Ministrul Fifor, acuzaţii grave la adresa Rusiei

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Politică / 27 iunie 2018

Ministrul Fifor, acuzaţii grave la adresa Rusiei

Ministrul Apărării, Mihai Fifor a lansat un set de acuzaţii foarte grave îndreptate spre Rusia. Acesta a declarat într-un interviu pentru The Associated Press că ţara noastră se confruntă zilnic cu agresiuni din partea Rusiei şi este nevoită să se apere de un val de atacuri cibernetice.

"Nu cred că trece o zi fără o provocare din partea Rusiei în spaţiul aerian sau în apele teritoriale ale Româ­niei", a declarat Fifor, adăugând că guvernul lucrează "pentru a descuraja astfel de acţiuni pe cât posibil şi cât de eficient poate". Potrivit news.ro, interviul a fost preluat şi de The New York Times. Ministrul mai susţine că ţara noastră doreşte să fie principalul stâlp de securitate al NATO în sud- estul Europei: "Rusia îşi creşte capacităţile militare în peninsula Crimeea practic în fiecare zi; este vorba de noi capacităţi navale, noi fregate, noi submarine". Fifor a precizat şi că ţara noastră plănuieşte să îşi crească bugetul alocat securităţii până la 2% din Produsul Intern Brut şi să demonstreze că este "un bastion al stabilităţii şi securităţii", astfel, am putea trimite mai mult de 700 de soldaţi, câţi trimitem în prezent, pentru misiunea NATO din Afganistan, existând discuţii să se crească numărul până la 900.

De asemenea, ministrul a vorbit şi de "un amestec al Rusiei în zona politică şi cu minorităţile ... şi cu un război economic", care include opoziţia faţă de construirea unui gazoduct care ar reduce dependenţa de gazul rusesc. Gazoductul, care s-ar întinde din Bulgaria până în Austria, trecând prin România şi Ungaria, ar putea face din ţara noastră un exportator important de gaz prin conectarea rezervelor din largul Mării Negre.

Rusia a fost acuzată de mai multe instituţii europene că se află în spatele unor atacuri cibernetice. În ultimii trei ani au existat acuzaţii la adresa Rusiei, dinspre Ucraina, Turcia, SUA. La sfârşitul lui 2015, un atac cibernetic a vizat reţeaua de energie electrică din Ucraina. Un virus a fost implantat în reţea cu ajutorul unui document Excel infectat, a anunţat societatea ESET France. În decembrie 2015, presa de la Ankara acuza Moscova de comiterea unui atac cibernetic de proporţii. Atacul ar fi vizat servere care administrează un număr impresionant de site-uri, peste 300.000, unele aparţinând unor ministere ale guvernului Turciei, iar altele unor bănci. În septembrie 2015, un raport publicat de F-Secure, afirma că Duke, una dintre cele mai răspândite forme de malware ar fi "sponsorizată" de Rusia. În 2016, agenţiile americane de informaţii au dezvăluit că Rusia a intervenit în favoarea lui Donald Trump în timpul campaniei electorale la prezidenţiale din Statele Unite, un alt obiectiv al atacului fiind acela al subminării încrederii populaţiei în sis­temul electoral american.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. l-a luat valu', saracu'!

    cand l-o auzi dracnea ....primu' la remaniere :)

    Să pui Min.apararii un obscur absolvent al universității din Craiova, a cărui cariera constă în delapidarea unor fonduri europene ca director de muzeu în Craiova (buba e bună , omul snatajabil, semnează toate contractele:)

    Asta nu e amenințare?

    Amenințarea cvasi mediocritatii... 

    Mare personalitate ministrul asta. L-a lasat dragnea sa exprime opinii ?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb