Donald Trump a semnat o lege care pune presiune pe China pentru tratamentul aplicat uigurilor

G.U.
Internaţional / 18 iunie 2020

Donald Trump a semnat o lege care pune presiune pe China pentru tratamentul aplicat uigurilor

China a promis că va răspunde după ce preşedintele american Donald Trump a semnat, miercuri, legislaţie care prevede sancţiuni privind represiunea comunităţii musulmane uigure din China, chiar în ziua în care fragmente făcute publice din cartea fostului său consilier pentru securitate naţională, John Bolton, îl acuzau că a aprobat detenţiile în masă desfăşurate de regimul de la Beijing, scrie Reuters, conform Radio Europa Liberă.

Legea, pe care Congresul a adoptat cu un singur vot împotrivă, are ca obiectiv să trimită Chinei un mesaj puternic privind drepturile omului prin mandatarea de sancţiuni împotriva celor responsabili de opresiunea desfăşurată împotriva comunităţii uigure.

Naţiunile Unite estimează că mai mult de un milion de musulmani au fost încarceraţi în tabere din regiunea Xinjiang. Departamentul de stat al SUA a acuzat oficiali chinezi că îi supun pe musulmani la tortură, abuză şi "încearcă practic să şteargă cultura şi religia lor".

China care neagă orice rele tratamente şi spune că taberele oferă pregătire vocaţională şi sunt necesare pentru a combate extremismul, a oferit un răspuns nervos în faţa legii, afirmând că "defăimarea" situaţiei drepturilor omului din Xinjiang este un atac maliţios împotriva Chinei.

"Cerem din nou Statelor Unite să corecteze imediat erorile sale şi să se oprească din a folosi legea legate de Xinjiang pentru a afecta interesele Chinei şi a interfera în afacerile interne ale Chinei", a transmis Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.

"Altfel, China va lua cu fermitate contramăsuri, iar consecinţele care vor apărea ca urmare vor fi suportate în totalitate de Statele Unite", mai adăuga diplomaţia chineză fără a oferi detalii despre ameninţarea făcută.

China şi Statele Unite sunt deja pe poziţii extrem de conflictuale pe numeroase teme precum pandemia de coronavirus sau sprijinul oferit de SUA pentru Taiwan.

Trump nu a organizat o ceremonie pentru a marca semnarea legii, care a venit în timp ce ziarele au publicat extrase din noua carte a fostului consilier de securitate naţională John Bolton.

"La cina din deschiderea summit-ului G20 de la Osaka, în iunie 2019, doar în prezenţa interpreţilor, Xi i-a explicat în linii mari lui Trump de ce a construit lagăre de concentrare în Xinjiang", scrie Bolton. "Potrivit interpretului nostru, Trump a spus că Xi ar trebui să continue să construiască aceste lagăre, despre care Trump credea că este exact lucrul potrivit de făcut", adaugă el.

Casa Albă nu a oferit un răspuns imediat prin acuzaţiile aduse în cartea lui John Bolton.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai degraba Trump si-ar vedea de respectarea drepturilor omului in SUA.Daca i se pare ca in tara sa drepturile omului sunt respectate,sa-si indrepte atentia catre asa zisul sau aliat,Arabia Saudita.Daca China a luat masuri impotriva comunitatii uigure inseamna ca acestia incearca sa se radicalizeze,nu respecta legile tarii, iar cineva le da apa la moara.Sa de Dumnezeu sa iasa Biden presedinte!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb