DNA cere Senatului să predea înscrisurile Comisiei de Regulament din 2014 şi 2015

Elena Deacu
Politică / 26 mai 2015

Actualizare 14:50 Grapă: "Înscrisurile solicitate de DNA vor fi trimise miercuri pe cale oficială"

Preşedintele Comisiei de Regulament a Senatului, Sebastian Grapă, a declarat că înscrisurile solicitate de DNA de la Comisia de Regulament a Senatului vor fi transmise miercuri dimineaţă "pe cale oficială".

"Există o solicitare din partea DNA către Senatul României, către Comisia de regulament pentru a pune la dispoziţia acestei instituţii toate înscrisurile. Eu cred că se referă în special la modificarea de Regulament. Dar dacă au cerut toate înscrisurile, o să le dăm tot: cererile de concediu, cererile protocol ş.a.m.d.... în dosarul senatorului Şova. Termenul este foarte scurt. Acum, împreună cu colegii, facem copiile, ca să ne încadrăm în termen, ca să nu fim acuzaţi de altceva decât de bună-credinţă, bună intenţie. (...) Le vom trimite către DNA, la adresa indicată. Nu vom trimite pe nimeni acolo, pentru că procedural nu merge nimeni cu acte. La DNA te duci când eşti citat. Există în preambulul adresei făcute către Senat numărul de dosar al senatorului Şova", a afirmat marţi Grapă după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

El susţine că în solicitarea adresată de DNA Senatului "există câteva disfuncţii".

"Eu nu vreau să intru pe forma în care a fost făcută acea solicitare, pentru că există acolo câteva disfuncţii, nu neapărat inadvertenţe, privind solicitarea făcută, de termene, de adjective ş.a.m.d. Nu o meargă nimeni acolo. Vom trimite pe cale oficială mâine dimineaţă cu corespondenţa. Câte dosare sunt veţi veni să vedeţi. Acum colegii mei lucrează la întocmirea acestora", a adăugat Grapă.

Preşedintele Comisiei de Regulament crede că procurorii sunt interesaţi să vadă dacă au existat solicitări anterioare de modificare a Regulamentului în acord cu Constituţia.

"Din punctul meu de vedere, cred că domnii procurori sunt interesaţi să vadă dacă au existat solicitări anterioare de modificare a Regulamentului în funcţie cu Constituţia şi n-au fost duse la îndeplinire. Presupun. Din câte m-am uitat eu, până acum, nu au existat astfel de solicitări din partea cuiva, membru al Senatului sau grup politic, pe care Comisia de regulament să nu le fi dus la îndeplinire", a mai spus Grapă.

---

Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis Senatului o solicitare de predare, până miercuri 27 mai, a tuturor înscrisurilor întocmite în anii 2014 şi 2015 de Comisia pentru Regulament a Senatului României.

Solicitarea a ajuns la Biroul Permanent al Senatului, reunit marţi, transmit surse din presă.

DNA precizează în document că "Refuzul de punere la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie a înscrisurilor arătate mai sus constituie infracţiunea de obstrucţionarea justiţiei prev. de art. 271 alin. 1 lit. b C.p".

DNA a mai cerut Senatului înscrisuri şi pe 20 aprilie, mai exact toate înscrisurile întocmite în anii 2014 şi 2015 pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie, inclusiv a senatorului Dan Şova.

Regulamentul Senatului a fost modificat la finalul lunii martie, la o săptămână după votul dat în plen pentru reţinerea şi arestarea lui Dan Şova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb