Dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu ţările de pe continentul american, prioritate în strategia CCIB

A.I.
Miscellanea / 19 iunie 2017

Dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu ţările de pe continentul american, prioritate în strategia CCIB

Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o înâlnire cu E.S. Eduardo Augusto Ibiapina de Seixas, ambasadorul Republicii Federative Brazilia în ţara noastră, care a fost însoţit de Felipe Alexandre Gomes Sequeiros, secretar III în cadrul Ambasadei, precizează un comunicat de presă al CCIB.

La întrevedere a participat, de asemenea, prof. dr. Ion Hohan, preşedintele Secţiunii Servicii a CCIB, vicepreşedinte ale Camerei bucureştene.

În deschiderea întâlnirii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a vorbit despre sistemul cameral românesc, despre activitatea CCIB, organizaţie reprezentativă pentru mediul de afaceri al capitalei, cu deschidere şi recunoaştere internaţională, precum şi despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene. În acest context, preşedintele CCIB a subliniat că dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu ţările de pe continentul american constituie o prioritate în strategia CCIB.

În ceea ce priveşte impulsionarea cooperării româno-braziliene, în opinia preşedintelui CCIB, organizarea, împreună cu Ambasada, a unei "Zile a oportunităţilor de afaceri" va asigura o promovare eficientă a domeniilor-cheie ale economiei braziliene şi a cadrului legal aplicabil comunităţii de afaceri şi investitorilor şi va permite identificarea unor companii româneşti interesate de această piaţă, companii care ulterior să ia parte la o misiune economică organizată de Camera bucureşteană în Brazilia, spre finalul acestui an.

De asemenea, preşedintele CCIB a punctat necesitatea unei bune colaborări cu organizaţiile similare din ţara sud-americană, idee pe deplin împărtăşită şi de E.S. Eduardo Augusto Ibiapina de Seixas. Mai mult, având în vedere distanţa mare dintre cele două ţări, existenţa a 27 unităţi federative cu un grad ridicat de independenţă în cadrul Federaţiei Braziliene, precum şi diferenţele culturale şi lingvistice, ambasadorul Braziliei în România consideră că deşi dezvoltarea cooperării bilaterale nu este uşoară, primul şi cel mai important pas îl constituie cultivarea unor relaţii strânse cu camerele de comerţ din state braziliene cu potenţial economic important cum ar fi Săo Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais, pentru ca, în funcţie de particularităţile celor două pieţe, să fie alese cele mai bune modalităţi de valorificare a oportunităţilor de afaceri, investiţionale şi de cooperare, transmite comunicatul.

E.S. Eduardo Augusto Ibiapina de Seixas a apreciat propunerile preşedintelui Camerei bucureştene şi l-a asigurat de întreaga deschidere în proiectele ce vizează majorarea schimburilor comerciale bilaterale, punctând totodată avantajele ce decurg din apartenenţa ţării sale la Piaţa Comună a Sudului (MERCOSUR) în perspectiva finalizării negocierilor pentru încheierea unui acord de asociere, incluzând dialogul politic, cooperarea şi liber schimbul între această organizţie internaţională şi UE.

În 2016 valoarea schimburilor comerciale româno-braziliene s-a cifrat la 504 milioane de dolari, cel mai redus nivel din ultimii 6 ani, din care exportul românesc a fost de 219 milioane de dolari, iar cel brazilian de 285 milioane de dolari. În primele 4 luni ale anului 2017, se constată o tendinţă de creştere a schimburilor comerciale bilaterale, comparativ cu perioada similară din 2016 (+33,2%, respectiv 155,7 milioane de dolari), din care exportul s-a majorat cu 29,6%, ajungând la 70,6 milioane de dolari, iar importul cu 36,2%, atingând 85,1 milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb