DNA a extins urmărirea penală faţă de Piedone pentru abuz în serviciu şi fals intelectual

Adina Lateş
Anticorupţie / 16 decembrie 2015

DNA a extins urmărirea penală faţă de Piedone pentru abuz în serviciu şi fals intelectual

Actualizare 19:58

Procurorii DNA au dispus extinderea şi efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Cristian Popescu Piedone, fost primar al sectorului 4 Bucureşti, pentru fals intelectual şi abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în dosarul în care este investigat incendiul de la clubul Colectiv.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, a fost dispusă extinderea cercetării faţă de Aurelia Iofciu, şef Serviciu autorizări comerciale din Primăria sectorului 4, şi faţă de Sandra-Ramona Moţoc, funcţionar în cadrul aceluiaşi serviciu, la data faptelor, pentru complicitate.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: "În perioada 12 noiembrie 2014 - 30 ianuarie 2015, în calitate de funcţionar public - primar al sectorului 4 Bucureşti, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 şi Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis un acord şi o autorizaţie de funcţionare necesare desfăşurării activităţii de către o societate comercială (alta decât S.C. COLECTIV CLUB S.R.L).

De asemenea, pentru a autoriza funcţionarea acestei societăţi comerciale, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone a emis documentele administrative (acordul şi autorizaţia de funcţionare), prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că firma respectivă îndeplinea cerinţelor legale necesare avizării".

Procurorii precizează: "Inculpatele Iofciu Aurelia, în calitate de şefă Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4 şi Moţoc Sandra-Ramona, angajată a aceluiaşi serviciu, l-au sprijinit pe primarul sectorului 4 în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima menţionată le-a avizat".

Inculpaţilor Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu şi Sandra-Ramona Moţoc li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

(S.A.)

-----------

Cristian Popescu Piedone, la DNA

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, s-a prezentat astăzi la DNA în dosarul privind tragedia de la clubul Colectiv, transmit televiziunile de ştiri.

La intrare în sediul DNA, Cristian Popescu Piedone nu a făcut declaraţii presei.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, el s-ar fi prezentat ca să i se comunice extinderea cercetărilor.

Cristian Popescu Piedone este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie împreună cu două funcţionare din Primăria sectorului 4 - Aurelia Iofciu, şef Serviciu autorizări comerciale, şi Luminiţa Larisa Ganea, funcţionar în cadrul aceluiaşi serviciu, ambele fiind acuzate de complicitate la abuz în serviciu, însă ulterior cei trei au fost eliberaţi.

Potrivit DNA, în calitate primar, Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis acordul de funcţionare 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare 369/14.01.2015 necesare desfăşurării activităţii de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 Bucureşti.

Prin aceasta, Piedone a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei, în urma cărora reprezentanţii SC Colectiv Club, care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obţinut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.

Procurorii susţin că, pentru a autoriza funcţionarea, Cristian Popescu Piedone a emis cele două acte administrative prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club SRL ar fi îndeplinit cerinţele legale necesare avizării.

În acelaşi timp, cele două funcţionare din Primărie, Aurelia Iofciu şi Luminiţa Ganea, l-au sprijinit pe primar în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima le-a avizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb