Directorul adjunct al CIA: Rusia va avea dificultăţi în a recuceri zona controlată de Ucraina în Kursk

A.F.
Internaţional / 29 august

Directorul adjunct al CIA: Rusia va avea dificultăţi în a recuceri zona controlată de Ucraina în Kursk

Preşedintele rus Vladimir Putin va organiza o contraofensivă pentru a încerca să recucerească teritoriul din regiunea Kursk capturat de trupele ucrainene, dar forţele ruse vor avea de dat "o luptă dificilă", a declarat miercuri directorul adjunct al CIA, David Cohen, citat de Reuters.

Semnificaţia incursiunii ucrainene pe teritoriul rus rămâne de văzut, a spus Cohen la o reuniune legată de securitatea naţională.

Forţele ucrainene au pătruns în regiunea Kursk pe 6 august prin frontiera de vest a Rusiei, într-o ofensivă surpriză care continuă. În timp ce Kievul a declarat că nu intenţionează să anexeze zona pe care a capturat-o, trupele ucrainene construiesc linii defensive şi se pare că intenţionează să păstreze "o parte din acest teritoriu pentru o anumită perioadă de timp", a arătat Cohen la Intelligence and National Security Summit.

El a spus că ucrainenii au cucerit circa 777 de km pătraţi din teritoriul rus, în timp ce ucrainenii supun că e vorba de 1.200 de km pătraţi.

"Putem fi siguri că Putin va organiza o contraofensivă pentru a încerca să recupereze acel teritoriu", a spus Cohen. "Cred că aşteptările noastre sunt că aceasta va fi o luptă dificilă pentru ruşi", a adăugat el.

Putin, a subliniat Cohen, "nu numai că va trebui să se confrunte cu faptul că acum există o linie de front pe teritoriul rusesc, dar va trebui să facă faţă şi reverberaţiilor în propria societate a faptului că a pierdut o bucată din teritoriul rusesc".

Succesul Ucrainei în Kursk "are potenţialul de a schimba puţin dinamica conflictului în viitor", a continuat el, fără a detalia.

Ucraina a revendicat capturarea a 100 de aşezări în incursiunea sa în regiunea rusă Kursk, în timp ce forţele ruse continuă să avanseze în regiunea Doneţk din estul Ucrainei. Cohen spune că Rusia a făcut aceste progrese "cu costuri extraordinare" în ceea ce priveşte trupele şi echipamentele şi "ar putea sau nu" să captureze oraşul Pokrovsk, centru logistic ucrainean cheie. "Dar, când tragem linie, nimic din toate acestea nu schimbă jocul în sens strategic" pentru ruşi, a continuat el.

Marţi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că războiul cu Rusia se va încheia în cele din urmă prin dialog, dar Kievul trebuie să aibă o poziţie puternică şi a spus că va prezenta un plan preşedintelui american Joe Biden şi celor doi potenţiali succesori ai săi.

Putin a declarat că orice acord de pace trebuie să înceapă cu acceptarea de către Ucraina a "realităţilor de pe teren", care ar lăsa Rusia în posesia unor părţi substanţiale din patru regiuni ucrainene, precum şi cu Crimeea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb