DRAGNEA, DESPRE PROIECTUL DE BUGET: "O parte dintre miniştri nu au fost atenţi; au încercat să pună la finanţare priorităţi care nu erau în program"

Andrei Stan
Politică / 25 ianuarie 2017

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare 08:23 Iohannis: "O să mă uit cu atenţie pe bugetele instituţiilor; nu are voie nimeni să se joace cu securitatea naţională"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că va analiza bugetele instituţiilor care asigură securitatea naţională, subliniind că în legătură cu acest subiect nimeni nu are voie să se joace.

Iohannis a spus, citat de Agerpres: "Pentru mine, vă spun sincer, un punct extrem de important va fi bugetul pe securitate naţională şi asta nu înseamnă numai armată. Securitatea naţională este asigurată de forţele armate care sunt: Armata, forţele MAI, serviciile secrete şi o să mă uit cu foarte, foarte mare atenţie pentru că, indiferent de jocurile politice, cu securitatea naţională nu are voie să se joace nimeni, nici măcar cei care au impresia că ei conduc acum lucrurile, fiindcă dacă intrăm în zona de revanşisme politice, de tăieri de bugete numai aşa, să arătăm cine are ultimul cuvânt, cred că am face o mare, mare eroare. Mă refer la situaţia în care vom avea un proiect şi o să analizez cu foarte mare atenţie toate bugetele pe toate instituţiile care se ocupă de securitatea naţională".

Şeful statului a subliniat că aşteaptă un proiect de buget.

"Eu aştept să avem totuşi un proiect de buget, fiindcă aparent am avut unul, pe urmă s-a reluat discuţia. Când se vor hotărî dumnealor să ne spună că acum acesta este bugetul atunci o să-l analizez şi o să vedem", a mai spus preşedintele Iohannis.

(S.A.)

----------

Actualizare 07:50 Dragnea: "Să se facă o analiză a tuturor organizaţiilor neguvernamentale declarate de utilitate publică"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că trebuie să se facă o analiză a tuturor organizaţiilor neguvernamentale declarate de utilitate publică, o verificare riguroasă a modului în care s-a dispus de banii publici.

Dragnea a afirmat, citat de Agerpres: "Am enunţat un principiu de care Guvernul sper să ţină cont, să se facă o analiză a tuturor organizaţiilor neguvernamentale declarate de utilitate publică. Să facă o analiză pentru a vedea dacă într-adevăr toate şi-au dovedit utilitatea publică. De asemenea, fiind de utilitate publică, beneficiind şi de fonduri publice, trebuie să se facă o verificare riguroasă a modului cum au fost cheltuiţi banii, fiind vorba şi de bani publici. Este vorba de o puzderie de astfel de structuri, sunt enorm de multe ONG în România care cred în civism, care sunt corecte şi cinstite, dar ca în orice domeniu, e posibil să fie ONG care sunt la limita legii şi care nu respectă principiile. O analiză de genul acesta este obligatoriu să fie făcută."

El s-a referit şi la George Soros.

"Eu am ceva cu domnul Soros. Acest om şi fundaţiile şi structurile pe care le-a înfiinţat de ani de zile în România cred că, din anii '90, a finanţat răul în România, a finanţat acţiuni care niciuna nu a făcut bine în România", a susţinut Dragnea.

(S.A.)

----------

Actualizare 07:45 Dragnea: "Pe noi ne-a interesat, în primul rând, să reducem cheltuielile cu funcţionarea statului de la toate instituţiile"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că după reanalizarea bugetului, s-a urmărit reducerea cheltuielilor cu funcţionarea statului de la toate instituţiile.

Dragnea a afirmat, la Antena 3: "Pe noi ne-a interesat în primul rând să reducem cheltuielile cu funcţionarea statului de la toate instituţiile, începând cu Camera Deputaţilor. Eu am fost primul care am pus pe site o reducere cu aproape 17% faţă de anul 2016. Stând două zile, analizând cu foarte mare atenţie, am văzut că se poate renunţa la aproape 17% din buget şi Camera va funcţiona foarte bine. În acest sens s-a făcut o reanalizare a tuturor instituţiilor care asigură funcţionarea statului - Camera Deputaţilor, Administraţia Prezidenţială, SRI, SIE - şi s-a văzut că se pot face reduceri. Sunt câteva instituţii - Înalta Curte, Ministerul Public, CSM, şi cred că mai e Consiliul Legislativ - la care s-au acceptat măriri de bugete pentru că acolo au intervenit nişte drepturi salariale câştigate la care nu putem umbla. Plecând de la asta, al doilea obiectiv la fel de important, să finanţăm acţiunile din programul nostru de guvernare - transporturi, infrastructură, educaţie, sănătate, agricultură, cultură, toate acţiunile pe care le-am prezentat în campanie, obiectivele noastre care au fost legitimate prin vot. Acesta a fost motivul pentru care şi eu şi prim-ministrul, după ce ne-am întors, am spus că trebuie să fie rediscutat bugetul chiar dacă întârziem o zi - două, dar vreau să avem siguranţă că ceea ce au votat oamenii se va implementa prin buget".

El a adăugat că miniştrii au înţeles că proiectele, ideile, care veneau din ministere "or fi fost bune, dar poate în mintea celor care le-au propus", cum ar fi "cumpărări de tehnică, de IT, de calculatoare" de care nu e nevoie, relatează Agerpres.

"Mă întreba cineva de ce am micşorat bugetul Administraţiei Prezidenţiale. Oricum e mai puţin micşorat decât la Cameră, dar este mai mare decât era în 2015, deci în ultimii ani, bugetul acestor instituţii a crescut foarte mult. Nu ştiu de de. Răspunsul ăsta îl căutăm şi noi şi îl căutăm în zilele următoare, pentru că opinia publică trebuie să vadă cât se cheltuie cu toate aceste instituţii care asigură - sau trebuie să asigure - funcţionarea statului. Trebuie să vedem fiecare ce salarii are, pentru, aduceţi-vă aminte de piedicile puse când am mărit pentru sănătate şi educaţie cu 15%. Păi să vedem cât s-au mărit salariile în alte domenii, duble, triple, de patru ori. Aşa cum noi prin declaraţiile de avere, prin tot ce facem noi, suntem în acvariu, se ştie tot ce facem noi inclusiv ce venituri avem, cred că e bine să se ştie despre oricine primeşte salariu din bani publici, ca aceste informaţii să fie ştiute", a menţionat Dragnea.

(S.B.)

----------

Actualizare 07:41 Liderul PSD: "Nu s-a luat în calcul remanierea ministrului Viorel Ştefan; a fost puţin mai moale"

Nu s-a luat în calcul "absolut deloc" remanierea ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, deşi acesta a fost "puţin mai moale" la discuţiile cu miniştrii privind bugetul, a declarat, marţi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

După întâlnirea referitoare la proiectul de buget organizată marţi la sediul partidului din Băneasa, liderul PSD a spus, potrivit Agerpres: "Viorel Ştefan a înţeles foarte bine, numai că fiind la prima confruntare a lui cu ministerele, a fost, poate, mai moale decât trebuie să fie un ministru de finanţe. Nu s-a luat în calcul absolut deloc. E de bună-credinţă, e un bun profesionist, a fost puţin mai moale decât trebuia, dar s-a depăşit asta".

El a adăugat că nu ştie dacă miercuri va trece proiectul de buget în şedinţa de guvern, afirmând că acest lucru va fi decis de premier.

(S.A.)

----------

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că "o parte dintre miniştri nu au fost foarte atenţi" şi au încercat să pună alte priorităţi, care nu erau în programul de guvernare, la finanţare, riscând ca unele prevederi din program să nu fie finanţate.

Dragnea a afirmat, citat de Agerpres: "O parte din miniştri nu au fost foarte atenţi şi nu au înţeles foarte bine că programul de guvernare care a fost aprobat prin vot trebuie să fie pus în practică 100% şi din eroare, din greşeală, din neatenţie probabil, au încercat să pună alte priorităţi care nu erau găsite în programul de guvernare la finanţare riscând ca unele prevederi din programul nostru să nu fie finanţate".

El a mai spus că o parte din instituţii aveau bugete mai mari decât le este strict necesar în acest an.

Preşedintele PSD a susţinut: "Camera Deputaţilor - am fost prima instituţie care am pus pe site proiectul de buget cu o reducere de 16% faţă de anul trecut pentru a înţelege toată lumea că anul ăsta vrem să cheltuim pe programele de dezvoltare în special şi să asigurăm funcţionarea fără probleme a instituţiilor. Au fost instituţii care au venit cu nişte limite de buget mai mari. Principiul a fost că toate aceste instituţii să aibă bugete mai mici pentru că pot funcţia pentru că în fiecare an s-au mărit bugetele acestora, cu trei excepţii - Înalta Curte, Ministerul Public şi CSM. Acolo creşterile sunt generate într-o proporţie covârşitoare de drepturi salariale deja aprobate şi care trebuie să fie finanţate şi o mică parte de investiţii în derulare".

Dragnea a adăugat că nici bugetul Autorităţii Electorale Permanente nu va scădea şi va rămâne acelaşi ca anul trecut.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Va rog sa schimbati titlul articolului, inlocuind "din" cu "dintre". Asa este corect.

    Multumesc. 

    1. Asa e o vorba din popor.

      Sa il corectezi pe Dragnea esti chiar obraznic!

      "Opțiunea pentru dintre în construcțiile folosite nu corespunde unui „adevăr absolut” al sistemului sau uzului limbii, ci reflectă în primul rînd o dorință de raționalizare și sistematizare.In cazul variației din / dintre să se înțeleagă că dintre nu este cu nimic mai motivat, mai rațional decît din - și mai ales că nu este obligatoriu.

      Cauta pe youtube asa: "ungureanu gadea" si vezi clipul pana la capat. Nu pot insera link aici.

      In primul rand, in titlu, subiectul este "O parte", asadar gramatical acordul e la singular "nu a fost atenta".

      Cat priveste dilema din/dintre, aici sunt doar recomandari: "din" cand e vorba de o parte a unui intreg, ex. "O parte din lucrarea de doctorat", oricare, cea plagiata sau cea originala; "dintre" pentru a separa elemente dintr-o multime, ex. "Doi dintre reprezentantii Romaniei s-au intalnit cu Trump".

      In fine, vorbitul dupa reguli e "overrated" - corect e cum vrea poporul... 

    Acest individ cu mutra de daunator agricol incalca separatia puterilor in stat!

    Dacă ar fi aşa, cred că ar fi nevoie să fie modificate toate declaraţiile politicienilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb