Dialog cu cititorii BURSA

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 22 iunie 2012

Comentariile cititorilor noştri, la articolul de ieri "Suntem o ţară minunată", au prilejuit, pe site-ul www. bursa. ro, dialogul pe care îl reproducem în continuare.

2. România de azi (mesaj trimis de DAN în data de 21.06.2012, ora 08:22)

Stimate MAKE,

Apreciez obiectivitatea articolelor tale din BURSA.

Aş dori un răspuns: ce procent consideri că-i revine presei scrise şi vorbite din România din "meritul" de a fi contribuit la ascensiunea acestei clase politice, de altfel toată o apă şi un pământ - mai ales pământ?

[ răspunde la această opinie ]

2.1. Nu stiu să răspund (răspuns la opinia nr. 2 )

(mesaj trimis de MAKE, în data de 21.06.2012, ora 10:13)

Îmi ceri să scriu un studiu, nu un articol şi cu atât mai puţin un răspuns la comentariu.

Primul răspuns este că nu ştiu răs­punsul.

Al doilea este că, de-a lungul timpului, am asistat la megalomania lui Cristian Tudor Popescu, pe care l-am auzit cum se laudă, în faţa directorilor de presă, că el pune şi dă jos guverne şi preşedinţi, l-am văzut cu toţii, la PRO TV, pe Ion Cristoiu, torcând ca un motan zâmbitor şi umflându-se sub osanalele aduse aduse de Emil Constantinescu, în seara când a devenit preşedinte (câţiva ani după aceea, a anunţat că el, Cristoiu, monstrul sacru, trece de partea cealaltă, ca să echilibreze balanţa politică!), îl vedem, acum, pe domnul Gâdea, cum, în capul lui, a devenit legenda vie care l-a schimbat pe Boc şi şi-a adus patronul la guvernare.

Ziariştilor complexaţi le place să-şi închipuie că ei conduc lumea, aşa cum unul susţinea că este "conducătorul băncii", iar el, de fapt, conducea clientela, de la uşa băncii, la ghişeul potrivit.

Al treilea răspuns este că politicienii realmente consideră presa drept o putere (de exemplu, l-am văzut pe Adrian Năstase, la începutul mandatului de premier, linguşindu-ne explicit, afirmind, într-o adunare a şefilor de presă, că PSD a greşit că ne-a ignorat puterea şi că nu va mai face asta).

Al patrulea răspuns, însă, este cel în care cred: presa este un reflex cultural, iar cultura noastră a fost grav alterată, mai întâi de politica demografică ceauşistă, care, peste faptul că ne-a înmulţit de n-au mai încăput elevii în sălile de clasă (şi au trebuit creaţi profesori din analfabeţi cu probleme de caracter), a mai şi strămutat populaţia de la sate, (retezându-i rădăcinile mentalităţii tradiţionale, care îi asigurau manifestările de bun-simţ generos), în mediul industrial orăşenesc, unde nu a putut asimila valorile morale mai sofisticate ale urbanităţii şi rămânând, astfel, la periferia ambelor lumi (sat - oraş), astfel că fie şi în cazul că a ajuns să locuiască în centrul Bucureştiului, tot mahalagii se cheamă.

Orice urmă de ruşine pentru propria lor condiţie le-a fost îndepărtată de PRO TV, care, cu manele, telenovele şi divertisment de turmă, a creat dezinvoltura vulgarităţii şi a imposturii.

Liderii politici mahalagii au priză la public, pentru că sunt "dintre noi" şi aşa se explică şi priza mahalagiilor din presă (de altfel, provincialismul şi slaba procesare intelectuală sunt vizibile la liderii de opinie care "pun şi dărâmă preşedinţi").

Şi pentru că nu-mi place să te las fără răspuns, am să zic, după toate astea, că presei scrise şi vorbite îi revine "meritul" de a fi contribuit la ascensiunea acestei clase politice, într-un procent de 25%.

Întreabă-mă de ce doar atât şi n-am să ştiu să-ţi răspund.

Ar trebui să fac un studiu, unde să evidenţiez cum se răsfrâng în conştiinţa noastră socială, evoluţiile economice şi politice interne şi internaţionale şi statutul nostru de naţiune silită să se dispreţuiască pe sine.

5. O PROPUNERE

(mesaj trimis de un cititor în data de 21.06.2012, ora 10:31)

Felicitări dl. Make pentru articol, care demonstrează, alături de celelalte articole pe care le-aţi publicat în ziarul Bursa cauzele pentru care România ,,este o ţară minunată".

Doresc să vă fac o propunere: să scrieţi un articol (sau două) în care să prezentaţi primele 10 măsuri pe care le-aţi lua, dacă aţi fi preşedintele României, respectiv primele 10 măsuri pe care le-aţi lua, dacă aţi fi primul-ministru al României.

5.1. Nici nu mă gindesc (răspuns la opinia nr. 5 )

(mesaj trimis de MAKE, în data de 21.06.2012, ora 11:30)

Propunerea dumneavoastră este măgulitoare, dar, pe de o parte, sugerează o încredere prea mare în capacitatea mea, pe de altă parte, îmi împinge imaginaţia spre ideea oribilă să am o demnitate publică.

Nici nu mă gândesc.

Dar, cred că asigurarea prezentului naţiunii ar putea fi satisfacută minimal printr-un program amplu de irigaţii, însoţit de constituirea pieţelor libere ale produselor agricole (de exemplu, bursa cerealelor etc.); viitorul naţiunii, cred că ar putea fi asigurat de un sătuc de informatică, lângă Bucureşti, adunând facultăţile de profil, laolaltă cu companiile din domeniu şi lansând câteva comenzi - totul (atât prezentul, cât şi viitorul), pe banii Europei şi ai investitorilor privaţi.

Principalele probleme care ar rămâne, în opinia mea, sunt sănătatea (un dezastru naţional al prezentului) şi educaţia (o catastrofă a viitorului nostru) şi habar n-am cum se pot rezolva astea, mai ales că sunt şi legate una de alta.

Am încă o idee despre felul în care piaţa de capital ar putea să se dezvolte şi să ne ajute financiar şi economic, dar nimeni nu îmi consideră doctrina drept acceptabilă.

În sfârşit, în politică, sunt adeptul democraţiei directe - o fantezie la care politicienii n-or să pună niciodată botul, deşi, tehnica o permite.

Mi-aţi cerut 20 de idei, iar eu n-am decât vreo trei-patru.

Scuze!

5.2. Softica (răspuns la opinia nr. 5.1 )

(mesaj trimis de Tudor Vasiliu, în data de 21.06.2012, ora 13:14)

Între DN1 şi viitoarea autostradă Bucureşti-Braşov, am ochit, de mult, un loc ideal pentru Silicon Valley-ul românesc şi mai ales am găsit un nume excelent: SOFTICA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. " Un program amplu de irigatii " corespunzator scopului pentru care se face, este posibil numai dupa comasarea teritoriilor rurale- in deosebi - asa cum au mai fost cândva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb