ZIARUL BURSA

06 iulie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Gratuitatea prin care PSD ruinează CFR Călători

Gratuitatea prin care PSD ruinează CFR Călători

George MarinescuCompanii / 6 iulie 2018

CFR Călători este una dintre companiile de stat detestate de cei mai mulţi dintre cetăţeni. Deşi călătorii preferă să apeleze la transportul pe calea ferată, orele de întârziere, mizeria din vagoane, căldura sufocantă pe timp de vară, frigul din toiul iernii pe unele rute, staţionarea trenurilor în zone nelocuite şi degradarea materialului rulant constituie suficiente motive pentru care CFR Călători se află pe unul dintre locurile codaşe într-un top privitor la calitatea serviciilor oferite de companiile de stat.

Toată această stare de lucruri este cauzată şi de managementul defectuos pe care CFR Călători l-a avut din 1990 încoace. Indiferent de cine a condus compania şi indiferent de cine au fost membrii Consiliului de Administraţie, starea financiară a societăţii s-a agravat constant, cu mici excepţii în anii în care bilanţul contabil a înregistrat un oarecare profit.

Piperea: "Urmează sute de executări pe Prima Casă"

ROBOR RIDICĂ UN TSUNAMI Piperea: "Urmează sute de executări pe Prima Casă"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 6 iulie 2018

Avocatul Piperea: "ROBOR a pătruns şi în creditele comerciale, dar şi în cele luate de stat"  

Voinea: "ROBOR influenţează peste 60% din credite"

Primele executări silite, de ordinul sutelor sau chiar al miilor, în contractele de credit încheiate prin Programul Prima Casă, urmează să aibă loc în această toamnă, estimează avocatul Gheorghe Piperea, apărătorul clienţilor în procesele cu băncile.

"Legea offshore va acţiona în detrimentul intereselor României"

ASOCIAŢIA DOMINOCOST:  "Legea offshore va acţiona în detrimentul intereselor României"

Adelina ToaderCompanii / 6 iulie 2018

Proiectul de Lege "privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore" ("pl-x 33") este vădit neconstiţional şi va acţiona în detrimentul intereselor României, a calităţii vieţii şi intereselor oamenilor care locuiesc în unele zone costiere, consideră Asociaţia Do­minocost.

Asalt final către podium

CM RUSIA Asalt final către podium

D.N.Sport / 6 iulie 2018

Campionatul Mondial de fotbal programează ultimele meciuri, cele care vor stabili ierarhia finală. Astăzi şi mâine se dispută sferturile de finală, unele destul de echilibrate. Există două mari favorite pentru cucerirea trofeului - Brazilia şi Franţa - trei echipe care sunt luate în considerare cu seriozitate - Belgia, Croaţia şi Anglia - şi două posibile mari surprize - Rusia şi Suedia. Uruguay, prin tradiţia pe care o are în spate, nu se încadrează în nicio categorie.

Presiuni asupra justiţiei

CSM CRITICĂ ATACURILE LIDERILOR PSD Presiuni asupra justiţiei

GEORGE MARINESCUPolitică / 6 iulie 2018

Consiliul Superior al Magis-traturii a dezbătut o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar. Solicitarea a fost formulată de peste o mie de magistraţi revoltaţi de atacurile la adresa justiţiei din discursurile de la mitingul PSD, precum şi de declaraţiile lui Liviu Dragnea, care spunea, referindu-se la plângerea formulată de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, că speră ca niciun procuror "să nu rişte atât de mult" să dea curs acestei "demenţe", afirmând că "foarte mulţi procurori riscă să plătească greu".

"Supraîncălzirea pe piaţa imobiliară a apărut deja"

CLAUDIU GEORGESCU, APMCR: "Supraîncălzirea pe piaţa imobiliară a apărut deja"

Ramona RaduCompanii / 6 iulie 2018

Radu Zilişteanu: "Piaţa imobiliară autohtonă nu prezintă riscuri" 

Liviu Voinea, BNR: "Ţara noastră nu a depăşit pragul de semnal de 6% în privinţa riscurilor de pe piaţa imobiliară, dar nu suntem foarte departe de acesta"

Piaţa imobiliară autohtonă nu prezintă riscuri, iar cererea solvabilă va scădea, consideră Ion Radu Zilişteanu, doctor în economie.

TeraPlast a investit 323 milioane lei

ÎN PERIOADA 2008-2017 TeraPlast a investit 323 milioane lei

A.I.Companii / 6 iulie 2018

Valoarea de piaţă a companiei s-a triplat în ultimii zece ani  

Pentru anul 2018, TeraPlast ţinteşte o cifră de afaceri de 970 milioane de lei

Grupul TeraPlast (TRP), unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa construcţiilor din ţara noastră, a realizat investiţii totale în valoare de 323 milioane de lei, în perioada 2008-2017, sumă direcţionată, îndeosebi, către dezvoltarea capacităţilor de producţie, a tehnologiei de ultimă generaţie, cât şi în extinderea portofoliului de produse, potrivit reprezentanţilor companiei, prezenţi la aniversarea a zece ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

"Excesele pe care le percepem sunt dintr-o mediatizare excesivă"

GUVERNATORUL BNR MUGUR ISĂRESCU: "Excesele pe care le percepem sunt dintr-o mediatizare excesivă"

F.A.Bănci-Asigurări / 6 iulie 2018

"Creditul ipotecar este considerat de către bancheri drept un bulevard larg, dar care, după părerea mea, debuşează într-o uliţă îngustă şi înfundată"  

"Este nevoie de o creştere a intermedierii bancare sustenabilă, sănătoasă şi echilibrată"

"Tendinţa în lume este de revenire la dobânzi negative, iar bătălia noastră este să aducem inflaţia în jos"

Creditul ipotecar este considerat de către bancheri drept un bulevard larg, dar care, după părerea mea, debuşează într-o uliţă îngustă şi înfundată, a spus, ieri, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Mugur Isărescu, la o conferinţă de profil.

Parlamentarii europeni au decis că BEI poate investi în Iran

Parlamentarii europeni au decis că BEI poate investi în Iran

Internaţional / 6 iulie 2018

Parlamentarii europeni şi-au dat, săptămâna aceasta, acordul pentru ca Banca Europeană de Investiţii (BEI) să poată derula afaceri cu Iranul, depăşind o încercare de blocare şi continuând eforturile de a salva acordul nuclear din 2015, pe care Washingtonul l-a abandonat, transmite Reuters, conform Agerpres.

"Protecţia excesivă a funcţionarilor publici distorsionează piaţa concurenţială"

AOAR: "Protecţia excesivă a funcţionarilor publici distorsionează piaţa concurenţială"

E.O.Companii / 6 iulie 2018

Exercitarea unui control arbitrar, lipsa de informare corectă, egală şi la timp, lipsa de răspundere şi protecţia excesivă acţionează ca factori de dis­torsionare a pieţei concurenţiale şi pot conduce la cheltuirea frauduloasă a fondurilor publice, sunt de părere reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). Aceştia susţin "necesitatea unei justiţii profesioniste şi integre, care să judece faptele, actele şi probele cu maximă celeritate, în special în cazul proceselor cu caracter economic, situaţii în care deciziile justiţiei au consecinţe majore pentru funcţionarea societăţilor comerciale autohtone".

Scriere frumoasă despre artă

Scriere frumoasă despre artă

Marius TiţaInvestiţii Personale / 6 iulie 2018

Marius Tiţa

Dacă v-aţi plictisit de aşa-zisele tes-te de cultură generală de pe reţelele de socializare, mai propun eu unul: menţionaţi un pictor arab. Nu, nu, acela nu este pictor, ci scriitor, şi nu e arab, e persan. Nu, nici celălalt, şi el tot aşa. Deci, ce pictor arab cunoaşteţi? Cei mai conectaţi la actualitate vor spune iute - Ammar Alnahhas.

Apucătorii

Cornel CodiţăEditorial / 6 iulie 2018

Cornel Codiţă

Aşezată natural în maniheismul ei ireductibil, bunica nu cunoştea decît două feluri de oameni: buni şi... ceilalţi. Undeva, în profunzimea sufletului, păstrăm cu toţii nestemata Bunătăţii, credea ea cu tărie, doar că unii, din motive pe care viaţa nu oboseşte să le înmulţească şi să le aştearnă înaintea fiecăruia, aleg, ori sunt împinşi pe căile cele rele. Căile erau rele, cu siguranţă; despre oameni, însă, nu putea să spună ea cum sunt. Adevărul despre om îl ştie doar Cel de Sus! Ea ştia care sunt oameni buni şi cîteva categorii precise în care se aşează... ceilalţi. Fiecare după fire, ori nărav. Ăsta, maică, e apucător! Nu era o etichetă menită neapărat să înjosească, ori să jignească, nu era nici o sentinţă morală absolută, ci mai degrabă o prevenire. Să ştii cu cine ai de a face şi la ce să te aştepţi de la el!

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Lichiditatea scade la doar 19 milioane lei

BVB Lichiditatea scade la doar 19 milioane lei

A.I. Piaţa de Capital / 6 iulie 2018

Corecţie de 14,13% pentru titlurile Romgaz, ca urmare a datei ex-dividend 

Valoarea tranzacţionată în şedinţa de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 18,79 milioane lei, sub rulajul consemnat în şedinţa precedentă, de 43...

Dragnea: "Luni decidem suspendarea lui Iohannis"

G.M.Politică / 6 iulie 2018

PNL: "Miza este promulgarea Codului Penal" 

Coaliţia PSD-ALDE pregăteşte debarcarea lui Iohannis de la Cotroceni. Liviu Dragnea, şeful PSD, a anunţat, ieri, că liderii coaliţiei vor lua luni, 9 iulie, o decizie privind...

"Generali" vinde 89,9% din divizia sa germană

Internaţional / 6 iulie 2018

Grupul italian "Assicurazioni Generali" SpA a ajuns la un acord privind vânzarea unui pachet de 89,9% din acţiunile diviziei sale de asigurări de viaţă din Germania, "Generali Leben", către "Viridium Gruppe", o companie...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo