DIICOT a destructurat gruparea "Velţenilor", specializată în trafic de persoane şi proxenetism

Elena Deacu
Anticorupţie / 7 mai 2015

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Sibiu au destructurat astăzi gruparea "Velţenilor", specializată în trafic de persoane şi proxenetism, iar 30 de persoane au fost conduse la audieri.

Astăzi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu şi cei ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Alba Iulia şi Târgu Mureş, împreună cu procurorii DIICOT Sibiu, au efectuat 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în trafic de persoane şi proxenetism.

La activităţi au participat şi poliţişti specializaţi în acţiuni speciale din Sibiu, Alba, Vâlcea, Braşov, precum şi jandarmi.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2011, membrii grupării, ar fi recrutat de pe raza judeţelor Sibiu, Alba şi Mureş, persoane de sex feminin, pe care le-ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe teritoriul mai multor state europene, obţinând bani din aceste activităţi.

Persoanele vătămate ar fi fost racolate, de regulă, sub pretextul că, odată ajunse în străinătate, vor presta activităţi de îngrijire a persoanelor vârstnice sau că vor desfăşura activităţi de prostituţie, iar banii vor fi împărţiţi între membrii grupării şi persoanele care practică prostituţia.

Ulterior ajungerii la destinaţie, acestea ar fi fost obligate să practice prostituţia, fiind în permanenţă supravegheate de către membrii grupului şi fiindu-le impuse condiţii stricte, foloasele materiale obţinute de pe urma practicării prostituţiei fiind însuşite de către membrii grupării.

Cei în cauză ar fi exercitat asupra victimelor o puternică presiune psihică, iar pentru a menţine controlul asupra acestora, ar fi recurs la ameninţări şi violenţe fizice.

Membrii grupării ar fi organizat si sprijinit şi alte persoane în activitatea de exploatare a mai multor victime pretinzând procent din câştigurile realizate de către aceştia.

30 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT din Sibiu, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale .

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb