Dodon jubilează după anularea alegerilor de la Chişinău!

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 27 iunie 2018

Situaţia tulbure din Republica Moldova s-a accentuat după povestea alambicată a anulării alegerilor pentru Primăria Chişinăului. Preşedintele ţării, Igor Dodon, spune că decizia Curţii Supreme de Justiţie care a anulat alegerile creează un precedent periculos şi va avea consecinţe foarte serioase pe termen lung, inclusiv în perspectiva alegerilor parlamentare.

Dodon este convins că tot ce se întâmplă acum este rezultatul guvernării eurounioniştilor pe parcursul a nouă ani şi acuză că autorităţile de la Bucureşti şi de la Bruxelles au finanţat aceste guverne şi "au închis ochii la fărădelegile" lor: "Decizia creează un precedent periculos şi va avea consecinţe foarte serioase pe termen lung, inclusiv în perspectiva alegerilor parlamentare. Tot ce se întâmplă acum este rezultatul guvernării eurounioniştilor pe parcursul a nouă ani. Bruxelles, SUA, Bucureşti au investit politic şi financiar în aceste guverne, deseori închizînd ochii la toate fărădelegile din aceşti ani, fiindcă prioritară a fost geopolitica, nu calitatea guvernărilor şi soarta cetăţenilor. Haosul şi ruşinea pe care le vedem azi în Moldova este rezultatul guvernării de după 2009. Unioniştii de azi, cei de la putere şi cei din opoziţie, sunt creaturile politice ale guvernărilor "proeuropene" din aceşti ani. Ei toţi împreună, şi cei din majoritatea parlamentară şi liderii protestelor din stradă, au creat sau au salutat crearea AIE1, AIE2, AIE3, de fiecare dată alegând "răul mai mic". Acum culeg roadele. Noi însă, forţele sănătoase de stânga, ne pregătim foarte serios de alegerile parlamentare".

Igor Dodon spune că se impun două scenarii postelectorale - primul scenariu, cel mai probabil, este preluarea majorităţii mandatelor de către socialişti, care de unii singuri vor crea Guvernul, al doilea scenariu ca probabilitate este declanşarea alegerilor parlamentare anticipate, imediat după alegerile parlamentare ordinare. În ceea ce priveşte Chişinăul, Dodon spune că acesta rămâne acum în responsabilitatea consilierilor municipali.

Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova a menţinut luni decizia Curţii de Apel prin care alegerile anticipate pentru Primăria Chişinău au fost invalidate, astfel că Andrei Năstase nu poate deveni primar. Conform Deschide.md, anul acesta nu mai pot fi organizate alegeri locale, respectiv capitala va fi condusă de un primar interimar. La acest moment, Primăria este condusă de viceprimarul Ruslan Codreanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb