Dragnea: "Luni decidem suspendarea lui Iohannis"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 6 iulie 2018

PNL: "Miza este promulgarea Codului Penal"

Coaliţia PSD-ALDE pregăteşte debarcarea lui Iohannis de la Cotroceni. Liviu Dragnea, şeful PSD, a anunţat, ieri, că liderii coaliţiei vor lua luni, 9 iulie, o decizie privind suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea a spus că nu aşteaptă un răspuns din partea lui Iohannis privind revocarea lui Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, pentru că preşedintele îşi bate joc de Constituţie.

Dragnea a spus: "Nu-l interesează Constituţia, legea, îl interesează propriul interes. (...) Eu am discutat acum cu domnul Tăriceanu şi i-am spus că, din punctul meu de vedere, suspendarea pre-şedintelui trebuie să fie o opţiunea serioasă pentru că, dacă doar stăm şi ne plângem, nu respectă azi Constituţia, nu respectă mâine Constituţia. (...) Şi dacă noi doar stăm şi constatăm, nu ne exercităm un atribut important al acestui for care este forul suprem din România. Şi domnul Tăriceanu a spus că este de acord şi că trebuie să analizăm foarte serios zilele astea şi că luni trebuie să luăm o decizie - da sau nu".

Referitor la declaraţia lui Dragnea, PNL a reacţionat şi a spus că obiectivul coaliţiei PSD-ALDE este să dis-trugă justiţia.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a spus: "Mi s-a părut că Liviu Dragnea era într-o stare de nervozitate maximă, parcă şi-a pierdut uzul raţiunii. Este clar dă Dragnea este un pericol total pentru democraţia din România, pentru toţi cetăţenii oneşti. (..) Obiectivul lor este ca, în perioada în care este sus-pendat preşedintele, Tăriceanu, care preia interimatul, să desăvârşească toată opera de distrugere a justiţiei din România şi de ocupare a instituţiilor statului român pe care nu au reuşit să le captureze. Obiectivul e clar, să pună mâna pe parchete, justiţie şi să promulge legile justiţiei, codul de procedură penală şi codul penal".

Klaus Iohannis a amânat, de o lună, să spună ce măsură va lua după decizia CCR prin care i se impune şefului statului să emită decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

Referitor la acţiunea pe care PSD şi ALDE o pregătesc tot de o lună încoace, preşedintele Iohannis a declarat în 23 iunie:

"Nu mă tem de nicio suspendare şi chiar poate este bine să detaliez un pic. Deciziile pe care le iau niciodată nu le-am luat fiindcă mă tem sau nu mă tem de o suspendare. Deciziile pe care le iau sunt cele pe care le consider corecte şi bune pentru România. Dar dacă discutăm mai concret despre suspendare acum, una la mână, nu există niciun motiv de suspendare, doi la mână, nu are cine să facă suspendarea."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ludovic Orban, preşedintele PNL, a spus: "Mi s-a părut că Liviu Dragnea era într-o stare de nervozitate maximă, parcă şi-a pierdut uzul raţiunii. 

    Codruta esti bela! esti chiar florelinte 

    Si-a tale belete, ma scoate din minte......

    Of, si-a pierdut uzul ratiunii, sufera peste poate!.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb