ÎN ACEST AN CE Hunedoara estimează pierderi de peste 291 milioane lei

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 27 iunie 2018

Complexul Energetic Hunedoara, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, estimează pierderi de 291,02 milioane lei în acest an, cu 62% mai mici faţă de cele raportate anul trecut, la venituri totale de 453,39 milioane lei, arată un proiect de hotărâ­re de guvern publicat de Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al companiei.

Nota de fundamentare menţionea­ză, conform Agerpres: "Rezultatul brut estimat pentru anul 2018 este unul negativ, respectiv o pierdere totală de 291,02 milioane lei, cu 62,15% mai mică decât cea realizată la finele anului 2017, în sumă de 768,84 milioane lei. Nivelul pierderii este datorat în principal condiţiilor economice în care îşi desfăşoară activitatea societatea, prin eliminarea pieţei reglementate, energia electrică fiind vândută la preţurile pieţei libere. Handicapul natural pe care Complexul Energetic Hunedoara îl are ca urmare a faptului că utilizează cel mai scump combustibil este accentuat de sistemul concurenţial de pe piaţa de energie, în care preţul de vânzare este coborât de către sectoa­rele energiei regenerabile. La nivelul societăţii au fost luate măsuri de reorganizare şi restructurare în condiţiile legii, efectele acestora se vor vedea în anii următori".

Cheltuielile totale bugetate pentru acest an sunt în sumă de 744,41 milioa­ne lei. Complexul Energetic Hunedoara şi-a planificat investiţii de 108,05 milioane lei, pentru 2018. Compania estimează, pentru sfârşitul anului, plăţi restante de 833,32 milioane lei şi creanţe restante de 145 milioane lei.

"Numărul de personal preliminat la finele anului 2017 este de 4.363 persoa­ne, cu 590 de persoane mai mare decât numărul de 3.773 persoane aprobat în bugetul pe anul 2017, urmare faptului că au fost disponibilizate în anul 2017 doar 496 de persoane din cele 1.086 persoane prevăzute în Decizia C (2016) 7719/final", arată documentul citat.

Cu sediul la Petroşani, în judeţul Hunedoara, CE Hunedoara deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România şi are circa 4.400 de angajaţi. Compania este cel mai mare producător de energie electrică din partea de nord-vest a ţării.

CE Hunedoara a fost constituită în 2012, cu activele deţinute anterior de către alte întreprinderi deţinute de stat, aflate în situaţie de insolvenţă şi lichidate (Electrocentrale Paroşeni şi Electrocentrale Deva, precum şi, într-o fază ulterioară, Compania Naţională a Huilei SA. Petroşani). Aceas­ta a înregistrat pierderi începând cu anul 2013, iar în ianuarie 2016 a intrat în procedura oficială de insolvenţă în temeiul legislaţiei române. Între timp, procedura de insolvenţă a fost suspendată, până la soluţionarea unei căi de atac formulate de către sindicate în faţa unei instanţe regionale din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb