DILEMA "IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR": Creşteri speculative sau cumpărător important?

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 noiembrie 2008

Cotaţia acţiunilor "Impact Developer & Contractor" a consemnat, în ultima perioadă, aprecieri semnificative, de peste 14,5% în fiecare şedinţă şi, mai ales, pe fondul unor volume ridicate.

Astfel, preţul acţiunilor "Impact" a crescut, în perioada 4-13 noiembrie, cu 130% până la 0,0494 lei/acţiune, timp în care au fost transferate peste 80 de milioane de titluri.

Brokerii susţin că astfel de reveniri sunt normale, în special după scăderea de 97% a cotaţiei în ultimele 52 de săptămâni, însă nu exclud posibilitatea ca un cumpărător important să fi apărut în piaţă sau ca aceste creşteri să fie pur speculative.

Paul Brendea, analist financiar la SSIF "Prime Transaction", consideră că în piaţă există un cumpărător puternic de titluri "Impact", cel mai probabil un fond străin de investiţii, poate chiar "Julius Baer". Domnia sa ne-a explicat că "este vorba de un cumpărător ce este dispus să achiziţioneze titlurile la orice preţ", şi, prin urmare, exis­tă toate şansele să mai vedem şedinţe în care preţul acţiunilor Impact să se scumpească cu peste 14%.

Pe de altă parte, Nicu Grigoraş, broker la "Intercapital Invest", caracterizează creşterile ca fiind "pur speculative şi pe termen scurt", adăugând că, la nivel fundamental, nu s-a schimbat nimic şi, prin urmare, aceste creşteri nu pot fi de lungă durată. În opinia domniei sale, "în piaţă, nu există un cumpărător foarte mare" şi, de asemenea, nici rezultatele financiare afişate de companie nu justifică aprecierile.

Recent, acţionarii companiei "Impact Developer & Contractor" au aprobat majorarea valorii nominale a acţiunii de la 0,1 lei la un leu, fără a modifica valoarea capitalului social total.

"Impact Developer & Contractor" este o societate comercială pe acţiuni, cu capital integral privat, ce acţionea­ză în domeniul dezvoltărilor mixte integrate. Compania a fost înfiinţată în anul 1991, prin subscripţie publică, iar din anul 1996 este cotată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul IMP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb