DNA a început urmărirea penală a patronilor din fotbal

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 18 ianuarie 2008

DNA a început urmărirea penală a patronilor din fotbal

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală a mai multor oameni din fotbal, din data de 10 ianuarie. Aceştia sunt urmăriţi penal pentru săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani pentru că împreună sau în parte, prin tranzacţii ilegale şi folosire de interpuşi, au externalizat sume de peste zece milioane de euro cuvenite cluburilor pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activităţi de impresariat.

Biroul de relaţii publice al DNA a anunţat ieri că este vorba de preşedintele clubului Rapid, Gheorghe Copos, preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, preşedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo, Cristian Borcea, foştii preşedinţi ai cluburilor Dinamo şi Oţelul Galaţi, Mircea Stoenescu şi respectiv Mihai Stoica. Acestora li se adaugă acţionarul Dinamo - Gigi Neţoiu, impresarii Ioan şi Victor Becali şi Gheorghe Popescu, precum şi avocatul Sică Puşcoci. În perioada 14-17 ianuarie, toţi învinuiţii au luat la cunoştinţă infracţiunile pentru care sunt cercetaţi.

Din probele administrate până în prezent şi din analizele efectuate de Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Garda Financiară a rezultat că, în perioada 1999-2005, cea mai mare parte a sumelor cuvenite cluburilor au fost transferate în conturile unor firme off-shore din Insulele Virgine şi Olanda. Ulterior, unii învinuiţi şi-au însuşit în interes personal sumele externalizate.

Procurorii DNA susţin că banii au reprezentat drepturi ale cluburilor de fotbal Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi rezultate din transferul în străinătate a 12 fotbalişti: Cosmin Contra, Paul Codrea, Florin Cernat, Bogdan Mara, Lucian Sănmărtean, Florin Bratu, Dan Alexa, Adrian Mihalcea, Nicolae Mitea, Cristian Dulca, Ionel Ganea, Iulian Arhire.

Potrivit Rompres, acuzaţii au cauzat, în dauna celor patru cluburi, un prejudiciu de peste zece milioane de euro, reprezentând diferenţa dintre sumele real încasate prin transferurile de fotbalişti şi sumele efectiv înregistrate în contabilitatea cluburilor. Prin neînregistrarea în contabilitatea celor patru cluburi a veniturilor rezultate din transferuri şi, implicit, prin diminuarea veniturilor impozabile, bugetul de stat a fost prejudiciat cu o sumă de peste 1,7 milioane de euro.

Raportat la valorile reale ale sumelor de transfer, Federaţia Română de Fotbal nu a perceput procentajul aferent fiecărui transfer, în conformitate cu reglementările interne. Prejudiciul în dauna Federaţiei totalizează aproximativ 600.000 euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb