Doi lideri conservatori britanici cer anchetarea lui Juncker în scandalul LuxLeaks

E.D.
Internaţional / 17 noiembrie 2014

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar trebui anchetat în scandalul LuxLeaks, au declarat duminică doi lideri importanţi ai Partidului Conservator din Marea Britanie, informează BBC.

Ministrul muncii şi al pensiilor, Iain Duncan Smith, a declarat că executivul comunitar "nu ar trebui să se teamă să investigheze propriii membri" şi a cerut "transparenţă totală", iar preşedintele Partidului Conservator, Grant Shapps, a subliniat că este foarte important ca executivul european să se implice în clarificarea acestui subiect.

Săptămâna trecută, o anchetă publicată de 40 de media internaţionale a dezvăluit că între 2002 şi 2010 Luxemburgul a adoptat acorduri fiscale cu 340 de multinaţionale, printre care Apple, Amazon, Ikea, Pepsi, Heinz, Verizon sau AIG, pentru a plăti taxe mai mici, privând statele europene de miliarde de euro reprezentând încasări fiscale. În replică, Jean-Claude Juncker, care a fost premier al Luxemburgului între 1995 şi 2013, a spus că tot ce s-a făcut în Luxemburg a fost conform cu regulile naţionale şi internaţionale, recunoscând totuşi că aceste acorduri au eludat "justiţia fiscală" şi "normele etice şi morale".

BBC aminteşte că executivul britanic a avut o relaţie foarte dificilă cu Juncker încă de când acesta s-a profilat drept candidatul cu cele mai mari şanse în a conduce Comisia Europeană după alegerile europene din mai.

Întrebat despre scandalul LuxLeaks, Duncan Smith a declarat la BBC Radio că este bine să existe o investigaţie. "Este un moment propice pentru ca Uniunea Europeană, Comisia, să demonstreze că are capacitatea şi hotărârea să-şi investigheze propriii membri", a spus Duncan Smith, care a insistat că, atunci când astfel de cazuri devin publice, "trebuie luate decizii". Întrebat dacă are încredere că Juncker va fi anchetat in extenso de către Comisia Europeană, Duncan Smith a apreciat că "este nevoie de transparenţă totală" din partea executivului european.

La rândul său, preşedintele Partidului Conservator a cerut ca preşedintele Comisiei Europene să fie anchetat. "Nu am văzut toate dovezile, dar cred că este absolut corect ca acest caz să fie anchetat în mod adecvat, la asta mă aştept", a spus Shapps.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb