DIRECTORUL GENERAL AL FONDULUI PROPRIETATEA: "Ar fi un miracol ca listarea Hidroelectrica să aibă loc în acest an"

A.I.
Piaţa de Capital / 25 aprilie 2017

"Ar fi un miracol ca listarea Hidroelectrica să aibă loc în acest an"

Listarea pe bursă în acest an a producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, ar fi un miracol, în condiţiile în care numirea unui consiliu provizoriu va întârzia semnificativ acest proces, iar un consiliu permanent ar urma să fie numit probabil până la finalul anului, a declarat marţi directorul general al Fondului Proprietatea (FP), Greg Konieczny, în cadrul unei conferinţe de presă.

La începutul acestei luni, Fondului Proprietatea, în calitate de acţionar minoritar al Hidroelectrica, s-a declarat dezamăgit că Ministerul Energiei a ales să propună un alt consiliu interimar la compania de stat şi cere numirea unui consiliu cu mandat de patru ani, situaţia actuală putând avea ca efect diminuarea valorii companiei la listare, relatează News.ro. Mai mult de atât, este foarte puţin probabil ca listarea să aibă loc în acest an, consideră Konieczny. "În actualul context, ar fi nevoie de un miracol ca Hidroelectrica să se listeze la bursă în acest an", a declarat directorul general al FP. Konieczny consideră că Hidroelectrica are nevoie de stabilitate şi profesionişti de top în consiliul de supraveghere. La începutul acestei luni, FP a avertizat că actuala propunere nu respectă dispoziţiile privind guvernanţa corporativă, care stabileşte criterii profesionale şi proceduri transparente de selectare a membrilor consiliilor de supraveghere din companiile de stat. Fondul consideră că numirea unui alt consiliu interimar în locul unuia pe termen lung nu va face decât să prelungească instabilitatea şi lipsa de predictibilitate pentru companie încă patru luni, generând riscuri majore. Ministerul Energiei a anunţat recent că toate propunerile sale în consiliile de supraveghere şi de administraţie ale Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz sunt provizorii, pentru o perioadă de patru luni, urmând să demareze procedurile de recrutare a unor noi membri cu mandate pline, de patru ani, în condiţiile în care analiza performanţelor vechilor membri arată că prelungirea mandatelor acestora nu ar fi o soluţie optimă pentru companii. Directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Ludwik Sobolewski, a estimat recent că Hidroelectrica va fi listată pe bursă în acest an. El a declarat pentru News.ro că listarea societăţii este importantă atât pentru piaţa de capital, cât şi pentru economie, în general, pentru că va accelera procesul de promovare a statutului de piaţă emergentă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. misha pesedistu o sa intre in CA si la hidro

    1. De ce nu si-a completat domnul Ionut Misa declaratia de avere din anul 2014 incoace? Ultima declaratie de avere care exista pe site-ul mfinante si pe integritate.eu este din 13 iunie 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb