DOSARUL TRAIAN BERBECEANU: Şeful DIICOT Alba, audiat la DNA

A.O.
Anticorupţie / 19 martie 2014

Update 15:37 Ioan Mureşan, urmărit penal

Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale faţă de Ioan Mureşan. procurorul-şef al DIICOT Alba, acuzat de abuz în serviciu (dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit) şi represiune nedreaptă, în dosarul Traian Berbeceanu, conform unui comunicat remis azi redacţiei.

Alături de Ioan Mureşan, DNA a dispus începerea urmăririi penale şi faţă de Alin Muntean, ofiţer de poliţie judiciară în BCCO Alba (pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi complicitate la represiune nedreaptă) şi Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, actualmente procuror la Parchetul Alba (pentru complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie).

---

Procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Alba, Ioan Mureşan, a fost audiat astăzi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu, l-a acuzat că i-a fabricat dosarul.

Domnia sa nu a făcut declaraţii la ieşirea de la audieri.

Surse din DNA au declarat că Mureşan a fost audiat într-un dosar ce vizează modul în care a fost constituit dosarul unde Berbeceanu este cercetat pentru sprijinirea unei grupări infracţionale, dosar preluat de structura centrală a DIICOT, de la DIICOT Alba.

Traian Berbeceanu a stat în arest din 24 octombrie până pe data de 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar, sunt cercetaţi soţii Titus şi Ramona Biriescu, consideraţi capii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi pe 24 octombrie 2013.

Procurorii susţin că soţii Biriescu ar fi "sponsorizat" BCCO Alba Iulia, prin comisarul Traian Berbeceanu. Din rechizitoriu, reiese că Titus şi Ramona Biriescu ar fi "sponsorizat" indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, BCCO Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara (unde lucrează soţia comisarului), cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii.

Procurorii arătau că Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări. Berbeceanu i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

În prezent, Traian Berbeceanu lucrează într-o funcţie de execuţie în Departamentul de Logistică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb