DNA: Antonya Laszlo, trimisă în judecată pentru nereguli cu fonduri europene

V.B.
Anticorupţie / 19 august 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Târgu Mureş au dispus astăzi trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Antonyei Laszlo, învinuită de înşelăciune şi de obţinerea pe nedrept a unor fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la peste 160.000 lei.

Astfel, Antonya Laszlo este suspectată de "folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată", potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Conform rechizitoriului, la 5 martie 2010 şi 17 martie 2011, "cu rea-credinţă, prin cereri unice de plată pe suprafaţă aferente anilor 2010 şi 2011", Antonya Laszlo ar fi solicitat de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Harghita subvenţii pentru suprafaţa agricolă de 60,60 ha, depunând în susţinerea cererii pe 2010, în copie, o adeverinţă "în care s-a menţionat în mod nereal că acesta figurează în registrul agricol al comunei Mereşti, judeţul Harghita, cu suprafaţa de 60,60 ha fâneaţă, în realitate fiind înregistrat doar cu 0,60 ha fâneţe naturale".

"Astfel, inculpatul Antonya Laszlo a obţinut pe nedrept subvenţii în valoare totală de 161.353,68 lei din bugetul Uniunii Europene şi din bugetul naţional", transmit procurorii anticorupţie, adăugând că APIA s-a constituit parte civilă cu suma totală de 161.353,68 lei la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, prevăzute de legislaţia în vigoare.

Pentru recuperarea prejudiciului, DNA a dispus instituirea popririi asupra sumelor de bani din conturile bancare aparţinând Antonyei Laszlo, până la concurenţa sumei de 161.353,72 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita.

În aceeaşi cauză, DNA a dispus sesizarea instanţei de judecată, respectiv a Tribunalul Harghita, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei inculpaţilor: Jolan Jozsa şi Pal Csaka (acesta din urmă, la data faptelor, angajat la Asociaţia Crescătorilor de Bovine Mereşti, judeţul Harghita), suspectaţi de fals intelectual, respectiv de complicitate la fals intelectual.

În acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că, la data de 05 martie 2010, la cererea Antonyei Laszlo, Pal Csaka, "fără drept, a completat un tipizat de adeverinţă în care a menţionat că Antonya Laszlo este înscrisă în registrul agricol al comunei Mereşti, pe anul 2010, cu suprafaţa de 60,60 ha fâneaţă, în realitate acesta fiind înscris doar cu 0,60 ha".

"Adeverinţa respectivă i-a prezentat-o inculpatei Jozsa Jolan care a semnat-o la poziţia < secretar >, a ştampilat-o cu ştampila comunei Mereşti şi a înregistrat-o în registrul de intrări-ieşiri, fiind predată ulterior inculpatului Antonya Laszlo, care a uzitat de ea", mai informează DNA.

Procurorii precizează că, în prezenţa apărătorilor aleşi, Pal Csaka şi Jolan Jozsa "au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 6 luni cu închisoare cu amânarea aplicării pedepsei şi stabilirea unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru fiecare dintre cei doi inculpaţi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb