OMV Petrom a căutat permanent, în ultimii ani, alternative la importurile de gaze din Rusia. Strategia companiei va lua direcţie odată cu implementarea proiectului Neptun Deep din apele teritoriale ale României, relatează Agerpres.
"Obiectivul este ca noi să începem forajul în primul trimestru al anului viitor. Platforma de foraj Transocean este deja în drum spre Marea Neagră iar până în 2027 ar urma să înceapă producţia", a declarat directorul general Alfred Stern.
Compania deţine 50% din proiectul Neptun Deep şi este operatorul acestuia. Neptun Deep este cea mai mare resursă de gaze naturale din UE, cu o producţie estimată de aproape 100 miliarde de metri cubi.
"Acesta un proiect cu adevărat important, nu numai pentru România, ci pentru UE în ansamblu. Acesta este cel mai mare proiect de dezvoltare a gazelor din UE-27. România poate deveni independentă şi chiar exportator de gaze", a subliniat Alfred Stern. Aceasta a adăugat că, spre deosebire de gazele lichefiate, proiectul Neptun Deep este justificat şi din punct de vedere al costurilor, dar şi din punct de vedere al mediului şi al eficienţei energetice.
OMV Petrom este activă pe întreg lanţul valoric al gazelor naturale, de la producţie şi procesare, până la comercializare şi furnizare. Compania este al doilea cel mai mare producător de gaze naturale din România, cu o producţie de 3,3 miliarde de metri cubi în 2023. Prin producţia proprie şi prin contractele de furnizare, compania a asigurat circa 40% din consumul de gaze naturale din România în 2023, transmite Agerpres.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.10.2024, 07:00)
corect!Trebuia oioinsa incepuit de mult.
Ati amanat, ptr ca Austria+ Rusia nu au vrut.
Cand Mariana Gheorghe a zis 2022, ( in 2018) , ati dat-o afara.
Mai bine faceati o analiza a traseelor de scos bani , si ii pedepseati pe cei care fac asta ( RC, NP, FN...etc)
Si pe cei care au furat intre 2004 si 2024.
Se stiu toti !
Daca vreti sa vedeti ca se stiu, dati un semnal in presa si publicati ce primiti.