, insa acest aspect nu s-a vazut suficient de clar pana acum deoarece multi au fost prinsi in diverse activitati si nu au avut timpul necesar ca sa iasa in piata (sau daca au iesit au stat acolo foarte putin).Dragnea si gasca lui de infractori este incapabil sa inteleaga gravitatea situatiei si amploarea fenomenului (nu il ajuta intelectul cu care a fost inzestrat de natura).

      Ce inseamna buc.? 

      Pentru ei suntem buc.

    Codruta zice un miliard furat nu se mai poate recupera din cauza la "ordonanta de urgenta".

    Are dreptatre, doar 10% se recupereaza. Ii recupereaza Dragnea personal de la fiecare penal ce trebuie sa returneze banul furat inapoi la stat.  

    penalii e liberi si pastreaza 90% din sumele furate, iar dragnea face o suta de milioane.  

    Asta da idee de business la tata hotilor din psd. geniala. inca ceva. penalii, de la mic la mare vor plati cit le cere dragnea fara sa clipeasca. hahaha, ar zice un betiv, asa e ca doar nu isi doresc "alta ordonanta", hahaha. 

    daca institutional nu e oprita ordonanta, strada nu o poate opri.  

    de la dragnea nu asteptati nimic, el are 100.000.000 euro de pierdut daca intoarce "ordonanta".

    AMR 7 zile. tic tac tic tac tic tac. 

    1. Din cauza la?

      Let me guess, IYI? 

      wrong. Ba esti prost? Ba esti nebun? intelectuali in Las Fierbinti? guess again.

    Dulapul cel cu vino incoa a urcat vertiginos in sondaje (cred ca de la 20% la vreo 22,3% ..aprecierea mea) ca purtator al stindardului statului de drept/luptei anticoruptie/etc... Bre corectule suprem ..dupa ce isi da demisia Grindeanu promiti ca vii in fata tarii si dai o explicatie onesta cu privire la casele alea ale matale ? adica sa rupem o ora din timpul matale si, la o televiziune da maxima audienta si incredere, sa facem un calcul matematic (sau fizic) prin care sa le demonstram domle, o data si pentru totdeauna, la haterii astia ca, daca:

    1. esti muncitor (adica profesor de fizica muncitor) 

    2. ai fler investitional 

    3. nu ai copii (!!!) - ( se stie ca familii fara copii prospera exponential fata de cei care s-au bucurat la 2 minute de placeri carnale) 

    4. te mai ajuta si parinitii cu cate o ciocolata 

    poti sa iti iei 6 case si sa iti mai ramana si pentru niste costume ptr doamna Carmen.. 

    Apropo de d-na Carmen .. sa o rogi sa iti aduca la emisiune si sacosa cu declaratiile catre ANAF din care sa se vada domle clar ca ai platit toate impozitele pe veniturile din meditatii si din chirii .. sa vada tot poporul ca neamtu e neamt si e primul cinstit al tarii .. nu ca jigodiile astea psd-iste ..  

    PS: Asteptam !! 

    PS 2: Vreau sa ajung prin Sibiu zilele astea .. la care dintre case ma duc sa imi manifest invidia pe talentul matale de investitor ? pasnic .. 

    1. nu erau 4 conditii ci 5.. si anume ca sa ai norocul, ca profesor de fizica, sa traiesti intr-o zona cu copii si parinit interesati de aceasta materie, astfel incat sa se bata pe la usa matale sa prinda macar si ei o ora de iluminare.. eu recunosc ca, desi am fost la liceu si clasa mate-info, profesorii nostri de fizica nu se bucurau de acelasi succes ca al matale..ca sa nu zic deloc ... ghinion zic..

      draga homorectus,

      nu-I asa ca il invite la antenna 3? tv-ul de maxima audienta la oligofrenii orbeti? nu uita sa-l chemi in platou si pe Cornel Nistorescu.

      Cu respect, NU 

      Din cate inteleg ai identificat un infractor (un corupt) si esti revoltat ca el este in libertate, dar cu toate acestea esti impotriva celor care condamna ordonanta, adica practic doresti ca si ceilalti corupti (atat cei icare inca nu au fost dovediti sau inca nu au fost condamnati cat si cei condamnati deja) sa devina liber! Te contrazici singur (sau, altfel spus, insisti sa ne dovedesti ca esti prost)!

      Nu cei 2 tapi sunt esenta problemei, ci viitorul puntii (Romaniei). Unul dintre tapi insista ca pe aceasta punte sa stea in continuare elefantii corupti si mai mult decat atat, doreste sa fie adusi si elefantii (corupti)i din puscarii. Problema este ca puntea asta nu mai poate rezista la greutatea atator elefanti (a se intelege corupti) si este pe cale de a ceda (deocamdata trepideaza puternic). Prea multi elefanti si de prea mult timp duce puntea asta in carca!!

      Politicienii odată scăpați de șantajul forțelor securiste DNA-SRI vor continua cu legea răspunderii magistraților, reformarea parchetelor și eliminarea imunității escrocilor.

    Eu sunt convins ca membrii PSD-ului si,in special,guvernantii ,imediat ce au preluat puterea,nu mai puteau pune capul pe perne seara pana nu ii eliberau pe cativa gainari din puscarii.De aia si i-au pus pe toti in cap,doar sa elibereze niste gainari si infrunta si puhoiul de protestatari....:))

    Îmi place la tine că în editorialele politice prezinți impecabil poziția securității. Mă gândeam și eu, așa, cum de poate rezista atâta amar de vreme un ziar fără cititori? Și ce crezi că-mi răspunde o păsărică? Se poate reziista, pe bază de angajări. Cum adică, întreb eu perplexat? Iei ziariștii din divizia Presă a SRI și ăia-ți întorc în jur de 2000 EUR/cap de angajat pe lună. Așa să fie, bre Make? Întreb și eu, ce să fac.

    1. Sika, ai cel mai ridicat simt autocritic care poate fi imaginat: dupa ce-mi citesti editorialele, te declari un nimeni.

      Hai, Sika, nu e chiar asa, esti si tu un suflet, dragul meu! 

      Sika , sigur nu ai gresit prima litera ? Nu cumva ti-a soptit asta un tantar mic brazilian ? Intreb si eu :) Nu mai am alta intrebare :)

    Ce "scoala"..ar fi trebuit sa iasa la TV sa se adreseze protestatarilor pe care i-a incurajat prin prezenta si indemnurile sale si sa le comunice sa se linistesca pentru ca sant organe abilitate , parlament , CCR ..etc..el a incurajat si a intretinut atmosfera de vacarm si minciuna gen " Luati mana de pe DNA"...sa il faca praf in parlament ..marea greseala a fost ca nu l-au suspendat cand trebuia ..acum e tarziu isi intareste pozitia ...coalitia PSD_ALDE a luat-o pe calea USL...vor avea acelasi sfarsit ..pacat "coabitarea " nu face bine...ajunsi la putere trebuiau sa decapiteze jidra, asa cum au promis , nu numai bani asteptau votantii ci si liniste si atata timp cat statul de drept , libertatile cetatenesti nu sant respectate , atat timp cat votul nu este respectat votul nostru este calcat in picioare ..nu mai e Barosso ..sant alte jivine la PE care vor anula votul dat in decembrie ..halal tara in care un procuror comenteaza legile ..in loc sa le aplice..

    1. iar un ..penal...participa la elaborarea legilor {ordonantei)

    Eu n-am inteles in ce sens Guvernul este nedemocratic. Sau PSD. In piata sunt in principal votantii USR si cativa ai PNL si PMP. Mi se pare doar o figura de stil mincinoasa a lui Make.

    1. Cred ca mai degraba sunt votantii PSD care si-au dat seama intr-un tarziu ca au fost inselati pentru ca protejarea infractorilor (in special a coruptilor din sanul clasei politice) NU figura in programul de guvernare al PSD! Una au promis (bunastare) si alta au oferit (hotie generalizata). Tu esti dintre aceia care inca nu s-au trezit (probabil ca percepi greu realitatea si prelucrezi si mai greu informatia - sustinatorul tipic al PSD-ului).

    Eu n-am inteles in ce sens Guvernul este nedemocratic. Sau PSD. In piata sunt in principal votantii USR si cativa ai PNL si PMP. Mi se pare doar o figura de stil mincinoasa a lui Make.

    1. MAKE minte cum respira, toata lumea stie asta, intoarce-te pe partea cealalta ca ai inceput sa sforai.

      raspunzi sau nu raspunzi la provocarea pusa?

       

      "alta intrebare" spuse make 

      "alta intrebare sau mergi si te culca" spuse florimake

      M-am hotarit, nu, nu-ti raspund, te las cu nedumerirea: oare de ce spune MAKE ca Guvernul PSD este nedemocratic?

      Are interese, o fi fiind platit sau e timpit? Sau toate trei? 

      Este Trump nedemocratic pentru ca nu a raspuns strazii prin demisie cand 600000 de oameni au marsaluit? Raspunsul este foarte simplu. Strada nu da legitimitate si nici democratie. Normal ca nu raspunzi pentru ca nu stii.

      Anonime ...mata ca un PSD-ist ..consideri ca dupa ce castigi alegerile ai un CEC in alb si poti sa faci ce vrei ????

      Hai sa vedem si cu alegerile din  

      18 mil de alegatori au votat PSD 3,5 mil..din care 1.7 mil.erau pensionari 

      Guvernarea se face doar pentru acei care v-au votat ??? 

      Vreti sa faceti contramanifestare ??? cine contra cine...3,5 mil contra 15 mil ( sa zicem) ce doriti ..razboi civil 

      Nu vedeti ca in toate orasele din tara sunt manifestatii... 

      Lasati garda jos si veniti la normalitate ca aduceti ( e adusa deja) Romania intr-ub haos de nedescris.

      Uitati-va care este pozitia tarilor straine fata de Romania  

      Numai minciuni arunci, ia-ti laturile si crapa.... daca nu sunteti in strada 15 milioane, nu contati. Cei care stau in casa sunt fie rezervati (nu stiu), fie sunt de acord cu ordonantele. Iti convine argumentul asta de postac cam prostanac? Cam asa ca tine?

       

      Pozitia tarilor este de lupta anti-coruptie. In mintea ta bolnava, micul abuz in serviciu si coruptia sunt acelasi lucru, manipulatule. 

      Mars in piata, ca oricum nu ai timp sa cunosti realitate, postacule. Mecanismul democratic presupune ca CCR sa spuna daca este sau nu constitutionala. Lasa gargara de nesimtit. 

    Draga Make, ne poti te rog spune de ce Ciolos a fost o dezamagire?

    Ca nu s-au atras prea multe fonduri europene stiu. Altceva?

    Multumesc. 

    1. Draga Radu, marturisesc ca deja am uitat de ce Guvernul Ciolos a fost o dezamagire, mi-e greu sa tin minte ce alte lucruri nu a facut, cit timp nu stiu ce a facut.

      Dupa Ciolos, dictionarul a schimbat definitia notiunii de "tehnocrat", gasind-o sinonima cu aceea de "nepriceput".

      Cazul de oportunism politic prostesc si de nepricepere birocratica, legala si culturala al subscriptiei publice pentru "Cumintenia pamintului" mi-l amintesc, pentru ca este in desfasurare actuala. 

      Make draga iti dau un sfat..retrage-te din dialoguri...

      Daca nu stii ce-a facut si ce n-a facut Ciolos...atunci cum poti sa-ti dai cu parerea ??? 

      Ma gindeam ca daca nu stiu ce a facut, atunci nu a facut nimic important, o fi fost si el pe la serviciu.

      Dar, daca tu stii sa fi facut ceva, atunci lumineaza-ma, te rog! 

      ...????? asculta-mi sfatul

      Pai vezi ca nici tu nu stii?!

      Alta intrebare? 

    Cel mai grav este ca exista o 'forta" nevazuta care scoate tinerii n strada cand vrea ia(ea), pt interesele ei, nu pt incalcarile drepturilor cetatenilor. Ordonantele d-lui Ciolos pt modificarea Codului Penal , din 2016 , ii avantajeaza pe procu prin ingradirea unui drept al cetateanului. Cine a iesit in strada sa apere dreptul cetateanului. Nimeni. De ce? Pt ca nu era interesul celor care lupta acum sa il dea jos pe.. Dl Iohannis Este impins sa incalce Constitutia si sa mentina un conflict. PNL-istii nu pot fi alternativa, acum. Sunt un pericol pt tara. Sa se formeze si reformeze cu oameni capabili si liberi. II astept sa lucre pt tara , sa apere Romania in Parlamentul Eu, Sa isi rezolve problemele in tara, in mod democratic Altfel, ar fii bine sa nu mai avem Parlament , ci, numai str.

    1. Vezi, ce-ti spuneam?!

      In articolul de ieri, am scris: " Ei bine, acest complex - credinţă/morală/lege - nu este nicidecum terenul pe care înţelege să acţioneze Guvernul Grindeanu, ci, invocând legitimitatea majorităţii obţinută la recentele alegeri, o foloseşte ca un cec în alb, ocazie în care pune în evidenţă potenţialul distructiv pe care îl are democraţia reprezentativă." 

      Alternativa este aceea pe care o numesti tu, la sfirsitul interventiei: "Altfel, ar fii bine sa nu mai avem Parlament , ci, numai str."

      Numele acestei alternative de care pomenesti este "democratie directa". 

      Forta aceea nevazuta care scoate oamenii in strada se numeste DORINTA. Dorinta de a trai intr-o societate normala si de a fi tratati (si condusi) cu respect si nu prin minciuni si hotii. Din pacate ai sesizat numai asemanarea dintre cele 2 Ordonante, dar ti-a scapat diferenta majora dintre cele 2 si anume efectele rezultate. Nu poti compara efectele unei petarde cu cele ale unei bombe pentru ca petarda doar te sperie pe cand bomba te distruge! In rest, conteaza foarte putin culoarea celor care ne conduc (psd-iti sau pnl-isti etc) in comparatie cu calitatea umana si pregatirea lor. Pur si simplu nu ma intereseaza haina ci OMUL care o poarta, insa politicienii nu reusesc sa inteleaga acest aspect simplu. Oamenii nu sunt revoltati pe culoarea celor de la conducere ci pe actiunile lor!!!! Nu culoarea trebuie schimbata ci CARACTERUL (si cum caracterele nu pot fi schimbate peste noapte singura solutie este inlocuirea oamenilor cu altii care au CARACTER)! Asta doresc romanii - conducere de calitate si nu hotie/demagogie/incompetenta etc. crase! Este chiar asa de greu de inteles acest lucru?

    Majoritatea oamenilor din strada nu cer demisia guvernului. Nu, guvernul trebuie sa ramana, sa se tina de promisiunile din campanie, sa faca treaba daca poate, sa incaseze oalele sparte daca nu poate si, intr-un final, sa atraga capital negativ pentru PSD la urmatoarele alegeri. Strada vrea cu totul altceva: abrogarea integrala a acestor ordonante. Atat. De restul se ocupa justitia.

    1. de unde ai mai scoso si pe asta ca Johannis castiga in popularitate?

      Sustin aceste opinii.

      Sa ajutam institutiile statului sa inteleaga ca n-au altceva de facut decit sa actioneze corect, in folosul tarii si al cetatenilor ei. 

      Da asa este...

    Dar nu-i tap, e elefant.

    Suntem in situatia penibila in care Dragnea, prin guvernul lui, incearca sa ne violeaze. Ca ce altceva este aceasta opintire a lui de face, cum bine zicea cineva, prin lege, din infractori oameni cinstiti? 

    Este greu de crezut ca de acest viol ne va scapa altcineva decit noi. Ar putea sa faca acest lucru Curtea Constitutionala, dar este tot greu decrezut ca, datorita componentei ei, o va face. 

    Asa ca speranta noastra suntem noi, prin demonstratiile pe care le facem. 

    "Şi-acum, bărbaţi, un fier şi-un scut! 

    E rău destul că ne-am născut: 

    Dar cui i-e frică de război 

    E liber de-a pleca napoi, 

    Iar cine-i vânzător vândut 

    Să iasă dintre noi! 

    Eu nu mai am nimic de spus! 

    Voi braţele jurând le-aţi pus 

    Pe scut! Puterea este-n voi 

    Şi-n zei! Dar vă gândiţi, eroi, 

    Că zeii sunt departe, sus, 

    Duşmanii lângă noi!"  

    .

    Bazindu-se pe sprijinul nostru, presedintele Iohannis, trebuie sa actioneze, ferm si delicat, pentru a rupe si a ne elibera din acesta pinza de paianjen in care Dragnea ne-a infasurat. 

    nici un cuvant despre banci? sunt socat!

    Sa stea in piata pana in 2020 , cand o sa castige USR+PNL (oare ?) si o sa retraga ordonanta. Pana atunci insa cerem patronilor care sustin demonstratia din Piata Victoriei sa aduca in regim de urgenta cateva sute de toalete ecologice , pentru ca locul risca sa devina o latrina publica.

    1. Am cunoscut un ultras din noaptea violentelor.

      Este greu de descris - nu il intereseaza nimic, nimic, habar n-are de ordonante, PSD, Dragnea, infractori gratiati si ce rost au protestele. 

      Nu este platit, nu are nici un avantaj din actiunile de violenta la care se deda. 

      Pur si simplu, gaseste o satisfactie in a arunca cu petarde in jandarmi.

      Huligan infantil, fara nici o responsabilitate, crede ca atrage admiratie. 

      Este incredibil ca intr-o tara europeana in anul 2017 sa apara un om gen Dragnea care sa calce in picioare toate valorile morale si principiile democratiei!

      Gata cu practicile bolseviste! 

    Cu toti stim ca Justitia e corupta. Exemplele sunt nenumerate.

    De ce nu e lasat Dragnea sa isi duca la bun sfarsit mandatul?

    Ce e rau sa dai populatiei bani sub diverse forme? 

    1. Nu e rau sa dai bani cand nu dai de la tine :) Hai sa dam cate o roaba de bani fiecarui bugetar sa vedem ce se intampla .Se uita repede greselile lui 2004-2008 .Daca dai bani dar nu scazi coruptia unii vor fi tot mai bogati iar altii tot mai saraci .Dupa 27 ani saracia extrema a crescut de la 1% la 25% , asta in timp ce Pibul a tot crescut .Majoritatea timpului a condus PSD pe acelasi sistem cu aruncatul banilor din elicopter dar fara combatere eficienta a evaziunii si coruptiei.Nu ca altii sunt mai breji dar statistic ei au condus mai mult si au aplicat propriile programe.Chiar Iliescu critica de multe ori lacomia unor personaje din PSD.Chiar sunt curios ce ar spune de ordonanta asta.

    Sunt doi tapi pe punte , dar in spatele lor e PSD pe deoparte si respectiv DNA , magistrati , etc de cealalta parte .Fiecare are adevarul lui , dar vorba unui filosof ,, mai multe adevaruri , niciun adevar ,, Ordonanta amesteca lucruri bune cu lucruri care favorizeaza diverse personaje iar oponentii amesteca si ei binele si raul.Normal puterile in stat trebuie sa fie in echilibru iar legea sa serveasca cetateanul nu sa favorizeze o putere in detrimentul alteia , oricare ar fi aceea.Trebuia sa dezbata lucrurile in Parlament , cu specialisti in drept si sa puna legea in dezbatere publica dupa ce o lucrau temeinic .Dar graba asta suspecta si amestecul gratierii cu amnistia intr-o singura ordonanta ridica suspiciunea de interese ascunse.Acum vad ca si Avocatul poporului nu e de acord cu modul in care au justificat urgenta.Timpul trece , puntea democratiei e subreda si daca se

    inghesuie multi de o parte sau de alta s-ar putea intr-o zi sa se rupa.PSD zice ca procurorii fac abuzuri.La abuz de putere nu raspunzi tot cu abuz ci cu o lege facuta cum trebuie altfel ideea ca unii smecheri vor fi mereu deasupra legii va ramane fie ca sunt politicieni , procurori sau alte categorii. 

    Doi tapi pe-o punte-ngusta: morala fabulei este ca cel mai destept cedeaza? se potriveste si in politica? 

    1. Nu, unul cade in abis.

    Romaneste vorbind este timpul de curatare totala a parlamentului. Recomand arestarea guvernului de parlament si invers iar la sfirsit sa plece toti acasa. Si cu ordonante....URGENT !

    Cit au furat ajunge !!! sa lase si pe altii sa fure ca mai sint oameni in tara asta. 

    1. sa-l ia si pe iohannis, hotul de case, escrocul si mitomanul.

    _Iohannis crede ca daca a mers odata sa cada Guvernul Ponta dupa niste proteste ca sa-si numeasca 'GUVERNUL MEU' , sigur o sa mearga si a doua ora pentru ca acum are 'POPORUL MEU'.

    _Dar pe cine va numi PREMIER? 

    _O FEMEIE VOCALA si LOIALA ca d-na TURCAN? 

    _Cate a facut LUdovic ORBAN in campania prezidentiala pentru el si l-a dat deoparte. 

    _De ce o promova TOA[n]TE MATRAGUNELE?

    _Chiar nu gaseste niste ECONOMISTI CAPABILI?! 

    Draga Make, si eu am aceeasi opinie despre bolovanul cel cuminte al pamantului. Asta nu inseamna ca dispretuiesc arta sau ceva de genul acesta.

    Eu nu privesc guvernul lui Ciolos in ansamblu si spun ca este nepriceput sau "tehnocrat" sau ca a facut sau nu a facut cine stie ce, ci il compar cu alte guverne. Iar alte guverne au avut ministrii si mai slab pregatiti, si mai nepriceputi, care au facut si mai putin sau mai mult dar mai prost. Diferenta cea mai importanta a fost ca alte guverne au avut o sustinere politica, pe cand guvernul Ciolos sti bine ca nu a avut nicio sustinere, nici din partea PSD, desi vicepremierul era om apropiat de PSD, nici de PNL, decat mai mult verbal in ultimele lui luni de existenta.

    Eu vad doar ca guvernul lui Ciolos a avut un ministru al muncii mai bun decat alti ministri, care a realizat o baza de date cu salariile tuturor bugetarilor, sau ma rog, cam cu 98% dintre ele, care ar fi trebuit sa fie folosita pentru stabilirea unei legi a salarizarii, a initiat schimbari importante in institutiile de asistenta sociala, a planuit schimbarea modului de alocare de fonduri pentru asociatiile de utilitate publica, pentru a se oferi fonduri doar celor care organizeaza proiecte, nu pur si simplu pentru ca ele exista, a initiat schimbarea modului de acordare a alocatiilor sociale pentru anumite categorii sociale intr-un mod similar cu cel din alte tari europene, adica dupa nevoia reala a oamenilor, fara sa se mai acorde alocatii sociale si persoanelor care teoretic aveau probleme, dar practic erau super bogate etc. Doar ca intr-adevar, si mie mi-a parut ca s-au miscat totusi destul de lent. Dar probabil asta are legatura cu lipsa de sustinere politica, iar in acest domeniu este nevoie de foarte multa sustinere politica. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb