DEUTSCHE BANK: "Rezultatele mai slabe ale companiilor sunt în mare parte incluse în preţuri"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 iulie 2022

"Rezultatele mai slabe ale companiilor sunt în mare parte incluse în preţuri"

Este puţin probabil ca acţiunile americane să se confrunte cu o nouă rundă de vânzări, pe baza rezultatelor mai slabe ale companiilor în trimestrul al doilea, pentru că acest lucru este în mare parte inclus în preţuri, sunt de părere strategii de la Deutsche Bank, scrie Bloomberg.

În schimb, conform echipei băncii, istoria arată că de obicei acţiunile s-au redresat în timpul unui sezon de raportări financiare, ce a urmat unei perioade cu vânzări în piaţă. În plus, cu excepţia sectorului energetic, pentru multe companii din indicele S&P 500 estimările pentru sezonul viitor au fost deja ajustate în jos, mai notează publicaţia americană.

"Credem că este puţin probabil ca vânzările să continue doar pe baza unor câştiguri mai slabe sau a reducerii estimărilor (n.r. pentru rezultatele financiare), în condiţiile în care aceste lucruri sunt în mare parte aşteptate", au scris strategii într-o notă. "De obicei, în timpul sezonului raportărilor financiare piaţa a crescut (în 75% din cazuri), în special după o perioadă de vânzări şi când aşteptărilor investitorilor pentru sezonul raportărilor au fost scăzute, cum este cazul în prezent".

Practic, Deutsche Bank se alătură poziţiilor exprimate de Citigroup Inc. şi Sanford C. Bernstein care se aşteaptă la o anumită "uşurare" pentru acţiunile americane puternic lovite în ultima perioadă, în condiţiile în care în opinia lor, riscurilor legate de câştigurile companiilor au fost exagerate.

Argumentul este în contrast cu părerile altor jucători din piaţă, inclusiv Morgan Stanley, care crede că bursa americană se pregăteşte pentru un şoc al profiturilor. În plus, banca se aşteaptă ca, în cazul unei recesiuni, S&P 500 să atingă nivelul de 3.000 de puncte, cu peste 800 de puncte sub cotaţia din prezent.

Conform datelor agregate de Bloomberg, câştigurile estimate pentru următoarele douăsprezece luni ale companiilor din S&P 500 au crescut cu 7% de la începutul anului, în ciuda unei scăderi puternice a indicelui. Deprecierea s-a manifestat într-un climat marcat de temerile privind intrarea în recesiune a economiei, în condiţiile înăspririi politicii monetare de către Rezerva Federală, mai scrie agenţia americană.

"Istoric, nu a existat aproape nicio legătură între mărimea câştigurilor agregate sau reducerile estimărilor şi performanţa indicelui S&P 500 pe parcursul sezonului de raportări financiare", au scris strategii de la Deutsche Bank în notă.

Totuşi, echipa băncii crede că elemente care să semnaleze o anumită aversiunea faţă de risc la nivel corporativ, în special "măsuri de reduceri masive de costuri sau modificări ale planurilor privind cheltuielile de capital", pot aduce un nou val de vânzări în piaţă, conform Bloomberg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb