Doar un sfert din români au folosit mobilul, pentru tranzacţii bancare

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 septembrie 2010

Doar un sfert din români au folosit mobilul, pentru tranzacţii bancare

Cehii şi olandezii sunt cei mai relaxaţi în privinţa securităţii datelor în mediul electronic

Majoritatea românilor sunt îngrijoraţi de securitarea şi protecţia datelor personale în mediul electronic. Astfel că doar 26% dintre aceştia au folosit, în ultimele şase luni, mobilul pentru cel puţin o tranzacţie bancară, iar 22% au cumpărat bunuri şi servicii on-line, potrivit KPMG.

Mai mult de 90% dintre români sunt îngrijoraţi de securitatea datelor şi protecţia datelor personale în mediul electronic, procentul fiind similar cu cel înregistrat în Coreea de Sud, Franţa, Africa de Sud, Slovacia, informează Mediafax. În multe dintre aceste cazuri, procentul este mai ridicat decât cu 18 luni în urmă.

"În ciuda creşterii gradului de familiarizare cu comerţul de pe telefonul mobil, mulţi dintre consumatori rămân serios îngrijoraţi despre ris-cul expunerii datelor cu caracter personal. Respondenţii din Republica Cehă şi Olanda sunt cei mai relaxaţi în această privinţă, dar chiar şi în aceste ţări, mai mult de şapte din zece respondenţi consideră că acesta este un subiect de îngrijorare", mai susţin specialiştii KPMG.

Cosumatorii consideră că rezolvarea acestor probleme este responsabilitatea comună a furnizorilor de servicii, care trebuie să-şi îmbunătăţească sistemele şi să crească trans-parenţa legată de problemele de securitate a datelor, şi organismele de reglementare, care trebuie să formuleze politici clare de securitate şi protecţia datelor cu caracter personal care să adreseze noile provocări apărute prin folosirea tehnologiilor mobile.

Cu toate acestea, utilizatorii adoptă rapid la nivel mondial Internetul pe mobil, acesta fiind un mod uşor şi convenabil pentru a-şi rezolva problemele zilnice precum derularea tranzacţiilor bancare sau efectuarea de cumpărături.

Astfel, comparativ cu numai 18 luni în urmă, la nivel global, procentajul de respondenţi care au folosit echipemente mobile pentru efectuarea de tranzacţii bancare a înregis-trat creşteri mai mari decât duble, de la 19 procente la 46 procente, în timp ce procentajul celor care au achiziţionat servicii şi produse de pe mobil a crescut de la 10 procente la 28 procente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb