Dinel Staicu a revenit în fruntea SIF "Oltenia", pe nesimţite

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 iulie 2010

CNVM dă de înţeles că nu îl va suspenda din nou pe preşedintele SIF5

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu a revenit de joia trecută în fruntea societăţii de investiţii financiare "Oltenia" (SIF5), după ce Ordonanţa CNVM care îl suspenda din funcţiile de conducător şi membru al CA-ului SIF5 şi-a încetat efectele.

Revenirea lui Dinel Staicu la conducerea SIF5 a avut loc în mod tacit, fără ca arbitrul pieţei de capital sau Consiliul de Administraţie al SIF "Oltenia" să anunţe oficial că omul de afaceri craiovean este, din nou, director şi preşedinte al SIF-ului. Ba mai mult, reprezentanţii CNVM au răspuns, ieri, la o solicitare a ziarului BURSA, precizând că suspendarea lui Dinel Staicu a avut loc pentru o perioadă unică de două săptămâni, sugerând că nu va urma o nouă ordonanţă, cel puţin până când Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti nu va da o decizie definitivă în procesul în care Staicu a fost condamnat la patru ani de închisoare.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a ezitat încă de acum două săptămâni să-l suspende pe Dinel Staicu de la conducerea SIF5, comisarii nereuşind să se pună iniţial de acord asupra competenţelor CNVM în acest sens şi întârziind cu o zi comunicarea Ordonanţei de sus­pendare.

Surse din cadrul CNVM au trans­mis mesaje contradictorii în ultimele două săptămâni, susţinând că supraveghetorul pieţei de capital nu are competenţa să îl suspende pe Dinel Staicu, atât timp cât nu există o decizie definitivă a instanţei.

Dinel Staicu a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru complicitate la abuz împotriva intereselor unor persoane, potrivit unei sentinţe a Judecătoriei Sector 4 Bucureşti.

Decizia instanţei a survenit la aproape şase ani de când Dinel Staicu, împreună cu mai mulţi funcţionari din cadrul Băncii Intrernaţionale a Religiilor, a intrat în vizorul Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA).

Ulterior, CNVM a dat o Ordonanţa în care a decis suspendarea lui Staicu pentru o perioadă de două săptămâni, conducerea SIF5 fiind preluată de Tudor Ciurezu, vicepreşedintele societăţii. Staicu a făcut recurs la decizia instanţei.

Domnul Ciurezu ne-a confirmat, ieri, că Dinel Staicu a revenit nominal în fruntea SIF "Oltenia", în prezent fiind plecat în concediu.

CNVM a respins, ieri, contestaţia lui Staicu la Ordonanţa de sancţionare, deşi efectele acesteia au încetat de săptămâna trecută. Reprezentanţii Comisiei au precizat, ieri, vag, faptul că "subiectul este în continuare în analiza CNVM, urmând ca membrii Comisiei să ia o decizie în perioada următoare".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Numai in Romania se poate intampla asa ceva.

    1. Problema nu este ca CNVM, in calitate de legiuitor, judecator si executor (incalcand principiul separarii puterilor in stat) a dat acea decizie anormala, ci este faptul ca mafiotii reusesc sa tergiverseze procedurile de judecata incat scapa intotdeauna nepedepsiti, sau cu pedepse penibil de mici.

    Credibilitatea CNVM e ZERO, comisari numiti politic...un metalurgist, sotzia lui Negoitza de la sectoru 3 si peste toti ANA PAUKER A PIETEI DE CAPITAL, tanti ANGHELACHE.

    1. Vladimir Cojocaru ii manevreaza cum vrea pe ce din comisie. El este autorul repunerii in functie a lui DS. BB (boschetaru betiv) ,finul lui DS face ce vrea in piata de capital. Anghelache semneaza ca primaru.

    In SUA, SEC Securities Exchange Comodies ( echivalentul cnvm din romania) ii punea catusele lui dinel in secuda doi de la condamnare

    Dinel a devalizat toate societatile majoritare ale SIF5. pentru asta trebuia arestat demult.Niste nevolnici care au trait mult si au facut mult rau pe banii investitorilor. Asta e cu CNVM ul lu peste.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb