DIICOT: 44 de percheziţii în Braşov, Argeş şi Gorj privind tăieri ilegale şi sustragere de masă lemnoasă

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 28 octombrie 2015

Procurorii DIICOT au efectuat 44 de percheziţii pe raza judeţelor Braşov, Argeş şi Gorj în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, tăieri ilegale şi sustragere de masă lemnoasă, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Percheziţiile vizează sediile şi punctele de lucru în cazul a 29 de societăţi comerciale, precum şi domiciliile persoanelor bănuite de activităţi ilegale în domeniul silvic.

Potrivit sursei citate, o persoană, suspectă în cauză, având dublă cetăţenie (română şi turcă), din municipiul Braşov, şi fiul acesteia au constituit şi au coordonat un grup infracţional organizat ce îşi desfăşoară activităţile ilicite în special pe raza celor trei judeţe.

"Grupul cercetat este format din mai mulţi membri ai familiei suspectului, etnici turci, dar şi cetăţeni români, având ca scop săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, tăieri ilegale şi sustragere de masă lemnoasă, cu ocazia desfăşurării activităţilor de exploatare a masei lemnoase şi a valorificării produselor rezultate (inclusiv după prelucrare, ca produse finite sau semifinite), fără a plăti taxele aferente. În urma cercetărilor s-a stabilit că membrii grupului au beneficiat de protecţie din partea unor persoane - funcţionari publici - ce aveau ca atribuţii executarea unor acţiuni de control financiar-fiscal ori de altă natură", se arată în comunicat.

Anchetatorii au constatat că, pentru a avea acces la masă lemnoasă de bună calitate, cu sprijinul unor funcţionari silvici ori din administraţia publică locală, aceştia au deturnat licitaţiile publice organizate în acest sens, iar unele societăţi comerciale participante la licitaţii, ai căror administratori nu s-au "raliat" grupării, au fost îndepărtate prin diverse metode, inclusiv constrângere ori corupere.

Procurorii au reţinut că şefa Biroului Inspecţie Economică din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Braşov a asigurat în mod cointeresat membrilor grupului consultanţă în afara cadrului oficial şi "sprijin/protecţie" cu ocazia controalelor/verificărilor specifice ale organelor fiscale din Braşov.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu peste 300 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - IGPR şi cu sprijinul lucrătorilor Gărzilor Forestiere din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi ai Brigăzii Speciale a IGJR, iar suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb