Directorii "Prada", anchetaţi pentru evaziune fiscală

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 septembrie 2014

Directorii "Prada", anchetaţi pentru evaziune fiscală

Autoritatea Judiciară Italiană investighează declaraţiile fiscale personale din trecut ale co-directorilor executivi ai casei de modă de lux "Prada" SpA, Miuccia Prada şi Patrizio Bertelli, care sunt cele mai recente ţinte ale anchetei guvernului privind o posibilă evaziune fiscală.

"Prada" a anunţat, într-un comunicat transmis Bursei de Valori din Hong Kong: "Miuccia Prada şi Patrizio Bertelli au fost informaţi în legătură cu investigaţia lansată de autorităţi cu privire la corectitudinea anumitor declaraţii fiscale din trecut ale acestora".

Preşedintele "Prada", Carlo Mazzi, a declarat: "Confirmăm că atât compania, cât şi subsidiarele sale nu au fost implicate în această problemă".

Ancheta autorităţilor italiene nu este prima care priveşte situaţia fiscală a directorilor producătorilor de articole de lux. În martie 2013, Poliţia a confiscat active de peste 46 de milioane de euro (58 milioane de dolari) de la directori care aveau legături cu producătorul de bijuteriii "Bulgari", pentru presupusă evaziune fiscală. În acest an, Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, designerii fondatori ai companiei de modă italiene care le poartă numele, au fost condamnaţi la 18 luni de închisoare pentru neplata unor taxe de 40 de milioane de euro de către una dintre societăţile celor doi. Domenico Dolce şi Stefano Gabbana neagă acuzaţiile ce li se aduc.

Profitul "Prada" a scăzut cu 21% în primele şase luni din acest an fiscal, la 245 de milioane de euro, ca urmare a unei cereri sub aşteptări, dar şi din cauza fluctuaţiilor de curs valutar. În intervalul februarie - iulie 2014, vânzările nete ale companiei au sporit cu 1,3%, la 1,75 miliarde euro. Creşterea este cea mai slabă de la momentul la care compania italiană s-a listat la Bursa din Hong Kong, în iunie 2011. În perioada februarie - iulie 2013, vânzările crescuseră cu 12%.

Vânzările nete de articole din piele, care generează aproape 70% din veniturile "Prada", s-au redus cu 5% în semestrul întâi din exerciţiul fiscal curent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb