Din nou fără dividende la SIF Banat - Crişana

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 aprilie 2019

Din nou fără dividende la SIF Banat - Crişana

Acţionarii SIF Banat - Crişana (SIF1) au respins, în adunarea de ieri, propunerea conducerii societăţii de a aloca dividende din profitul anului trecut, de circa 77,2 milioane lei, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Suma propusă a fi distribuită acţionarilor era de 26,9 milioane de lei, echivalentul unui dividend brut de 0,052 lei/acţiune.

Nici în 2017 societatea de investiţii financiare nu a acordat dividende către acţionari, cotaţia SIF1 înregistrând o creştere în acel an de 49,89%, în timp ce, pentru 2018, preţul acţiunii emitentului a coborât cu 26,35%, tot fără distribuirea de dividende.

Vineri, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a stabilit că, pentru al patrulea an la rând, grupul Bîlteanu - Lakis, format în prezent din Aris Capital, Torch Invest şi Smart Capital Investment, acţionează în mod concertat şi are o deţinere cumulată de 12,22777% din capitalul societăţii.

Totodată, Autoritatea a identificat un alt grup care acţionează concertat, în legătură cu emitentul SIF1, format din SIF Oltenia (SIF5), Tudor Ciurezu, preşedinte SIF5, Radu Hanga, membru CA al SIF5, respectiv societăţile Alimentara Slatina, Flaros, Mercur, Univers şi Voltalim, membrii aces-tui grup deţinând în mod cumulat o participaţie de 5,009663% din capitalul social al SIF1.

SIF Banat - Crişana a transmis, tot în acea zi, printr--un comunicat remis BVB, că va adopta toate măsurile necesare pentru a limita votul acţionarilor prezumaţi de ASF că acţionează în mod concertat la 5%, cât este pragul stabilit prin lege.

La data de 29 martie 2019, Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) al SIF Banat - Crişana se situa la 4,4488 lei, care raportată la ultima cotaţie a SIF1 de ieri, de 2,09 lei, oferă un discount de tranzacţionare de circa 53%.

Capitalizarea societăţii la Bursa de Valori Bucureşti este de 1,08 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Un fleac ... ne-au ciuruit! Bravo baieti l-ati privatizat? Asta cu rascumparari la 18 luni e ca si cum ai da dividende nu anual ci la 1 an si jumatate. Asta in cazul fericit in care pretul mai creste

    1. Corect.

      Foarte bine punctat. 

      Cu programul de rascumparare de anul trecut care nu este inca executat si cu cel de acum baietii destepti din CA isi incheie mandatul si nu au facut nimic pentru actionarii mici de la sif 1.

      Anul trecut pretul actiunii a fost la 01.01.2018 de 2,82 lei si la 31.12.2018 de 2,04 lei.Ce mai performanta a conducerii? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb