ROBERT SHILLER, LAUREAT AL PREMIULUI NOBEL PENTRU ECONOMIE: "Politica de taxare vamală a lui Trump nu este sustenabilă"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 iunie 2018

"Politica de taxare vamală a lui Trump nu este sustenabilă"

Reducerea impozitelor pentru sectorul corporativ din SUA este o măsură ce va fi păstrată în timp, însă nu acelaşi lucru se poate spune despre tarifele vamale impuse anul acesta de administraţia americană, potrivit economistului Robert Shiller, laureat al premiului Nobel.

Acesta a declarat, citat de CNBC: "Noile taxe sunt «nebuneşti» şi generează extrem de multă furie în întreaga lume, iar în cele din urmă vor afecta încrederea aliaţilor SUA. Taxele nu pot fi o politică sustenabilă".

Tensiunile comerciale dintre SUA şi restul lumii sunt tot mai mari. Duminică, Wall Street Journal a informat că Trump intenţionează să împiedice mai multe companii chinezeşti să facă investiţii în teh­nologia americană.

Asta după ce, anterior, Trump anunţase că va taxa cu 10% importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, după tarifele de 25% aplicate ţării asiatice mai la începutul lunii, unor produse chinezeşti în valoare de 50 de miliarde de dolari.

Ca răspuns, China a decis să impună tarife suplimentare de 25% pentru importuri americane în valoare de 50 de miliarde de dolari, care includ 659 de tipuri de produse.

De menţionat că, săptămâna trecută, au fost lansate mai multe ameninţări cu impunerea de taxe vamale între SUA şi Uniunea Europeană.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat vineri, pe Twitter, că după taxele vamale impuse la 1 iunie pe oţelul (25%) şi aluminiul (10%) importate din Uniunea Europeană, va aplica o taxă vamală de 20% tuturor importurilor de automobile asamblate în Uniunea Europeană. Avertismentul a venit la o lună după ce administraţia SUA a lansat o investigaţie pentru a constata dacă importurile reprezintă un pericol pentru securitatea naţională.

Ulterior, vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, a declarat că Uniunea Europeană va răspunde dacă Statele Unite vor majora taxele vamale pentru automobilele fabricate în blocul comunitar.

Tot vineri, Uniunea Europeană a introdus taxe pentru importurile din SUA, o contramăsură faţă de taxele impuse de preşedintele american Donald Trump anterior. Taxele sunt aplicate unor bunuri ce valorează în total 2,8 miliarde de euro. Taxele de 25% sunt valabile pentru produse precum whisky, motociclete şi sucul de portocale. De asemenea, taxe de 50% au fost introduse pentru produse precum încălţămintea, anumite tipuri de îmbrăcăminte şi maşinile de spălat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb