DIN GAFĂ-N GAFĂ... Autorităţile au picat testul "RAFO"

Daniel Bojin
Ziarul BURSA #Companii / 5 aprilie 2005

Preşedintele Băsescu a promulgat Legea pentru suspendarea ordonanţei RAFO cu trei zile înainte ca legea să fi fost aprobată de Parlament!

Conducerea rafinăriei vrea să dea în judecată statul fiindcă nu a transferat creanţele la AVAS

Inexplicabil, autorităţile noastre gafează, din nou, în cazul "Rafo". Potrivit Monitorului Oficial, Legea pentru aprobarea ordonanţei Guvernului Tăriceanu privind suspendarea cu 90 de zile a transferului cre-anţelor bugetare la AVAS a fost promulgată de preşedintele Bă-sescu cu trei zile înainte ca legea să fi fost aprobată de Parlament! Uluiţi, specialiştii susţin că, dacă nu este o eroare, atunci legea nu poate fi...legală. Oricum, este suspectă o astfel de eroare chiar în cazul "Rafo", poate cel mai sensibil subiect din ultimii ani... Guvernul Tăriceanu a sus-pendat ordonanţa respectivă ca să aibă răgazul efectuării unui audit economico-financiar la ra-finărie. După trei luni, autorităţile nu au comunicat rezultatele nici unui audit, iar ordonanţa Năstase privind transferul creanţelor la AVAS a redevenit aplicabilă. Mai mult, după ce, săptămîna trecută, acţionarii "Rafo" au aprobat conversia cre-an-ţelor bugetare în acţiuni, Guvernul a comunicat că va modifica legea falimentului, astfel încît ea să nu mai lase loc la interpretări. O astfel de poziţie oficială este cel puţin ciudată, pentru că nu face alceva decît să confirme faptul că ac-ţionarii "Rafo" au speculat o por-tiţă legislativă. Anunţul Fis-cu-lui nu ar conta prea mult, dacă aceeaşi instituţie nu ar fi anunţat, în acelaşi timp, că va contesta hotărîrea acţionarilor de la "Rafo", pentru că o consideră ilegală. Deci, pe de o parte, Fiscul anunţă că decizia AGA este ilegală, iar pe de altă parte, anunţă că va modifica legea pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întîmple...

Acelaşi Fisc riscă acum să devină dator către "Rafo" cu un mizilic de 100 de milioane de dolari, transformîndu-se peste noapte din cel mai mare creditor al rafinăriei, în cel mai mare datornic al ei!

Autorităţile noastre par să fi dormit, 90 de zile, în cazul "Rafo", deşi Guvernul Tăriceanu s-a grăbit în prima sa şedinţă după instalare să suspende ordonanţa Năstase privind "Rafo". Treziţi brusc din adormire în urma evenimentului de săptămîna trecută, parlamentarii puterii au trecut repede pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor respingerea ordonanţei Năs-tase. Tot ieri conducerea Rafo tocmai analiza posibilitatea de a da în judecată Guvernul pentru că a suspendat trans-ferul creanţelor la AVAS.

Atîtea bîlbe ale unor autorităţi într-un singur caz - mai rar...

Chiar să nu fi avut timp, în trei luni, autorităţile noastre să modifice legea falimentului sau să respingă ordonanţa Năstase, care zace în Cameră de vreo 40 de zile? Să nu fi putut Guvernul ca în 90 de zile să selecteze o firmă de audit ca să vadă ce se întîmplă la Oneşti?

Atunci preşedintele Băsescu cum de a avut timp să promulge o lege înainte cu trei zile ca ea să fi fost aprobată?!...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb