DOSARUL "CAROM" Tender: "Activitatea grupului pe care îl conduc este independentă de persoana mea privată"

A.C.
Anticorupţie / 22 decembrie 2014

Activitatea Grupului Energetic Tender, condus de omul de afaceri Ovidiu Tender, este, "într-o bună masură", independentă de acesta, companiile din grup având fiecare un management propriu, potrivit unei declaraţii a omului de afaceri referitoare la condamnarea sa la închisoare în dosarul "Carom".

"Aş dori să precizez că activitatea grupului pe care îl conduc este, într-o bună măsură, independentă de persoana mea privată. Companiile din grup au fiecare un management propriu, care se ocupă de buna lor funcţionare, iar strategia de ansamblu a fost stabilită pentru ani buni de aici înainte. Nu există probleme financiare, gradul de îndatorare la nivelul grupului este scăzut, aşa că suntem într-o situatie economică foarte bună, mai ales având în vedere condiţiile generale din România. De asemenea, investiţiile realizate în Africa s-au dovedit foarte inspirate şi au adus rezultate spectaculoase. Din acest punct de vedere, nu există niciun motiv de îngrijorare", arată omul de afaceri în declaraţia remisă redacţiei.

Potrivit acestuia, deciziile Justiţiei trebuie respectate, "chiar şi atunci când nu ne sunt favorabile".

"Totuşi, în această situaţie particulară, mai ales ca urmare a unor informaţii apărute în mass-media, sunt nevoit să reamintesc că hotărârea nu este executorie şi nici definitivă; aşadar, pe cale de consecinţă, voi întreprinde toate măsurile de atac legale pe care le am la dispoziţie", mai arată sursa citată.

Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, săptămâna trecută, pe Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni de închisoare şi pe Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani. Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, trimisă în judecată, în stare de arest, în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat.

Tender şi Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003. Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti.

Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex. În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găurean şi Bogdan Sălăjan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb