ZIARUL BURSA

27 iunie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Grafică de Oana Bădică

VOT PENTRU O VARĂ DE NEUITAT Moţiune fără speranţă

George MarinescuPolitică / 27 iunie 2018

În şedinţa de plen comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, care va avea loc azi începând cu ora 14:00, va fi dezbătută şi supusă votului moţiunea de cenzură împotriva guvernului depusă de 152 de parlamentari ai opoziţiei.

Documentul prin care sunt incriminate nerealizările guvernului Dăncilă a fost citit în Parlament luni, 25 iunie.

Intitulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", moţiunea cuprinde referiri la creşterea inflaţiei, la creşterea ROBOR, la măsurile aberante luate de executiv cu privire la modificarea permanentă a legislaţiei fiscale, la lipsa investiţiilor în infrastructură, la atacul asupra justiţiei, la asaltul dat asupra Pilonului II de pensii şi la falsa politică de majorare a salariilor.

Iluzia cunoaşterii şi polarizarea socială

Gheorghe PipereaPolitică / 27 iunie 2018

Gheorghe Piperea

În plin proces de polarizare şi radicalizare a societăţii noastre, insensibilă şi neutră la ideea celebrării centenarului unirii tuturor cetăţenilor săi, se întâmplă că citesc ceva despre ştiinţele cognitive. Sunt câteva învăţăminte pe care le-am putut extrage. Există o mică probabilitate să fie interesaţi de aceste concluzii şi unii dintre cititorii ziarului Bursa.

Ministrul Fifor, acuzaţii grave la adresa Rusiei

Ministrul Fifor, acuzaţii grave la adresa Rusiei

Octavian DanPolitică / 27 iunie 2018

Ministrul Apărării, Mihai Fifor a lansat un set de acuzaţii foarte grave îndreptate spre Rusia. Acesta a declarat într-un interviu pentru The Associated Press că ţara noastră se confruntă zilnic cu agresiuni din partea Rusiei şi este nevoită să se apere de un val de atacuri cibernetice.

Conversie cu 18% discount pentru împrumutaţii Bancpost în CHF

BANCA TRANSILVANIA A LANSAT OFERTA  Conversie cu 18% discount pentru împrumutaţii Bancpost în CHF

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 27 iunie 2018

BT: "Banca Transilvania a intenţionat să includă în achiziţionarea Bancpost şi subiectul despre clienţii cu credite în franci elveţieni care au fost cesionaţi, însă ofertele BT au fost refuzate de către cesionar"  

Surse din piaţă ne-au precizat că de administrarea împrumuturilor cesionate în Olanda ar urma să se ocupe Piraeus Bank

Banca Transilvania a lansat, ieri, oferta de conversie cu discount dedicată clienţilor Bancpost împrumutaţi în franci elveţieni (CHF). Potrivit acesteia, debitorii cu credite în moneda elveţiană îşi vor putea converti împrumuturile în lei sau euro. Campania băncii clujene va fi derulată în perioada 2 iulie - 31 august, iar reducerea va fi de 18%, aceasta urmând să fie aplicată la soldul curent, din care vor fi scăzute eventuale obligaţii de plată res­tante şi sumele calculate datorate de client şi neajunse la scadenţă. Conversia CHF/leu sau CHF/euro urmează să se facă la cursul BNR din data semnării documentaţiei la notar, a anunţat, ieri, BT.

"Avem tot ce ne trebuie ca să devenim un hub energetic regional"

REPREZENTANŢII SECTORULUI ENERGIEI AFIRMĂ:  "Avem tot ce ne trebuie ca să devenim un hub energetic regional"

Ramona RaduCompanii / 27 iunie 2018

Ministrul Energiei: "Nu ne lipseşte nimic, dar nu ne-am organizat cum se cade ca să facem un hub de gaze în România"  

Deputatul Iulian Iancu: "Continuăm să fim 100% dependenţi de gazele ruseşti, iar Rusia face tot posibilul ca asta să nu se schimbe"

Ţara noastră deţine toate elementele necesare ca să devină un hub energetic la nivel regional, au afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de profil, reprezentanţi ai sectorului energiei.

Cu toate acestea, părerile sunt împărţite atunci când vine vorba de stadiul în care se află ţara noastră, în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor respective.

SIF Oltenia - pe poziţia a doua a randamentelor bursei

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18 - 25 IUNIE SIF Oltenia - pe poziţia a doua a randamentelor bursei

A.I.Investiţii Personale / 27 iunie 2018

Pe fondul anunţului din data de 25 iunie, potrivit căruia Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a aprobat valorificarea integrală a pachetului de 1.023.534.303 de acţiuni, reprezentând aproape 6,3% din capitalul social al Băncii Comerciale Române (BCR) către Erste Group Bank (EBS), pentru suma de 140 de milioane de euro, titlurile SIF5, au urcat pe poziţia a doua în topul rentabilităţilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul 18 - 25 iunie, cu un randament de 7,88%, în raport cu moneda euro.

Dodon jubilează după anularea alegerilor de la Chişinău!

O.D.Politică / 27 iunie 2018

Situaţia tulbure din Republica Moldova s-a accentuat după povestea alambicată a anulării alegerilor pentru Primăria Chişinăului. Preşedintele ţării, Igor Dodon, spune că decizia Curţii Supreme de Justiţie care a anulat alegerile creează un precedent periculos şi va avea consecinţe foarte serioase pe termen lung, inclusiv în perspectiva alegerilor parlamentare.

Violenţa şi eşecul democraţiei

Cornel CodiţăEditorial / 27 iunie 2018

Cornel Codiţă

Nu trebuie prea mult efort şi nici cine ştie ce perspicacitate pentru a observa că lumea din jurul nostru se scufundă, tot mai adînc, într-o mare agitată de violenţă. Spontan-difuză, centrată pe evenimente şi cauze ad hoc sau structural organizată de diferite grupări sau grupuri de cetăţeni, de comunităţi şi de state, violenţa este deja întreţesută adînc în structurile relaţiilor sociale, de la cele politice, la cele economice şi culturale. Analize prospective, dintre cele mai solide, înfăţişează viitorul societăţilor post-moderne ale Europei şi mai general ale lumii, sub forma "războaielor", fie ele civile, comunitar-identitare, războa-ie ale Puterii împotriva celor lipsiţi de putere, ori războaie ale "celor ce au" împotriva celor "ce nu au", războaie ale oraşelor-regiuni împotriva altor oraşe-regiuni sau războaie ale pseudo-statelor împotriva statelor, ori a unor comunităţi neorganizate statal etc. Departe de a fi doar viziuni neo apocaliptice urmărind spectaculosul, ele anticipează credibil un viitor ale cărui rădăcini sunt adînc înfipte în realităţile prezentului. Avertismentul este de luat în considerare: hrănite în continuare, rădăcinile existente pot genera pădurea în care lumea post-modernă s-ar putea definitiv rătăci, o pădure ai cărei copaci poartă fructele amare ale unui mod de viaţă dominat de "Pregătirea, instrumentalizarea şi folosirea generalizată a violenţei după algoritmi calculaţi pentru maximizarea succesului". În realitate, această lege funcţionează, deja, pe paliere largi ale realităţii! Din ce se hrăneşte ascensiunea violenţei în societatea post-modernă?

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Creştere de 0,5% pentru BET-FI

BVB Creştere de 0,5% pentru BET-FI

V.D. Piaţa de Capital / 27 iunie 2018

Volumul înregistrat în cea de-a doua şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a fost de 1,34 miliarde de lei (288,86 milioane de euro), peste 98% din rulaj fiind dat de înregistrarea, în sistemul bursei, a obligaţiunilor Băncii Transilvania, în...

Legea CSM, la un pas de promulgare

Politică / 27 iunie 2018

Modificările aduse de coaliţia majoritară la legea de organizare şi funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii sunt la un pas de a merge la promulgare. După ce au fost declarate constituţionale de către CCR, noromele din legea 317/2004...

Medierea, nou motiv pentru amânarea proceselor

G.M.Politică / 27 iunie 2018

După ce a trecut de Senat în 17 octombrie 2016, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea legii 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator a fost adoptat, ieri, şi de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

ÎN ACEST AN Zitec estimează afaceri în creştere cu 20%

A.T.Companii / 27 iunie 2018

Compania românească Zitec specializată în dezvoltarea de soluţii, servicii şi produse tehnologice personalizate, estimează o cifră de afaceri în creştere cu 20-30% în acest an, de la 5 milioane euro anul trecut şi are în plan să îşi lărgească...

Legea Brexitului, promulgată de regina Marii Britanii

Legea Brexitului, promulgată de regina Marii Britanii

Internaţional / 27 iunie 2018

Legea care organizează retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) a fost promulgată ieri, după mai multe luni de dezateri dure în Parlamentul britanic, un lucru care-i bucură pe eurosceptici, în opinia cărora Brexitul - prevăzut peste...

MACRO NEWSLETTER 27 Iunie 2018

MACRO NEWSLETTER 27 Iunie 2018

Macroeconomie / 27 iunie 2018

Preţurile producătorilor industriali din Suedia şi-au accelerat creşterea anuală şi în luna mai 2018, până la 6,3%, de la 4,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,4%, după un avans de 0,6% în luna anterioară. Preţurile din...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo