Discuţii anevoioase germano-poloneze asupra unui centru de reparaţii pentru tancurile Leopard şi sistemelor Patriot

T.B.
Internaţional / 3 iulie 2023

Discuţii anevoioase germano-poloneze asupra unui centru de reparaţii pentru tancurile Leopard şi sistemelor Patriot

Un acord asupra prelungirii desfăşurării a trei sisteme antiaeriene Patriot ale armatei germane în Polonia este pus în aşteptare de negocieri anevoioase desfăşurate separat pentru stabilirea unui centru de reparaţii şi mentenanţă în această ţară destinat tancurilor germane Leopard furnizate Ucrainei, relatează luni Reuters, conform agerpres.ro.

"Considerăm că discuţiile (asupra centrului de reparaţii) trebuie finalizate în următoarele 10 zile, dacă este posibilă finalizarea lor, astfel încât să ştim în ce direcţie să facem planuri", a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius, în oraşul polonez Zamosc, după ce a avut acolo discuţii cu omologul său polonez Mariusz Blaszczak.

Remarca lui Pistorius despre planurile avute în vedere este văzută ca o ameninţare voalată la adresa Poloniei, şi anume că Germania ar putea alege o altă ţară unde să stabilească respectivul centru de reparaţii pentru tancurile Leopard ale armatei ucrainene avariate pe front în războiul cu Rusia.

Companii germane şi poloneze sunt implicate în negocierile asupra acelui centru, împreună cu cele două guverne, iar principalele probleme care îngreunează o înţelegere par să fie legate de companii.

Cele trei sisteme Patriot germane, operate de circa 300 de soldaţi germani, au fost dislocate din februarie la Zamosc, la circa 50 de kilometri de frontiera ucraineană, pentru a proteja în special o linie esenţială de cale ferată folosită pentru aprovizionarea Ucrainei cu arme, muniţii şi alte echipamente necesare războiului.

În declaraţia sa ulterioară discuţiei cu omologul său polonez, ministrul german nu a făcut nicio referire la cererea Poloniei ca desfăşurarea acelor sisteme antiaeriene să fie prelungită până la sfârşitul anului, deşi ministrul Blaszczak a insistat asupra acestei cereri.

"Subordonarea totală a Belarusului (faţă de Rusia), transferul armelor nucleare (tactice ruseşti) în Belarus, gruparea Wagner, toate acestea arată că ameninţările (din partea Rusiei) sunt reale. Prin urmare, dorim să subliniem că suntem interesaţi ca sistemele Patriot să rămână pe teritoriul polonez cel puţin până la sfârşitul acestui an", a afirmat ministrul polonez.

Relaţiile dintre Berlin şi Varşovia sunt tensionate pe o serie de teme, începând de la livrările de arme către Kiev, guvernul polonez reproşând celui german că oferă prea puţine, până la acordul din cadrul UE privind migraţia, respins de Polonia întrucât implică noi cote de refugiaţi sau penalităţi pentru ţările ce le refuză.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Problema este simpla ;

    polonezii de la Polska Grupa Zbrojeniowa cer numai ptr. diagnosticarea defectelor tancurilor Leopard,100 000 euro/tanc,pe care nemtii de la Krauss-Maffei Wegmann si Rheinmetall le faceau cu 12 000 euro/tanc,

    toata lumea incearca sa castige cat mai mult din acest conflict 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb