Dobânda la creditele subprime - îngheţată vreme de cinci ani

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 decembrie 2007

Preşedintele SUA, George W. Bush, şi ministrul american al Finanţelor, Henry Paulson, au anunţat, săptămâna trecută, planul de îngheţare a dobânzilor la creditele ipotecare cu risc ridicat (subprime) pe o perioadă de cinci ani, plan menit să-i sprijinire pe proprietarii de case îndatoraţi.

"Creditorii care îndeplinesc criteriile planului vor putea beneficia de îngheţarea dobânzilor pe o perioadă de cinci ani", a afirmat George W. Bush, precizând că aproximativ 1,2 milioane de proprietari americani ar putea intra în această categorie. În plus, creditorii aflaţi în dificultate vor putea beneficia de facilităţi de refinanţare. Cu toate acestea, preşedintele SUA a subliniat că planul nu este destinat decât celor care sunt în incapacitate de rambursare a creditelor subprime, în momentul în care acestea urmează să se majoreze.

Planul anunţat de preşedintele american priveşte în special creditele ipotecare de tip subprime, care au o dobândă variabilă şi sunt acordate clienţilor cu o situaţie financiară fragilă. Punerea în aplicare a planului va permite evitarea procedurilor de incapacitate de plată "care ar fi avut consecinţe negative pentru economie", a subliniat Bush.

Creditele subprime au fost acordate masiv în anii 2005 şi 2006, deseori cu dobânzi foarte mici în primii doi ani, dar care cresc brusc ulterior. Peste două milioane de credite ar urma să sufere o astfel de ajustare a dobânzii în următorii doi ani.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb