DNA: Director general al Finanţelor Publice Prahova, pus în arest la domiciliu

Elena Deacu
Anticorupţie / 5 mai 2015

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Petre Daniel Cristian, pentru luare de mită, în perioada în care era succesiv director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Prahova cu atribuţii delegate de administrator public şi ulterior director executiv în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada aprilie - mai 2012, Petre Daniel Cristian, având calitatea de director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, cu atribuţii delegate de ordonator principal de credite şi administrator public, a primit în mod repetat, în trei rânduri, de la o persoană, denunţător în cauză, sumele de 20.000 lei, 10.000 lei respectiv 20.000 lei (în total 50.000 lei), pentru ca, în calitatea deţinută, să facă demersuri pentru favorizarea unei societăţi comerciale la care denunţătorul avea interese economice, în sensul atribuirii unei lucrări privind modernizarea unui drum judeţean, finanţată din fondurile Consiliului Judeţean Prahova.

De asemenea, acesta a promis că va face demersuri şi în legătură cu efectuarea cu prioritate a plăţilor către această societate şi suplimentării cu 20% din valoarea totală a lucrării, pe parcursul derulării contractului.

Ulterior, în cursul lunii aprilie 2013, înaintea sărbătorilor pascale, Petre Daniel Cristian, în calitate de director executiv în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, a primit de la acelaşi denunţător suma de 10.000 lei, pentru a favoriza aceeaşi societate comercială, cu ocazia unui control derulat de către inspectorii din subordinea sa.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Faţă de alte fapte reţinute în sarcina lui Petre Daniel Cristian, s-a dispus disjungerea şi continuarea cercetărilor într-un dosar separat, la Serviciul teritorial Ploieşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb