DUPĂ CREDIT AGRICOLE, Surse: Santander, interesată de subsidiara poloneză a Societe Generale

Ziarul BURSA #Internaţional / 27 iunie 2018

Grupul bancar spaniol Santander este interesat de posibilitatea preluării Eurobank, subsidiara din Polonia a rivalului Societe Generale, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar, conform Agerpres.

Informaţia vine după ce, săptămâna trecută, Bloomberg News anunţa că grupul bancar francez Credit Agricole analizează posibilitatea preluării Eurobank.

La începutul acestei luni, Reuters anunţa că Societe Generale analizează o posibilă vânzare a diviziei sale din Polonia, Eurobank, care se confruntă cu o intensificare a presiunilor din partea competitorilor şi autorităţilor de reglementare.

"Santander BZ WBK va intra în cursă", a declarat ieri o sursă din mediul bancar, adăugând că şi Credit Agricole este interesată de Eurobank în condiţiile în care banca franceză încearcă să decidă dacă se va extinde sau va ieşi de pe piaţa din Polonia. O altă sursă a menţionat şi banca portugheză Millenium bcp printre posibilii cumpărători ai Eurobank.

Potrivit surselor, Societe Generale ar dori să îşi vândă activităţile care au atins o masă critică sau care nu înregis­trează suficiente sinergii. Eurobank este a 17-a mare bancă din Polonia cu active în valoare de 14 miliarde zloţi (3,28 miliarde euro) şi este de 20 de ori mai mică decât liderul pieţei PKO BP. Anul trecut, Eurobank a realizat un profit net de 103 milioane zloţi (24,13 milioane euro).

Vânzarea Eurobank ar continua trendul de consolidare din sectorul bancar polonez, care s-a accelerat în ultimii ani pe măsură ce Partidul Lege şi Justiţie (PiS) încurajează creşterea ponderii ocupate de investitorii polonezi în sectorul bancar local.

În luna aprilie a acestui an, BNP Paribas a preluat, pentru 775 milioane de euro, activităţile poloneze ale grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International, o tranzacţie care permite grupului bancar francez să îşi consolideze poziţia de a şasea mare bancă din Polonia. După câteva luni, Santander a preluat operaţiunile de retail banking ale Deutsche Bank din Polonia.

Analiştii şi bancherii se aşteaptă ca în Polonia să mai rămână doar cinci mari grupuri bancare pe măsură ce o serie de bănci mai mici vor fi scoase la vânzare deoarece nu reuşesc să creas­că veniturile în contextul dobânzilor reduse şi pentru că nu au amploarea necesară pentru a concura cu marii jucători de pe piaţă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb