Dolarul, dezamăgit de Trump

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 ianuarie 2017

Dolarul, dezamăgit de Trump

Dolarul s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, faţă de mai multe valute majore, în condiţiile în care, în ziua precedentă, noul preşedinte al SUA, Donald Trump, a susţinut prima sa conferinţă de presă de după câştigarea alegerilor, fără să ofere detaliile planurilor de stimulare pe care le-a promis în campanie.

Deşi a avut un discurs lung, Trump nu a dat detalii despre planurile administraţiei sale în privinţa stimulării economice, a politicii comerciale şi fiscale.

Aşteptările investitorilor pentru aceste planuri au susţinut aprecierea dolarului după alegeri. Miercuri, înaintea conferinţei lui Trump, speculatorii au dus dolarul pe curs pozitiv, crezând că vor primi indicii în privinţa cheltuielililor şi a măsurilor fiscale referitoare la repatrierea capitalului deţinut de companiile americane în exterior.

Dolarul a coborât până la 113,75 yeni ieri, acesta fiind cel mai redus curs atins după data de 8 decembrie. Ieri, dolarul a pierdut 1,2% faţă de moneda niponă.

Raportat la euro, dolarul a scăzut cu 0,8% la ora 11.16, pe piaţa din New York, ajungând la 1,0662 unităţi/euro.

Săptămâna trecută, dolarul a urcat până la 1,0340 unităţi/euro - cel mai ridicat curs din ultimii 14 ani.

Indicele Dollar Spot a scăzut cu 0,8% ieri, la ora 11.11, la New York, consemnând un nivel de 100,99 puncte, conform Bloomberg.

Comentariile lui Trump au lăsat fără răspuns o listă lungă de întrebări din partea investitorilor, conform analiştilor "Westpac Bank". Aceştia sunt de părere că aprecierea înregistrată de dolar după alegerile din 8 noiembrie "s-a încheiat deocamdată". "Westpac Bank" anticipează că moneda americană va continua să scadă până la învestitura lui Donald Trump, care va avea loc săptămâna viitoare.

Anul trecut, dolarul american a crescut cu 3% faţă de euro, cea mai mare parte a avansului venind după victoria republicanului Donald Trump. În plus, moneda a fost susţinută de aşteptările legate de majorarea dobânzii-cheie de către banca centrală americană (Federal Reserve - Fed), măsură care a fost luată de această instituţie în decembrie 2016. Federal Reserve a stabilit, în reuniunea din zilele de 13-14 decembrie, să urce dobânda-cheie cu 0,25 puncte procentuale, la un interval cuprins între 0,50% şi 0,75%. Fed nu mai majorase dobânda din decembrie 2015.

În 2016, dolarul a urcat pentru al treilea an la rând faţă de euro.

La începutul anului curent, analiştii băncii americane de investiţii "Goldman Sachs" susţineau că dolarul se va aprecia până la paritatea cu euro în 2017, pe fondul diferenţelor de politică monetară dintre SUA şi Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb