DOSARUL MICROSOFT Camera Deputaţilor dezbate luni în plen cererea de ridicare a imunităţii lui Valerian Vreme

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 8 octombrie 2014

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis în 1 octombrie să trimită la Comisia juridică solicitarea Ministerului Justiţiei cu privire la începerea urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme în dosarul Microsoft, aceasta având termen 10 zile pentru întocmirea raportului.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis în 1 octombrie să trimită la Comisia juridică solicitarea Ministerului Justiţiei cu privire la începerea urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme în dosarul Microsoft, aceasta având termen 10 zile pentru întocmirea raportului.

Actualizare 18:34

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a convocat azi şedinţă de plen pentru luni, la ora 15:00, pentru a discuta cererea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor, transmit surse din presă.

"Luni la ora 15:00 are loc şedinţa de plen, un singur punct pe ordinea de zi, cererea Parchetului General pentru ridicarea imunităţii domnului deputat Valerian Vreme votată de către comisie şi raportul primit aseară. Aş vrea să vă spun încă o dată că nu ne facem scut în faţa niciunui deputat care are probleme cu legea, am demonstrat şi în decembrie anul trecut şi pe parcursul celor doi ani că legislaţia şi Regulamentul se aplică fără discuţie. Eu voi vota pentru ridicarea imunităţii, cred că domnul deputat se poate apăra în faţa Justiţiei, care este independentă şi cred întotdeauna că Justiţia în România nu are ingerinţe politice şi poate ca domnul deputat să-şi probeze nevinovăţia cu privire la acuzele care se aduc de către DNA în mandatul pe care l-a avut ca ministru al Comunicaţiilor", a spus Zgonea la finalul şedinţei Biroului permanent.

El a adăugat că le va trimite SMS-uri colegilor săi să vină la şedinţa de plen şi i-a rugat pe toţi deputaţii să vină la şedinţă pentru a da un vot.

"Să fim serioşi aşa cum am fost şi în decembrie, între sărbători, când am ridicat imunitatea şi am acceptat reţinerea unui coleg deputat, când presa făcea pariuri de 10 la 1 că nu o să vină nimeni, am venit toţi. Nu trebuie să mai faceţi pariuri pentru Camera Deputaţilor", a afirmat Zgonea.

-----------

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, ieri, ridicarea imunităţii fostului ministru Valerian Vreme, decizia finală urmând să fie luată de plenul Camerei.

În Comisia juridică, 17 deputaţi au votat "pentru" ridicarea imunităţii lui Valerian Vreme, un vot a fost "împotrivă", două voturi au fost anulate, iar un deputat s-a abţinut. "Au fost 21 de membri ai comisiei. În urma dezbaterilor, 17 membri au votat «pentru» începerea urmăririi penale şi trimiterea în judecată practic, au fost două voturi anulate, o abţinere şi un vot «împotrivă». Deci, acesta este rezultatul final", a precizat, după şedinţă, preşedintele Comisiei juridice a Camerei, deputatul Bogdan Ciucă. Domnia sa a adăugat că, în cadrul Comisiei juridice, nu se stabilesc vinovăţii sau nevinovăţii: "Aici putem lua în discuţie dacă există un interes politic în acest demers sau nu. Vinovăţia sau nevinovăţia o va stabili instanţa de judecată".

Raportul în cazul lui Vreme a fost dat de către Comisia juridică a Camerei cu respectarea termenului de zece zile, fixat de către Biroul Permanent, care va decide asupra momentului în care va convoca plenul, a mai spus Bogdan Ciucă.

Surse din comisie au precizat, citate de Mediafax, că plenul s-ar putea reuni peste o săptămână, respectiv marţea viitoare, pentru a se pronunţa prin vot asupra raportului Comisiei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că, după ce primeşte raportul Comisiei juridice în privinţa începerii urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme în dosarul Microsoft, va convoca de îndată plenul, adăugând că va fi uşor, deoarece este sesiune parlamentară.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis în 1 octombrie să trimită la Comisia juridică solicitarea Ministerului Justiţiei cu privire la începerea urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme în dosarul Microsoft, aceasta având termen 10 zile pentru întocmirea raportului.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat că procurorul general Tiberiu Niţu, în baza dispoziţiilor articolului 109 alineatul 2 din Constituţie, a articolelor 12 şi 19 din Legea 115/1999 şi ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270 din 10 martie 2008, a transmis ministrului Justiţiei referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; deputatul Valerian Vreme - pentru abuz în serviciu; senatorul Petru Şerban Mihăilescu - pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Procurorul general Tiberiu Niţu a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis preşedintelui Traian Băsescu referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: Adriana Ţicău, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării - pentru abuz în serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Mihai Nicolae Tănăsescu, fost ministru al Finanţelor Publice - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Camera Deputaţilor a fost sesizată pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Vreme Valerian, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada septembrie 2010 - februarie 2012 şi în prezent deputat, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, constând în aceea că ar fi încheiat contractul subsecvent referitor la suplimentarea numărului de licenţe MECTS, pentru şcoli - contractul de furnizare produse nr.108 din 17 august 2011 în baza căruia MCSI a efectuat plăţi totale de 8.825.673,50 euro, în condiţiile în care HG nr.460/2009 nu a reglementat situaţia licenţelor destinate unităţilor de învăţământ, iar preţul licenţelor nu reflectă discount-ul acordat de Microsoft, nu a dispus măsuri cu privire la aspectele sesizate de către FTS România prin adresa nr. 4550/02.12.2010, cu privire la servicii neprestate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb