DOCUMENTE: Planul liderului chinez Xi Jinping de a controla internetul global

J.P.
Internaţional / 5 mai 2021

Planul liderului chinez Xi Jinping de a controla internetul global

Liderul chinez Xi Jinping a îndrumat personal regimul comunist să-şi concentreze eforturile pentru a controla internetul global, deplasând rolul influent al Statelor Unite, conform documentelor guvernamentale interne recent obţinute de The Epoch Times.

Într-un discurs din ianuarie 2017, Xi a spus că "puterea de a controla internetul" a devenit "noul punct focal al planului strategic naţional [din China]" şi a ales Statele Unite ca "forţă rivală" care stă în calea ambiţiilor regimului de la Beijing. Scopul final a fost ca Partidul Comunist Chinez (PCC) să controleze tot conţinutul de pe internetul global, astfel încât regimul să poată exercita ceea ce Xi a descris ca "putere de discurs" asupra comunicărilor şi discuţiilor de pe scena mondială.

Xi a articulat o viziune despre "utilizarea tehnologiei pentru a conduce internetul" pentru a obţine controlul total asupra fiecărei părţi a ecosistemului online - asupra aplicaţiilor, conţinutului, calităţii, capitalului şi forţei de muncă. Remarcile sale au fost făcute la cea de-a patra şedinţă de conducere a celui mai înalt autor de reglementare a internetului al regimului, Comisia centrală pentru afaceri ciberspaţiale, la Beijing, la 4 ianuarie 2017, şi detaliate în documentele interne emise de guvernul provincial Liaoning din sud-estul Chinei. Declaraţiile confirmă eforturile depuse de Beijing în ultimii ani pentru a-şi promova propria versiune autoritară a internetului ca model pentru planetă.

Într-un alt discurs susţinut în aprilie 2016, detaliat într-un document intern al guvernului oraşului Anshan din provincia Liaoning, Xi a proclamat cu încredere că, în "lupta" pentru controlul internetului, PCC s-a transformat din a juca o "apărare pasivă" în a juca atât " atac, cât şi apărare" simultan.

După ce a construit cu succes cel mai extins şi sofisticat aparat de cenzură şi supraveghere online din lume, cunoscut sub numele de Great Firewall, PCC, aflat sub comanda lui Xi, se îndreaptă spre exterior, susţinând un internet chinez, ale cărui valori sunt contrare modelului deschis susţinut de Occident. În loc să acorde prioritate fluxului liber de informaţii, sistemul PCC se concentrează pe acordarea statului de a cenzura, spiona şi controla datele de pe internet.

De asemenea, liderul chinez a recunoscut că regimul a rămas în urma Statelor Unite, jucătorul dominant în acest domeniu, în domenii cheie precum tehnologia, investiţiile şi talentul.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ...

    Facebook și Google controlează internetul și nici una nici alta nu sunt chinezești.

    E propagandă. Cine încearcă să obțină monopolul furnizării echipamentelor 5G pe cai antieconomice, nedemocratice, anticoncurentiale, nu America??

    America e noua China dpdv al încălcării drepturilor omului 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb