DIANA PĂUN: "Un medic care nu doreşte să se vaccineze nu are ce căuta în această meserie"

G.B
Politică / 28 septembrie 2021

Diana Păun

Diana Păun

Consilierul prezidenţial Diana Păun a apreciat astăzi că medicii care nu vor să se vaccineze şi îi îndeamnă şi pe alţii să nu o facă "nu au ce căuta în această meserie", potrivit Agerpres.

Precizările au fost făcute în contextul în care ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat astăzi că a fost supus dezabterii publice proiectul de lege privind instituirea obligativităţii certificatului digital COVID pentru personalul medical. Potrivit acestuia, persoanelor din sistemul medical care nu sunt vaccinate, nu au trecut prin boală şi nu se testează li se vor suspenda contractele individuale de muncă timp de 30 de zile, iar apoi ar urma încetarea contractelor de muncă.

"Nu poţi să practici această meserie nobilă fără să crezi cu tărie în puterea, în beneficiul pe care îl aduce ştiinţa şi tot ce ţine de cercetarea ştiinţifică. Eu sunt absolut convinsă că vaccinul este singura noastră şansă de a ieşi din pandemie. Dacă există vreun medic care nu are această convingere, nu este colegul meu. Eu nu pot crede că există medici - bineînţeles, nu vorbesc de cei care au contraindicaţii clare şi care nu pot să se vaccineze din motive medicale justificate şi argumentate - dar un medic care nu numai că nu doreşte să se vaccineze, dar îi îndeamnă pe alţii să nu o facă, din punctul meu de vedere, nu este medic şi nu are ce căuta în această meserie", a spus Păun, în cadrul dezbaterii "Valul 4: impact, ameninţări, soluţii", organizată de DC News Media Group.

Consilierul prezidenţial a declarat că vaccinarea "rămâne cea mai bună armă" împotriva virusului, adăugând că multe state vestice sunt deja "pe panta descendentă şi au reuşit să stăpânească" valul patru al pandemiei.

"Germania, spre exemplu, a anunţat că şi-a schimbat total strategia de impunere a restricţiilor, tocmai analizând acest raport al incidenţei, raportat la gradul de severitate al bolii. Dar să nu uităm că Germania are o rată foarte bună de vaccinare. Multe ţări europene - Danemarca, în primul rând, dar şi Norvegia şi, în curând, Portugalia - o să treacă, practic, la viaţă normală, deci vor ridica toate restricţiile, tocmai pentru că au ajuns la nişte rate de vaccinare pe care, de altfel, şi le-au propus ca ţină", a spus ea.

Potrivit consilierului prezidenţial, România este unul dintre statele cu "grad foarte mic de vaccinare", motiv pentru care populaţia ţării este "mai agresiv expusă" valului 4.

"Această situaţie o să conducă la menţinerea presiunii pe componenta ATI. Vedem câte probleme există, cel puţin la nivelul Bucureştiului, unde, practic, la acest moment, nu mai sunt paturi ATI. Vedem cum pacienţii care se îmbolnăvesc ajung în UPU, rămân în UPU o perioadă destul de îndelungată şi nu pot beneficia de serviciile colegilor din ATI", a spus Diana Păun.

Opinia Cititorului ( 32 )

  1. Potrivit autoritatii medicale din Elvetia, Swissmedical, in cel mai recent raport asupra vaccinurilor anti-covid de pe 24 sep, statistica oferita de ei este de o rata de 1 la 4000 de efecte secundare serioase/grave pentru fiecare doza administrata. Si este nevoie de trei pana acum, iar in Israel deja a fost anuntat faptul ca probabil doza a patra va rezolva si mai bine situatia.

     

    Aceasta rata de erori vaccinale este de 42,5 ori mai mare decat la vaccinul antigripal, tot potrivit statisticilor publicate de Swissmedical in 2019. 

     

    Sunt grupe de varsta la care vaccinul este mai nociv decat boala. De exemplu, baietii sub 18 ani. Nu o spun eu, o spun medicii.

    Diana Paun daca omite sa spuna aceste lucruri, nu este doctor, este un politician. 

    1. Sursa?

      Reports of suspected adverse reactions to COVID-19 vaccines in Switzerland – up date

      24.09.2021 

      Reporting period 01.01.2021–21.09.2021 

      7,571 reports whe rethere was a correlation in time with the vaccination evaluated – the overall positive benefit-risk ratio of the vaccines remains

      Up to 21 September 2021, Swissmedic evaluated 7,571 reports on suspected adverse drug reactions (ADR) to COVID-19 vaccinations in Switzerland. At 4,970 (65.6 %), most of the reports were classified as not serious, while 2,601 (34.4 %) reports were classified as serious. 

      Este simplu de impartit 2601 la 10204392 doze

      Multumesc pentru detalieri, am gasit si linkul.

      Totusi, fara sa fiu medic sau expert in statistica, nu inteleg punctul Dvs. de vedere, mai exact care e concluzia, de fapt? Ca vaccinul e mai periculos decat boala? 

      2.601 din 10.204.392 inseamna cam 0,025% cazuri de reactii adverse "serioase" ("serious" nu este egal cu deces). 

      In Romania, astazi, avem 36.658 decese din 1.210.810 cazuri de infectare cu COVID. Adica o rata de mortalitate de 3,02%.  

      Ok, inteleg ca putem pune la indoiala acuratetea datelor oficiale din Romania, poate si din alta parte, dar intre 3% si 0,025% (care, repet, nu inseamna rata de mortalitate, ci doar de reactii adverse serioase) este o mare diferenta.

      Nu incerc sa conving pe nimeni, eu lucrez "cu materialul clientului", daca aveti contra-argumente, bazate pe lucruri palpabile, as fi curios sa le vad. 

      Pentru o analiza mult, mult mai credibila asupra mortalitatii Covid, va recomand analizele facute de privatii numiti "asiguratori de sanatate".

      "Risk Factors for COVID-19 Mortality among Privately Insured Patients" 

      A FAIR Health White Paper in Collaboration with the West Health Institute and 

      Marty Makary, MD, MPH, fr om Johns Hopkins University School of Medicine, 

      November 11, 2020 

       

      Cercetatorii au analizat peste 467 000 de fise medicale, afectiuni, varsta, etc. 

      "we identified 467,773 patients diagnosed with COVID-19 fr om April 1, 2020, through August 31, 2020." 

       

      Si au concluzionat factorii de risc, categorii de afectiuni care cresc riscul, etc. 

       

      Cercetatorii calculeaza mortalitatea pe diferite luni si observa ca tratamentul instabil, necunoscut, neaplicat, etc.... duce la cifre prea mare de mortalitate. Va atrag atentia asupra mortalitatii reale in lunile iunie si iulie 2020. Mortalitatea este de 0.4 - 0.2%. Asta este rata reala a mortalitatii daca se aplica tratamentele cunoscute si in mod competent. Iar apoi mai intra in discutie asimptomaticii, cati sunt si daca au fost detectati. 

       

      Aberatia de 3% din Romania este un urias semn de intrebare. Asa ca as crede ca in Romania au fost mult mai multe infectari. 

       

      Din pacate, da, ne uitam in ansamblu la un risc de deces de probabil 0.2-0.3% fata de un risc al efectelor adverse de 0.026%. Din start, pare un risc de 10 ori mai mic. Dar, in aceasta analiza simplista sunt ignorate total doua elemente: 

       

      1) Alte masuri profilactice nu mai conteaza deloc? Igiena, distantarea, masca? De ce presupunem ca toata lumea se va infecta? Daca eu respect regulile de profilaxie si riscul meu de infectare se reduce de 5 ori, poate de 10 ori, poate mult mai mult..... Atunci eu imi asum un risc mult mai mare prin vaccinare. 

       

      2) Va atrag foarte politicos atentia asupra formularii medicilor elvetieni. 

      " the overall positive benefit-risk ratio " 

      OVERALL....adica "in general/in ansamblu" 

      Traducerea este "raportul beneficiu/risc in general pozitiv "

      Ce inseamna asta? Ca la anumite categorii de varsta/sex, raportul este inversat, este negativ. Asta inseamna "overall"... ca atunci cand pui gramada toate grupele de varsta, toate persoanele, iti iese cu plus. Si asta ignora faptul ca pentru grupe de varsta intregi, raportul este negativ. Oamenii risca mai mult cu vaccinul decat cu virusul. Asta este dramatic. Si ascuns populatiei. 

      Fara a dori sa ajung intr-o zona de contabilitate a vietilor (lucru pe care il fac alti oameni, epidemiologii dar si economistii din autoritatile medicale), putem vedea la pagina 16, principalele afectiuni agravate de Covid sunt cancerul pulmonar si Alzheimer, cca 18% dintre decese. Ambele afectiuni sunt nevindecabile. Acest tablou ne arunca de fapt o alta perspectiva asupra pandemiei care pare sa secere vietilor multor bolnavi care erau tinuti in viata cu greu de tratamentele medicamentoase moderne. Este o drama a lor, dar nici nu putem numi viata normala pe aceea a unui astfel de bolnav. Insa putem privi problema punctual. Un bolnav de Alzheimer sau de cancer pulmonar nu merge la nunti sau la Untold, sau la plimbare in restaurant. O poate face, dar sunt multe alte mizerii care il pot ucide, SARS-CoV-2 nefiind primul pe lista. Acesti bolnavi sunt protejati mult mai bine prin testarea deasa a personalului care ii ingrijeste. Nu trebuie sa vaccinez 120% din public ca sa poata trai bolnavii de cancer si Alzheimer din anumite centre de tratament. Trebuie doar sa testez foarte, foarte bine contactii acelor bolnavi. Si asa mai scad 20% din mortalitatea Covid.

      "Spațiul și prostia nu au limite, dar la spațiu nu se știe"

      AA 

      "Testarea este solutia terminarii pandemiei, nu vaccinarea in masa si obligatorie."

      AA 

      testarea este o solutie pentru cei care nu judeca , pentru ignorantii care preiau ceva fara sa gandeasca . testarea este doar o afacere pentru smecheri .testele dau rezultate eronate , cdc din sua le considera ineficiente si le scoate din uz .unii spun ca sint teste care dau din start rezultate positive . dar numai pentru erori si tot sint inutile . cei care sint bolnavi se vad si fara teste , care nu sint , stau ca prostii in casa inutil . in plus te poti infecta imediat ce te-ai testat . pina acum nu se testa nimeni si erau boli si viroze respiratorii si a fost ok . acum cu testari si vaccinari se vede ce este .

      Sper ca ai citit ca vorbeam despre testarea contactilor unor persoane fragile, de exemplu medicii sau vizitatorii care se apropie de persoanele vulnerabile. Sper ca apreciezi ca un test este extrem de util in acel moment.

      Asta cu riscul de 10 ori mai mare e un pic dusa spre extrema cealalta, care sustine punctul Dvs. de vedere, dar chiar si asa, e un risc semnificativ.

      Tin sa va reamintesc totusi, ca traim in Romania, si pentru noi, cifra reala e de 3%, din mai multe cauze, printre care structura precara din sanatate sau reticenta populatiei fata de vaccinare. Chiar daca presupunem ca multe cazuri de infectare nu au fost detectate din lipsa de testare suficienta, e un pic hazardat, dupa parerea mea, sa mergem pana la 0.2-0.3% rata de mortalitate. Sa zicem ca mortalitatea e de fapt de 2%, nu 3%, ceea ce ar insemna un risc de 60-100 de ori mai mare sa mori decat sa ai o reactie adversa serioasa de la vaccin (nu mai zic de deces). 

      In afara de asta, the overall positive benefit-risk ratio, iarasi, din punctul meu de vedere, inseamna ca beneficiile potentiale depasesc riscurile potentiale ale vaccinului la modul general, tinand cont de rezultatele inregistrate, nu ca pentru anumite grupe e pozitiv sau negativ.

      In fine, cred ca fiecare are dreptul sa isi formeze o opinie, sa si-o exprime si sa actioneze in consecinta. Eu apreciez ca am putut sa pastram conversatia la un nivel civilizat, ceea ce nu e intotdeauna usor pe asemenea subiecte. 

      Daca vreti sa va imbogatiti perspectiva adaugand si punctul de vedere al CDC (organismul american mult discutat), cautati

      "COVID-19 Pandemic Planning Scenarios 

      up dated Mar. 19, 2021" 

       

      Eu am urmarit de prin 2020 aceasta pagina dar nu foarte frecvent. La acest moment, CDC are patru scenarii pentru evolutia pandemiei si pentru fiecare scenariu, sunt estimate cifre pentru parametrul numit Infection Fatality Rate (adica nu doar rata de decese la infectiile raportate oficial, ci la un numar cat mai real al infectiilor din societate). 

       

      Table 1. Parameter Values that vary among the five COVID-19 Pandemic Planning Scenarios

      Aici gasim variatiunii de IFR. In scenariul 5, pentru grupa de varsta 50-64 de ani, IFR este de 6000 de decese la 1 milion de infectii. Adica 6 la mie, deci 0,6%. La grupa de varsta 18-49, IFR este de 0,05%. Iar la cei 65+ este de 9%. Ne lipseste o medie agregata, dar poate ca este mai bine asa, mai specific varstei. Putem observa din stratificarea pe varsta ca cei 65+ nu sunt mai mult de 16% din societate deci mortalitatea in acea grupa de varsta nu poate contribui cu mai mult de (9*16 + 0*84 ) / 100, adica 1,44% daca s-ar fi infectat toti batranii. Ceea ce, din fericire nu s-a intamplat. Ca sa se obtina o mortalitate la nivel de societate de aproape 2%, toti batranii Romaniei ar fi trebuit sa faca o forma sau alta de Covid. 

      Rog a se observa ca CDC nu discuta niciun cuvant despre CFR (case fatality rate). Despre cazurile descoperite oficial, printre procedura de testare a autoritatilor medicale. De ce? Procedura si prioritatea de testare este politica. Sunt decizii politice. De exemplu, la noi multe teste s-au facut pe retestarea bolnavilor in asteptarea negativizarii si eliberarii patului din spital. La fel teste pe cadrele medicale.... si s-au cam terminat banii. In alte tari, testarea a fost mai agresiva, bolnavii usor nu au fost internati, deci nu era motiv sa ii testezi pentru a-i trimite acasa, deci cazurile gasite mai numeroase pentru ca s-a testat mai tintit si deci CFR mai mic. In studii stiintifice se foloseste doar IFR, niciodata CFR.

      nu apreciez . testele sint inutile , o afacere ! lumea nu s-a testat pina acum si a fost f. bine . au fost gripe si pina acum si nu s-a testat nimeni . norvegia a ajuns la concluzia ca , covid trebuie tratat ca o gripa . ai inteles acum sau tot o zgudui cu testele ?

    o noua tuta stabileste ea , ce doctori sa practice si care nu . prostocratia in floare !

    In Italia politia a trecut de partea populatiei . poate si doctorii de la noi si cei din institutiile de forta in ciuda unor avantaje material de moment isi vor da seama ca si ei vor avea aceiasi viata mizerabile care este pregatita oamenilor de rand . au si ei copii , rude si prieteni si nu vor avea alt tratament .

    Deci logica pupezei este sa ma vaccinez pentru ca nu mai sunt "paturi ATI" libere...Ati avut un an de zile sa asigurati necesarul de paturi ATI. Ati indatorat tara cu 50 miliarde de euro si acum spuneti ca nu sunt paturi ATI? Cu banii astia trebuia sa aiba fiecare acasa un pat ATI ca sa nu se mai dea de ceasul mortii medicii astia "suprasolicitati"...vad ca sunt mai mult prin studiourile de TV si in presa decat prin salile de spital...spitalele alea noi, cu prizele iesite din perete:-)

    1. Va faceti ca nu intelegeti, s-a spus de un milion de ori ca nu paturile ATI sunt neaparat problema, ci personalul care sa deserveasca aceste paturi.

      Si pana la urma de ce ai avea nevoie de paturi ATI? Daca nu ai incredere in vaccin, prin urmare nici in medicina/medici, stai frumos acasa si trateaza-te cu ceai de musetel, ca doar intreaga tagma medicala incearca sa te omoare sau sa te cipeze.

      criza asta este umflata artificial , prostane , paturile pot fi ocupate si de unul care are o buba -n cur daca vrea seful de sectie .

      Iar d-voastra nu va faceti ci pur si simplu nu intelegeti ce spune pupaza...citez :-)..."Această situaţie o să conducă la menţinerea presiunii pe componenta ATI. Vedem câte probleme există, cel puţin la nivelul Bucureştiului, unde, practic, la acest moment, nu mai sunt paturi ATI. Vedem cum pacienţii care se îmbolnăvesc ajung în UPU, rămân în UPU o perioadă destul de îndelungată şi nu pot beneficia de serviciile colegilor din ATI", a spus Diana Păun.

      Eu nu am nevoie de pat ATI, sunt sanatos, tu nu ai nevoie de pat ATI, esti vaccinat :-), deci de ce aduce in discutie pupaza paturile ATI? Mai mult, de ce mai sunt restrictii? Daca ma imbolnavesc o sa stau frumusel acasa 14 zile si ma tratez cu "ceai de musetel" iar tu vei face "forme usoare" ca esti vaccinat. Si atunci de ce tot deranjul cu restrictii, certificat verde, masca, paturi ATI, imprumuturi de 50 milirde euro care nu se regasesc niciunde?

      Multumesc de calificativ.

      Faceti o afirmatie (criza asta e umflata artificial), ca si dovezi, banuiesc, spuneti "pot fi", "daca vrea seful".

      Aveti dovezi/ceva surse credibile sau doar bateti campii? 

      Eu nu comentam ce spune "pupaza", ci spusele domnului/doamnei de la 4. Poate aveti Dvs. informatii ca stau zeci de mii de doctori/personal medical prin tara asa, in neant undeva, si asteapta sa le puna la dispozitie paturi ATI, ca sa rezolve criza sanitara. Le studiez cu interes daca aveti asa ceva.

      Pai chiar asa, mie mi-e bine, ce mai conteaza cei din jurul meu, nu?

      Doar ca azi au mai murit peste 200 de oameni, in ATI sunt peste 1200. Daca ai avea nefericirea sa ai prieteni/rude care ajung in situatia sa aiba nevoie de ingrijire la terapie intensiva, oare la fel ai gandi? 

      Domnule esti confuz rau de tot...Articolul facea referire la "paturi ATI", iar d-voastra vorbiti de "zeci de mii de doctori/personal medical":-)....ca sa vad daca am inteles bine, vreti "zeci de mii de doctori/personal medical" pentru "1200" de cazuri la ATI? Cu alte cuvinte 10 doctori la un pacient::-)? Dupa cum vedeti pana si d-voastra ajunteti tot la ATI ca fiind "veriga slaba" din sistem

      Da, nu ati inteles bine.

      Paturile ATI nu "opereaza" singure. Cine a urmarit situatia din perioada pandemiei cred ca intelege ca principalul obstacol in cresterea numarului de paturi consta tocmai in lipsa personalului calificat.

      vrei dovezi cu stampila ? nu vorbesti cu oameni care lucreaza in spital ? doctorii de ce nu vor sa se vaccineze ? astea nu sint dovezi ?

    "din punctul meu de vedere, nu este medic şi nu are ce căuta în această meserie", a spus Păun

    Cu astfel de afirmatii categorice ne indepartam si mai mult de democratie. 

    Cine ne garanteaza ca aceasta ilustra doamna (sau altcineva ca ea) nu o sa vina apoi sa ne spuna ca nici profesorii nu sunt profesori, nici inginerii ingineri, etc, etc daca nu se vaccineaza?

    Este normal ca 6 ani de studii universitare urmate de un examen dur de licenta, rezidentiat, alte examene de specialitate, etc sa fie puse sub semnul intrebarii de o doamna care nici macar nu are tangenta cu profesia medicala? 

    1. Sa spunem ca 1000 de medici se pot debarasa de 1 ilustru politician, dar 1 politician se poate debarasa de 1000 de medici, (profesori, ingineri)? Nu astept raspuns.

    DACA MA OBLIGI SA MA VACCINEZ, ESTI DICTATOR!

    sa ii spuna cineva si scursurii asteia chestia asta!  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb