Doi foşti ofiţeri de informaţii francezi au fost acuzaţi de spionaj în favoarea Chinei

A.P.
Internaţional / 18 iulie 2020

Doi foşti ofiţeri de informaţii francezi au fost acuzaţi de spionaj în favoarea Chinei

Un tribunal din Paris a condamnat la închisoare doi foşti angajaţi ai agenţiei de informaţii externe din Franţa, DGSE, care au fost acuzaţi că spionau pentru Guvernul Chinei. Soţia unuia dintre acuzaţi a fost, de asemenea, condamnată, informează Newsweek.

Cei doi bărbaţi au fost identificaţi în mass media din Franţa ca Henri M., 73 de ani, şi Pierre-Marie H., 69 de ani, ambii foşti ofiţeri ai DGSE. Laurence H., soţia lui Pierre-Marie H., a fost acuzată că "ascundea proprietăţi derivate din spionaj în numele unei puteri străine, care ar putea dăuna intereselor fundamentale ale naţiunii".

Pierre-Marie H. a fost arestat la sfârşitul lui 2017 în timp ce tranzita între zboruri pe aeroportul din Zurich. S-a descoperit că transporta o cantitate mare de bani nedeclaraţi, pe care îi primise de la ofiţerul de legătură chinez, în urma unei întâlniri pe "o insulă din Oceanul Indian".

Henri M. a ocupat funcţia de şef al postului DGSE la Beijing, unde a fost inclus oficial în funcţia de secretar nr.2 la Ambasada Franţei de acolo.

El a fost rechemat la Paris după mai puţin de un an de la sosirea în China, pentru că a avut o aventură cu interpreta chineză a ambasadorului, precizează Newsweek.

După pensionarea sa în 2003, Henri M. s-a mutat în China, unde s-a căsătorit cu interpreta şi s-a stabilit în Hainan, sudul Chinei. A fost arestat de autorităţile franceze în 2017.

Ambii bărbaţi au fost acuzaţi că "au furnizat informaţii unei puteri străine" şi au făcut acest lucru "dăunând intereselor fundamentale ale naţiunii franceze".

Oficialii francezi au descris cazurile celor doi bărbaţi drept "extrem de grave". Procesul lor a avut loc în spatele uşilor închise.

Instanţa l-a condamnat pe Pierre-Marie H. la 12 ani de închisoare. Henri M. a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare. Laurence H. a fost condamnată la 4 ani de închisoare, cu o suspendare de 2 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb